Fotbalist austriac arestat pentru tentativa de trucare a unor meciuri!

Fotbalistul austriac Dominique Taboga (fundas, 31 ani, fost component al echipelor Rapid Viena, Kapfenberg, Tromso si ultima data, SV Grodig) a fost arestat miercuri (27.11.2013), la doua saptamani dupa ce a recunoscut ca a incercat sa-i convinga pe patru colegi de la SV Grodig sa “tranteasca” cateva jocuri in sezonul trecut, a declarat purtatorul de cuvant al procurorilor din Salzburg – Marcus Neher.

taboga.jpg

Potrivit declaratiilor pe care le-a facut directorul executiv al clubului SV Grodig – Christian Haas – incercarile fostului lor angajat de a truca meciuri a fost un esec, el nereusind sa-si manipuleze vreo unul din colegi si sa implice totodata numele acestui club (aflat in acest moment pe pozitia a 4-a in TIPP3 – Bundesliga – principala liga austriaca) in vreun aranjament.

Acelasi Taboga este suspectat de furtul a 5.000 de euro (6.700$) din fondurile fostei sale echipe.

Din anumite surse, pare-se ca fotbalistul austriac ar fi fost santajat sa se bage in asa-zisele “blaturi” de catre un fost international – Sanel Kuljic (atacant, 36 ani, fost component al echipelor Salzburg, LASK Linz, SV Ried, FC Sion, Austria Viena, Neuchatel Xamax, Larissa si ultima data, SV Kapfenberg – fotbalist cu 20 de prezente si 3 goluri in nationala “mare” a Austriei intre 2005 si 2007). Acest fost international a fost nevoit sa se retraga din activitate, dupa ce a suferit o accidentare grava (ruperea ligamentelor).

SV Grodig si Dominique Taboga s-au despartit de comun acord dupa marturisirea aparatorului, lucru care s-a intamplat la o zi dupa ce jucatorul in varsta de 31 de ani le-a spus procurorilor ca Sanel Kuljic l-a convins sa incerce sa trucheze meciuri si sa-si convinga si alti colegi, pentru ca asta ar fi fost solutia cea mai simpla si potrivita pentru a acoperi o datorie personala mai veche.

Taboga a inaintat procurorilor anumite acuzatii la adresa lui Kuljic, sustinand ca a fost obligat sa plateasca aprox. 30.000 de euro (40.200$) si a fost amenintat cu moarte de catre fostul international austriac, dupa ce s-a lovit de refuzul anumitor componenti ai echipei SV Grodig, de a truca meciuri.

Sanel Kuljic a fost si el arestat in parcarea unui centru comercial auto din Anif, alaturi de alti doi barbati albanezi (in apropiere de Salzburg), in data de 12 noiembrie 2013, in timp ce acesta il astepta pe Dominique (santajat tot de ei), acesta urmand sa-i predea peste 3.000 de euro in acea zi. Taboga a anuntat insa politia despre acest lucru cu o seara inainte, colaborand cu acestia.

Procurorii au declarat ca Kuljic a negat presupusa implicare a lui in eventualele incercari de trucare a unor meciuri, adaugand ca Taboga i-ar datora niste bani inca din momentul in care cei doi au fost coechipieri la SV Kapfenberg, in prima jumatate a anului 2012; procurorii inca investigheaza cauza exacta si amploarea datoriei lui Taboga, catre Sanel.

Alti 20 de fosti si actuali fotbalisti austrieci au fost si sunt inca interogati sub acuzatiile de incercarea fraudarii a 17 meciuri pe parcursul ultimelor 7 sezoane; anchetatorii au declarat ca este vorba de 9 meciuri din prima liga austriaca si alte 8 partide din cea de a doua liga. Anchetatorul federal austriac Andreas Holzer a declarat ca acesti jucatori sunt doar cativa, dintr-o lista de 30, gasita in momentul perchezitiilor domiciliale facute de cadrele politiei. Se mentioneaza si ca Dominique Taboga a jucat in 3 din cele 17 meciuri aflate sub investigatiile procuratorii austriece.

Andreas Holzer a mai punctat ca trucarea meciurilor nu se facea printr-o eventuala infrangere a propriei echipe, ci se paria pe anumite “incidente” cum ar fi penalty-uri sau numar de cornere.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!