Fondatorul Facebook, Zuckerberg intră în fotbal! Ce echipă vrea să cumpere

Asta este bomba anului! Mark Zuckerberg s-a hotărât să devină proprietarul unei echipe de fotbal. Și nu a ales deloc rău..Conform englezilor de la The Sun, fondatorul Facebook vrea să o cumpere pe Tottenham! 1 miliard de lire sterline e gata să plătească Zuckerberg (prin intermediul firmei de investiții pe care o susține - Iconiq Capital) miliardarului britanic Joe Lewis  - actualul proprietar al echipei antrenate de Mauricio Pochettino. Lewis, care deține și echipa Orlando City din MLS, deține o avere de aproximativ 5,7 miliarde dolari. (foto: forbes.com) 

Firma americană Iconiq Capital, care gestionează fondurile miliardarilor din Silicon Valley, a declanșat deja discuțiile cu Lewis pentru preluarea clubului din Premier League. În vârstă de 33 de ani, Zuckerberg folosește și el brokerul din San Francisco pentru a-și administra averea, evaluată de cei de la Forbes la 49 miliarde lire sterline (aproximativ 63,3 miliarde dolari).

Englezii scriu că banii grămadă care vin la cluburile din Premier League din drepturile de televizare (de la Sky și BT) au făcut din campionatul Angliei o țintă extrem de atrăgătoare pentru cumpărătorii străini. Conform unor informații, Iconiq Capital și Mark Zuckerberg (foto: forbes.com) au luat în considerare preluarea clubului de pe ”White Hart Lane” încă din 2014.

Fondul de investiții american a colaborat cu gigantul Blackstone în acel an, iar în 2015 l-a cooptat în conducere și pe fostul agent sportiv Jeff Moorad - omul care i-a inspirat pe regizorii de la Hollywood să-i dea viață personajului de film Jerry Maguire (în interpretarea actorului Tom Cruise). 

Proprietarul lui Tottenham, Joe Lewis a refuzat o propunere inițială de 882,6 milioane de lire sterline, spunând că nu vinde clubul pentru mai puțin de 2 miliarde de lire. Jurnaliștii englezi scriu însă că e foarte posibil ca miliardarul britanic să renunțe la Tottenham și pentru mai puțin. Așa că oferta de 1 miliard de lire sterline a lui Zuckerbberg ar putea fi până la urmă prețul corect dar, cu încă ceva în plus..

În 2010, Snoop Dogg (foto: snoopdogg.com) i-a cerut lui Zuckerberg să-l ajute să cumpere o echipă. "Cineva să-i spună lui Zuckerberg că vreau să vorbim. E momentul ca împreună să cumpărăm o echipă”, a scris atunci pe twitter rapperul american.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi