Fondatoarea Bet365, ”mașină” de făcut bani. Salariu de 217 mil lire în 2016!

Denise Coates, fondatorul și actualul proprietar al companiei Bet365, ”și-a plătit” în 2016 salarii în valoare de 217 milioane de lire sterline. De unde?..Numai anul trecut, compania a avut un profit de 525 milioane de lire sterline după ce a stabilit un nou record - de 47 miliarde lire sterline pariate.

Nici în acest an, femeia de afaceri (foto: theguardian.com) nu o duce rău...Până acum a încasat salarii care au însumat 199.305.000 lire sterline. Cifră de 1.300 de ori mai mare decât venitul premierului și mai mult decât dublul salariilor totale ale clubului de fotbal Stoke City - grupare deținută chiar de Bet365. Pe lângă cei peste 199 milioane de lire sterline, Denise a încasat și dividende în valoare de 18 milioane de lire sterline!

În vârstă de 50 de ani, Denise Coates a început cu Bet365 într-o rulotă dintr-un parc auto din Stoke acum 17 ani. Acum, ea este cel mai bine plătit manager din Regatul Unit, detronându-l la acest capitol pe Sir Martin Sorrell - cu 48 milioane de lire sterline anual. Ea a început ca și casieră în magazinul de pariuri al tatălui ei, Peter - o activitate secundară a afacerii principale de catering pentru gruparea din Premier League. 

Denise Coates în 2015, cu diploma pentru Excelență în afaceri acordată de Keele University (foto: twitter)

Imediat după ce a absolvit facultatea de econometrie (aplicarea metodelor statistice în economie) din cadrul Universității din Sheffield, Denise a extins lanțul de magazine de pariuri Provincial Racing al familiei, la aproape 50 de locații. Odată cu trecerea anilor, compania s-a extins incredibil și a cumpărat domeniul Bet365.com pe eBay pentru suma de 25.000 de dolari. A fost mișcarea care a ”catapultat-o” pe ea și pe familia ei în ”prima ligă” a bogătașilor din Marea Britanie.

Coates a justificat pachetul salarial fabulos drept ”o recunoaștere corectă a creșterii semnificative a profitului firmelor în domeniul jocurilor de noroc” - care a crescut cu 15%, până la 514 milioane de lire sterline. Venitul din jocurile de noroc în anul financiar 2016-2017 a crescut cu 39%, până la un record de 2,15 miliarde de lire sterline, potrivit documentației depusă la fisc.

Și clienții Bet365 (foto: freebetspage.com) au cunoscut o evoluție semnificativă - anul trecut, aceștia au câștigat aproape 47 de miliarde de lire sterline! Cu peste 10 miliarde de lire mai mult decât în anul precedent. Gigantul de jocuri de noroc din Marea Britanie este reprezentată la vârf și pe ”sticlă”. Compania l-a scos la ”înaintare” pe actorul Ray Winstone pentru realizarea clipurilor publicitare care se difuzează în timpul celor mai importante evenimente sportive din Regatul Unit. 

VEZI TOP 5 AGENȚII PARIURI SPORTIVE RECOMANDATE PENTRU PARIURI LIVE!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi