Florian Walter, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 2,5 milioane de euro produs clubului "U" Cluj

2,5 milioane de euro. La atât se ridică prejudiciul produs Clubului Universitatea Cluj de către Florian Walter, conform procurorilor DIICOT Cluj. Aceştia au dispus trimiterea în judecată a lui Walter pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi delapidare, cu consecinţe deosebit de grave. În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată şi Daniel Capră (fost administrator al Clubului Petrolul), Ioan Mărginean şi Marius Adrian Nicolae, toţi trei pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, urmat de comiterea unei infracţiuni.

În timp ce deținea calitatea de director general și acționar majoritar în cadrul FC Universitatea Cluj SA, inculpatul Walter Florian a inițiat și constituit un grup infracțional organizat împreună cu inculpații Mărginean Ioan și Capră Daniel, grup care a fost sprijinit și de către inculpatul Nicolae Marius Adrian, și care a avut ca scop realizarea unui plan infracțional prin care, în urmă comiterii unei infracțiuni de delapidare în dauna FC Universitatea Cluj SA, urmau să fie obținute în mod ilicit beneficii materiale pentru FC Petrolul Ploiești SA, club în care inculpatul Walter Florian avea un interes direct, deoarece deținuse calitatea de administrator și președinte al Consiliului de Administrație.

Fiecare dintre participanți au avut stabilite clar rolurile și atribuțiile, scopul urmărit și realizat fiind comiterea unei infracțiuni de delapidare în dauna FC Universitatea Cluj SA, prin efectuarea demersurilor de însușire în mod nejustificat a unui număr de 11 jucători de fotbal cu o valoare de piață ridicată, din cadrul acestui club, pentru a fi mutați cu titlu gratuit la un club advers, FC Petrolul Ploiești SA, club unde inculpatul Walter Florian a stabilit că își va reloca resursele în calitate de , având interese în mod direct,

---se arată în comunicatul DIICOT Cluj 

Totodată, procurorii DIICOT susţin că interesul şi scopul membrilor grupului infracţional a fost acela de a ridica valoarea profesională şi financiară a clubului Petrolul Ploieşti, în detrimentul clubului U Cluj, prin relocarea gratuită a celor mai buni jucători de la această echipă către echipa adversă. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Cluj.

 

Foto: Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi