Fost mare internațional englez, criticat că promovează pariurile pe CM

Foștii mari internaționali englezi Alan Shearer și Jermaine Jenas au devenit imaginea unor case de pariuri și promovează jocurile de noroc pe parcursul Cupei Mondiale din Rusia. Prin intermediul noilor contracte de ”ambasadori” ai caselor de pariuri, cei doi promovează ofertele pe turneul final și, în același timp, oferă și sfaturi clienților companiilor. 

Shearer (foto: dailymail.co.uk) și Jenas promovează jocurile de noroc prin intermediul unor reclame la tv, dar și postând clipuri pe conturile lor de twitter. Noua preocupare a celor două foste staruri din fotbal nu este privită cu ochi buni de autorități, care au declarat că aceste anunțuri ”agresive” duc la dependență mai ales în rândul tinerilor. 

Profitând de atenția a sute de mii de urmăritori, Alan Shearer și Jermaine Jenas împărtășesc sfaturi și fac reclamă promoțiilor caselor de pariuri pe conturile lor. Shearer a spart primul gheața și a postat cu puțin timp înaintea ceremoniei de deschidere două video-uri ale companiei Coral, posturi care în doar câteva minute au fost urmărite de aproape 650.000 de oameni. ”Alan este cea mai mare afacere, cea mai mare semnătură din fotbal din istoria companiei noastre”, a declarat directorul de PR de la Coral. 

În ceea ce-l privește pe Jenas (foto: dailymail.co.uk), acesta a semnat cu Unibet cu 24 de ore înaintea debutului Cupei Mondiale din Rusia, dar a avut timp să filmeze primul clip de promovare. Imediat, au apărut voci care au spus că reclamele la alcool, produse financiare sau jocuri de noroc trebuie să fie foarte atent gândite. Iar comisia de reglementare a jocurilor de noroc a stabilit, punctual, câteva aspecte esențiale care trebuiesc avute în vedere. 

Specialiștii avertizează că publicitatea la casele de pariuri în timpul evenimentelor sportive a atins un "punct culminant", iar Marea Britanie este în pericol de a "normaliza procesul de jocuri de noroc pentru copii". Numărul anunțurilor privind jocurile de noroc la tv a crescut enorm din 2007 în Regatul Unit, imediat după ce Guvernul condus de Tony Blair a impus noi restricții firmelor de pariuri stradale (foto: theguardian.com), dar și online.

În acest moment, operatorii de jocuri de noroc pot folosi o ”portiță” care le permite să difuzeze reclame la tv înainte de ora 21:00, dacă e vorba de transmisiuni sportive live. 

treprinderile de jocuri de noroc pot folosi o portiță care să le permită să facă publicitate înainte de ora 9.00, dacă este vorba despre un eveniment sportiv televizat viu. Studiile au arătat că tinerii sunt extrem de sensibili la publicitate și sunt mult mai vulnerabili în ceea ce privește dependența de jocuri de noroc, comparativ cu adulții. 

Anul trecut, au fost înregistrați aproximativ 25.000 de jucători cu probleme cu vârste între 11 și 16 ani! A fost momentul în care Comisia de reglementare a jocurilor de noroc a avertizat că Marea Britanie arată precum un ”somnambul într-o viitoare furtună”. 

"Știm că există o legătură dovedită între publicitatea la jocurile de noroc și creșterea nivelului dependenței. De aceea, Guvernul trebuie să adopte măsuri mult mai restrictive privind aceste anunțuri, în special în cazul în care copiii sunt ademeniți să facă pariuri online gratuite”, a dorit să tragă un semnal de alarmă deputata Jo Stevens. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!