Femeile dau buzna pe piața pariurilor sportive online. Ce preferă franțuzoaicele

Piața online de pariuri sportive din Franța a înregistrat un nou record în primul trimestru al anului 2017. Cifrele publicate în această săptămână de Autoritatea Națională pentru Jocuri de Noroc (ARJEL) au arătat faptul că cifra de afaceri în primele trei luni ale anului s-a majorat cu 23% față de anul precedent, ajungând acum la 633 milioane de euro. Nou record, având în vedere încasările din trimestrul II al anului 2016, de 585 milioane euro - perioadă în care s-au disputat două mari competiții sportive, Euro 2016 și Jocurile Olimpice de la Rio. 

Conform aceluiași studiu, preluat de către cei de la calvinayre.comși veniturile jucătorilor online au crescut semnificativ - atingând un nou record de 94 milioane euro, cu 16% mai mult decât în primul trimestru al anului 2016. Trebuie spus însă că numărul pariorilor online s-a mărit în această perioadă cu 341 de mii. 

Fotbalul, tenisul și baschetul continuă să domine ”scena” pariurilor sportive online din Franța, capturând 89% din totalul pieței. Fotbalul (+18%, 348 mil euro) și baschetul (+ 19%, 81,6 mil euro) au înregistrat câștiguri semnficative pentru operatorii online, însă tenisul a avut cea mai mare cifra de afaceri - de 41%, ajungând la 129,5 milioane de euro!

Pokerul online a cunoscut, de asemenea, o schimbare și a raportat venituri suplimentare față de anul precedent de doar 3%, până la 64 milioane de euro. Asta și pentru că numărul de jucători online s-a redus cu 1%, ajungând acum la 255 de mii. Miza jocurilor de noroc a scăzut cu 2% (până la 936 milioane de euro), în timp ce veniturile au scăzut cu 4%, ajungând la 24,6 milioane de euro. În același timp, taxele de participare la turnee au crescut cu 1% (până la 506 milioane de euro), în timp ce veniturile jucătorilor au crescut cu 7%, ele fiind de 39 milioane de euro. 

Pariurile online pe cursele de cai și-au continuat traiectoria descendentă, cu mize de 1% (până la 246 milioane de euro), iar veniturile au scăzut cu 4%, ajungând la ”doar” 61 milioane de euro în condițiile în care numărul pariorilor activi a scăzut cu 5%, ajungând acum la 142 de mii.

Potrivit aceluași raport, 79% din cei care pariază online pe cursele de cai au peste 35 de ani, în timp ce 68% din totalul jucătorilor la pariuri sportive online au sub 35 de ani. Numărul total de jucători care au plasat cel puțin un pariu online, de orice tip, în primul trimestru din 2017 a crescut cu 10% față de anul precedent, ajungând la aproape 1,5 milioane - un nou record trimestrial.

Interesant este și faptul că numărul jucătorilor de sex feminin a crescut cu 40% (79 de mii în prezent) - aproape dublu față de procentul bărbaților (+21%, ajungând acum la 829 de mii). Numărul femeilor care joacă la pariuri sportive online a depășit 68 de mii - ceea ce înseamnă 2% din numărul total al francezilor care plasează pariuri pe internet. Franțuzoaicele preferă să joace pe curse de cai, dar și pe fotbal, poker și baschet. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi