Finala Champions League - trenduri utile pentru pariori

Sâmbătă de la ora 21:45 se va disputa cel mai important meci al sezonului din fotbalul european inter-cluburi: finala Ligii Campionilor. Pe Olympiastadoin din Berlin se vor duela pentru marele trofeu Juventus şi Barcelona. Va fi prima finală între o echipă din Italia şi o alta din Spania după o pauză de 17 ani.

În cele ce urmează o să vă prezint câteva aspecte care ţin de istoricul finalelor din Champions League.

maxresdefault.jpg

 • Prelungirile nu sunt decisive

În precedentele 22 de finale doar anul trecut, când s-au întâlnit Real Madrid şi Atletico Madrid, deţinătoarea trofeului a fost decisă după prelungiri.
Interesant este faptul că până anul trecut, în celelalte şase cazuri în care s-a ajuns în prelungiri niciodată nu s-a marcat în reprizele suplimentare.

 • În finalele Ligii Campionilor nu prea se acordă cartonaşe roşii

Doar un jucător a fost eliminat în timpul regulamentar - Jens Lehmann - în finalele din această competiţie. Portarul lui Arsenal a fost trimis la cabine în 2006, după doar 18 minute de joc.
Ţinând cont de istoricul duelurilor dintre Luis Suarez, Patrice Evra şi Giorgio Chiellini această finală ar putea fi primi din 2006 în care se acordă un cartonaş roşu.

 • Media numărului de goluri marcate în finalele Ligii Campionilor

Din 1993 în ultimul act din cea mai importantă competiţie europeană s-au marcat 58 de goluri, media fiind de 2.63 goluri per joc.
În ciuda acestei statistici doar două din precedentele cinci finale au avut parte de peste 2.5 goluri în timpul regulamentar, iar 50% din disputele din ultimii 22 de ani au mers în over 2.5 goluri
La Sportingbet cota pentru peste 2.5 goluri la meciul Juventus - Barcelona este 1.85. Pariază acum!

 • Numărul de cartonaşe acordate

În ultimele 22 de finale s-au arătat 88 de cartonaşe galbene în timpul regulamentar şi unul roşu, astfel că media avertismentelor este de 4 per finală.

 • Numărul de penalty-uri acordate

Au fost acordate doar cinci finale în 22 de finale ale Ligii Campionilor, trei dintre ele în acelaşi meci. Dintre acestea doar trei au fost transformate. Statistica se referă strict la timpul regulamentar de 90 de minute.
Dacă doriţi să pariaţi pe faptul că se va acorda un penalty pentru prima dată din 2013 o puteţi face la Pinnaclesports la o cotă de 3.90. Cei care cred că Cuneyt Cakir nu va arăta punctul cu var pot miza pe pronosticul contrar la o cotă de 1.294. Pariază acum!

 • Finale ajunse la loviturile de departajare

Şase dintre câştigătoarele Ligii Campionilor au fost decise la loviturile de departajare. Barcelona a pierdut la penalty-uri în faţa Stelei Bucureşti în 1986. Juventus a învins-o la fel pe Ajax în 1996, dar a pierdut cu AC Milan în 2003.
Niciuna dintre formaţii n-a avut nevoie de penalty-uri pentru a se califica în finala ediţiei curente

 • Prima repriză scor par sau impar

Pentru cei care vor să parieze pe tipul scorului (par - impar) de la finalul primei reprize trebuie spus că până acum raportul a fost 50%-50%.
Sportingbet vă oferă cota 1.70 pentru ca scorul la pauză să fie par şi 2.05 pentru impar. Pariază acum!

 • Cel mai rapid gol marcat de o rezervă

Numai 16 secunde i-au trebuit lui Lars Ricken să marcheze după ce a intrat de pe bancă în finala din 1997 pe care Borussia Dortmund a disputat-o împotriva lui Juventus.

 • Ambele echipe să marcheze în prima repriză

Doar 18% din precedentele finale disputate din 1993 au avut parte de goluri în ambele porţi până în pauză. Ultima dată când acest lucru s-a întâmplat a fost 2011, când Barcelona a învins-o pe Manchester United cu 3:1.
La Unibet aveţi cota 5.00 pentru acest pronostic. Pariază acum!

 • Spania vs Italia

Din 1993 o echipă din Spania a întâlnit una din Italia de două ori în finala acestei competiţii, victoriile fiind împărţite.
În 1993-94 AC Milan a trecut cu un incredibil scor de 4:0 de Barcelona lui Johan Cruyff, deşi pornea cu şansa a doua
Spania nu a aşteptat mult pentru revanşă, Real Madrid învingând-o cu 1:0 pe Juventus în finala ediţiei 1997-98.

 • Cel mai rapid gol din finala Ligii Campionilor

Paolo Maldini deţine recordul pentru cel mai rapid gol marcat în finala acestei competiţii. Fundaşul italian a marcat în 2005 pentru AC Milan, în poarta lui Liverpool, după doar 52 de secunde de joc.

 • Finale încheiate cu goluri în ambele porţi

În 60 dintre finalele Ligii Campionilor s-a marcat în ambele porţi în timpul regulamentar. Dacă te gândeşti să mergi pe mâna acestei statistici poţi paria la Sportingbet pe o cotă de 1.909. Pronosticul contrar are cota 1.80. Pariază acum!

 • Finalele în care favoritele au câştigat în timpul regulamentar

Din 2002 61.5% dintre favoritele finalelor Ligii Campionilor (în oferta celor de la PinnacleSports) au reuit să ridice trofeul în timpul regulamentar.
În acest an Barcelona are cota 1.333 la Sportingbet pentru a ridica trofeul, în timp ce italienii primesc cota 3.25. Pariază acum!

 • Procentul de finale câştigate de echipele spaniole

63% dintre echipele din Spania care au ajuns în finala Ligii Campionilor au reuşit să câştige trofeul, spre deosebire de echipele italiene al căror procent este de doar 45%.

 • Suarez, Messi şi Neymar să marcheze

Barcelona este echipa din Europa cu cel mai puternic trident ofensiv - Suarez, Messi, Neymar - cei trei înscriind împreună în acest sezon 17 goluri. În ediţia curentă din Liga Campionilor aceştia au marcat 25 din cele 28 de goluri înscrise de catalani.
Messi are cota 1.95 pentru gol marcat în timpul regulamentar al finalei la Sportingbet, Luis Suarez primeşte cota 2.30, iar Neymar are cota 2.45. Pariază acum!

Pariază acum pe finala Ligii Campionilor şi primeşti un super bonus

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi