Final de an de senzaţie pentru pokerul online din România! Eduard Zapan, locul 5 la Monday Million şi un premiu de 129.333$

Eduard Zapan este omul finalului de an în pokerul din România. Ieşeanul de 27 de ani a terminat pe locul 5 la Monday Million, pe PokerStars, şi şi-a asigurat un premiu uriaş, de departe cel mai mare din carieră: 129.333$.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM ŞI PARTICIPĂ LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

Cu 2 milioane de dolari garantaţi, competiţia a atras 23.697 de jucători. Printre ei, un număr record de români, nu mai puţin de 646. Compatrioţii noştri au dat încă o dată dovadă că sunt grinderi de turnee, astfel că nu mai puţin de 113 au reuşit să intre în bani (ITM), oferind o paritate incredibilă - 1 la 6.

Totuşi, foarte adânc în turneul care a avut în cele din urmă premii de 4,7 milioane de dolari, de peste două ori garanţia iniţială, au ajuns doar doi dintre români. Pe lângă Zapan, userul cu nickname-ul "vlaviusz" a fost singurul din ultimii 50, el terminând turneul în cele din urmă pe locul 48 şi obţinând 6648 dolari.

Revenind la Edi, el evoluează în prezent cu nickul "MADnesS100", după ce în trecut s-a făcut remarcat cu avatarul "edyzapan". După ce şi-a construit un stack solid la Monday Million, ieşeanul a evoluat fără complexe, ajungând după aproximativ 13 ore de luptă la masa finală. Acolo s-a prezentat excelent, fiind mereu între primele trei stack-uri, astfel că mulţi îl vedeau cu şanse mari să ajungă măcar în heads-up. Mâna care l-a destabilizat pe român a fost jucată împotriva brazilianului Ohanaaa: 7-7 vs J-J. Oboseala şi o oarecare tiltare l-au împiedicat să îşi păstreze nivelul de concentrare obişnuit şi, deşi a avut câteva şanse să se redreseze ulterior, a pierdut alte câteva poturi. Rămas short stack în 5, Edi a împins cu A-6 offsuited. Acelaşi sud-american l-a plătit, corect, cu A-J, în condiţiile în care Zapan mai rămăsese cu doar 11 big blinduri în faţă. Boardul nu a adus şesarul mult visat şi nici variante de chintă sau culoare, astfel că Edi a părăsit competiţia pe locul 5. Unul extraordinar, dacă ne raportăm la field, care i-a adus un câştig substanţial: 129.333$.

Eduard avea înainte de acest turneu un parcurs de regularitate de invidiat: a reuşit pe PokerStars şi pe 888poker să aibă 1800 de clasări în bani, care i-au asigurat, de-a lungul timpului, alţi 180.000 de dolari. ROI-ul (return on investment) era şi el unul remarcabil, puţini jucători din lume putându-se lăuda cu un procent de peste 25%, aşa cum are Zapan.

De menţionat faptul că, după eliminarea lui Edi, ceilalţi 4 jucători au hotărât să facă deal, înţelegând că difernţa de fise dintre ei nu este una menită să asigure un edge cuiva. Cum pay-jump-urile erau prea mari, s-a decis ca diferenţele să nu mai fie atât de substanţiale, astfel că fiecare a avut o sumă garantată de măcar 218.000 dolari. În cele din urmă, turneul a fost câştigat de neamţul "lysinabi", care s-a ales cu un cec de 440.000 de dolari. Interesant e că mâna decisivă din heads-up a opus aceleaşi cărţi, dar culorile au făcut diferenţa: A romb - Q cupă vs A cupă - Q romb. Pe board au fost coborâte 5 romburi, iar germanul a dus culoarea în As. De notat şi faptul că ultimii cinci clasaţi în turneu s-au ales cu cele mai mari premii din cariera lor de jucători online.

215$ a fost buy-in-ul la Monday Million, însă cei mai mulţi dintre participanţi au câştigat tichetele de intrare din sateliţi pentru care au alocat sume mult mai mici.

52.865.552 fise a avut Zapan când a început masa finală (foto sus), fiind posesorul celui de-al treilea stack din competiţie.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive