Fondul de premiere la Turul Franţei 2015! Cum ţi se pare faţă de cât se câştigă în alte sporturi?

Turul Franţei este o întrecere colosală, cea mai prestigioasă din lumea ciclismului şi este urmărită an de an de milioane de oameni din întreaga lume. Chiar dacă ciclismul nu este poate cel mai iubit sport, când vine timpul pentru Turul Franţei principalele case de pariuri sau agenţii de presă îi fac loc pe paginile principale. De-a lungul celor peste 100 de ani de competiţie, această întrecere a căpătat o însemnătate istorică, însă premiile puse în joc nu sunt nici pe departe la valoarea altor sporturi. 

Fondul de premiere din acest an este de numai 2.03 milioane de euro, sumă ce poate fi comparată cu salariul pe o lună şi jumătate al lui Cristiano Ronaldo sau Zlatan Ibrahimovic. Munca depusă de ciclişti este cu siguranţă subevaluată, iar în continuare poţi observa şi tu cum sunt împărţiţi banii la Turul Franţei 2015.

Câştigătorul final se va bucura de un premiu în valoare de 450.000 euro, la fel ca şi la ediţia precedentă. 200.000 va încasa ciclistul de pe locul secund, iar cu 100.000 se premiază ultima treaptă a podiumului. Premiile scad în continuare până la ultimul ciclist din clasamentul general, care se va alege cu numai 400 euro.

Este premiat şi tricoul verde ! Câştigătorul tricoului verde la finalul competiţiei va fi răsplătit cu 22.500 euro, iar câştigătorul din fiecare etapă va primi 300 euro. Primii opt clasaţi în ierarhia generală a tricoului vor fi şi ei recompensaţi cu sume care coboară până la 2.000 euro pentru locul opt.

După cum se ştie şi ciclismul este un sport de echipă, aşa că vor fi premiate şi echipele cu cele mai bune rezultate. Cea mai bună echipă din fiecare etapă va primi 2.800 euro, iar echipa câştigătoare în clasamentul general are asigurat un premiu de 50.000 euro. Locul doi încasează 30.000 euro, cu 10.000 mai mult decât a treia poziţie. 

Sunt premiaţi şi performerii fiecărei etape în parte. Este alocat un fond de 22.500 euro pentru fiecare etapă, care se va împărţi la primii 20 de ciclişti.

Sunt şi câteva premii inedite

Cel mai bun tânăr ciclist va fi şi el premiat la Turul Franţei. Chiar dacă nu este vorba de o sumă imensă, cu siguranţă câştigătorul tricoului alb va fi impulsionat în carieră de acest premiu. Primul loc în clasamentul general va încasa 25.000 euro iar cel mai bun tânăr din fiecare etapă va primi 300 euro.

Sunt premiaţi şi cei mai combativi ciclişti, care în fiecare etapă vor fi aleşi de un juriu atent selectat. Cel mai combativ ciclist dintr-o etapă va primi 2.000 euro, iar cel care va fi ales la final drept cel mai agresiv din întreaga competiţie se va bucura de 20.000 euro.

Fondul de premiere este totuşi extrem de mic faţă de marile competiţii din alte sporturi, care de cele mai multe ori nu sunt încărcate o asemenea istorie şi tradiţie precum Turul Franţei.

Click aici pentru cea mai bună ofertă de pariuri pe Turul Franţei 2015!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi