Fetele din naţionala României, la un pas de Euro 2017. Portugalia, ultimul obstacol

Naţionala feminină de fotbal a României avea nevoie de victorie în meciul cu Grecia pentru a mai putea spera la calificarea la Euro 2017. S-a întâmplat, dar româncele au ratat calificarea directă la golaveraj! Chiar dacă le-au bătut cu 4-0 pe grecoaice, jucătoarele antrenate de Mirel Albon au pierdut locul direct la Euro în faţa Rusiei, care a reuşit în campanie cu două goluri mai mult decât România. În ultimul meci, rusoaicele s-au impus cu 5-0 în faţa Croaţiei. 

În meciul cu Grecia, româncele au deschis scorul după numai 5 minute, prin Lunca. Ficzay a mărit avantajul până la pauză. În repriza secundă, România a marcat două goluri în trei minute. Vătafu (76) şi Bâtea (79) şi-au trecut şi ele numele pe lista marcatoarelor. Mara Bâtea a stabilit scorul final cu un şut superb de la 25 de metri.

În urma acestei victorii, naţionala României a acumulat 16 puncte în grupa a 3-a şi a ocupat poziţia secundă, după reprezentativa Franţei, care a strâns 21 de puncte în şapte meciuri disputate. Pentru România urmează barajul cu Portugalia, pe 17 și 25 octombrie. 

Euro 2017 se va desfăşura în Olanda, în perioada 16 iulie - 6 august. La turneul final s-au calificat direct echipele câștigătoare din fiecare grupă și cele mai bune șase echipe clasate pe locul al doilea. 

 

Echipe:

ROMÂNIA: Părăluţă - Giurgiu, Havriştiuc, Ficzay, Olivia Oprea - Voicu, Bortan, Vătafu - Lunca, Rus, Olar.Rezerve: Oprea, Corduneanu, Sârghie, Tărășilă, Gorea, Bâtea, Goder

GRECIA: Peletidou - Georgiou, Chatzigiannidou, Vlasiadou, Dimitriou - Markou, Kakambouki - Papadopoulous, Moraitou, Mitkou - Nati. Rezerve: Papakonstantinou - Kollia, Spyridonidou, Zdravkovic, Kongouli, Kotsaki, Pythoula

 

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi