Fotbalist de primă ligă - la închisoare pentru că a aranjat meciuri la pariuri!

Deși nu s-ar zice, campionatul de fotbal din Hong Kong naște mari pasiuni. Fost jucător la Hong Kong Pegasus, Lee Wai-Lim a fost trimis la închisoare după ce a recunoscut în fața judecătorilor că a aranjat mai multe meciuri la pariuri. Nu mai puțin de 20 000 de dolari a primit în 2016 pentru un singur meci Lim, care a fost acuzat de fraudă și primire de mită. 

Fostul jucător, care a câștigat ultima dată titlul în Hong Kong în 2009, nu a solicitat prelungirea cauțiunii și a fost trimis după gratii. Alături de el, alți patru fotbaliști au fost acuzați că au participat la aranjamente. Anchetatorii au declarat că au probe că aceștia au trântit mai multe meciuri în sezonul 2015-2016, fiind recompensați pentru ”serviciile” lor cu suma de 60 000 de dolari! 

Pe moment, Kwok Kin-Pong (30 de ani), Michael Cheng Lai-Hin (31 de ani), Chan Pak-Hang (24 de ani) și Lee Ka-Ho (24 de ani) au scăpat de închisoare - au solicitat cu toții asistență juridică și mai mult timp pentru a pregăti apărarea. Cererea lor a fost aprobată, iar judecătorul a stabilit ca următoarea înfățișare să aibă loc pe 19 septembrie. 

Meciul la care au făcut referire procurorii s-a jucat în primăvara lui 2016, între Pegasus Hong Kong și Yuen Lon. Unul dintre cei acuzați, Michael Cheng Lai-Hin se confruntă și cu un alt cap de acuzare - i-a oferit unui jucător de la Pegasus 10 000 de dolari pentru ca ai lui să o lase mai moale. 

Totodată, Cheng a făcut ”echipă” cu alți trei fotbaliști (care fac obiectul dosarului penal) încercând să-i ofere mită unui jucător de la Biu Chun Rangers pentru ca echipa lui să îi învingă pe marii rivali de la Pegasus. 

Au urmat alte ”aranjamente” între 23 și 31 martie, iar sumele oferite de fotbaliști (”sponsorizați” de mafia pariurilor) au variat între 10 000 și 20 000 de dolari. Anchetatorii nu au dezvăluit și sumele care au fost câștigate la pariuri, dar presa a intrat în posesia unor informații care arată că s-au câștigat zeci de milioane în doar câteva luni. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi