FCSB și CFR au început ”războiul” rece. Burleanu: ”Astfel de derapaje vor dispărea!”

Deși Gigi Becali a anunțat că a pasat ”afacerea” FCSB, șefii lui CFR Cluj merg mai departe și cer penalizarea grupării bucureștene cu 3 puncte. De asemenea, ardelenii cer suspendarea lui Becali între 6 și 12 luni, dar și o amendă de 300.000 de lei. Latifundiarul din Pipera a fost reclamat la FRF pentru declarații xenofobe și pentru că l-a sunat pe Dan Petrescu (foto: sportpictures.eu) înainte de meci, încălcând articolul 52.5 din Regulamentul Disciplinar.  

”Oamenii care au lucrat cu ei (nn - cu CFR Cluj) nu mai fac acum corupție, că fac pușcarie. Dar dacă au luat pe vremuri...A fost un jucător francez care a declarat, a spus ce s-a întâmplat, că a făcut 11 metri. Așa a spus omul. Eu mai spun ce mi-au zis mie oamenii de la Universitatea Cluj: ”Băi, veniți cu banii, cu valiza, cu 1,7 milioane, că avem ofertă de la CFR”. Eu am spus ce mi-au zis ei, adevărul, nu minciună, nu inventez. Corupție sigur nu mai există în fotbal, dar temerea mea este să nu mai existe reminiscențe din trecut”, au fost declarațiile lui Gigi Becali care au inflamat spiritele în rândul oficialilor de la CFR Cluj.

Șeful FRF, Răzvan Burleanu (foto: sportpictures.eu) a vorbit pe tema acestui subiect. Nu s-a referit concret la acțiunea depusă de CFR Cluj, dar a anunțat că asemenea situații nu se vor mai întâmpla în viitorul apropiat în fotbalul românesc. 

"Nu sunt șeful comisiilor, în cei 4 ani am reușit să obținem independența acestor comisii. Dar în următoarele 12 luni va fi realizat și implementat un Cod de Etică, iar astfel de derapaje vor dispărea. Vor exista sancțiuni foarte dure. O să fie pus acest Cod de Etică în dezbatere publică pentru a se discuta sancțiunile. Modelul este preluat din Premier League", a declarat Burleanu la Pro X. 

După scandalul iscat de Becali, la ”rampă” a apărut Dan Petrescu. Antrenorul CFR-ului a ”explodat” pur și simplu după egalul din deplasare cu CSM Iași, partidă în care centralul Ovidiu Hațegan le-a acordat un penalty gazdelor. La finalul tiradei, ”Bursucul” a anunțat că și dacă va câștiga titlul, el va pleca din România. Știut pentru replicile sale ”acide”, Cornel Dinu (foto: sportpictures.eu) l-a luat la ”11 metri” pe antrenorul CFR-ului în stilu-i caracteristic. 

"Dan Petrescu rămâne copilul pricinos şi cârcotaş de la şotron, de la jocurile copilăriei. Indiferent că a fost prin Italia, prin străinătate, el are un discurs infernal prin care nu spune nimic în comun cu realitatea şi pe care în niciun caz nu putea să-l facă acolo unde a fost crescut din frageda tinereţe, când a plecat la la Foggia sau la Genoa. Ceea ce declară el e infernal, îi face un deserviciu fantastic. Nu-şi dă seama că îl vede lumea, îl aude, iar neamul acesta nu şi-a pierdut totuşi bunul simţ. Echipa lui a demonstrat că nu ştie să atace", a spus Dinu după meciul de la Iași.  

În săptămâna derby-ului cu FCSB, care va decide campioana României în acest sezon, CFR-ul a făcut un transfer surprinzător. Astfel, gruparea din Gruia l-a transferat pe John Kofi Essel - un internațional de 18 ani din Ghana. Presa din Cluj se laudă cu transferul reușit de CFR și îl compară pe tânărul fotbalist cu celebrul Michael Essien - fostul jucător de la Chelsea, Real Madrid și AC Milan. 

Kofi Essel (foto: gsp.ro) a fost cumpărat de la Hellas Verona, iar în urmă cu doi ani el a fost în probe la Inter Milano. Are o pasă excepțională, e prezent în joc și marchează, deși este un mijlocaș defensiv”, scrie actualdecluj.ro. E de așteptat ca tânărul fotbalist ghanez să parcurgă o etapă bună a carierei în Ardeal, având în vedere că CFR-ul e capabilă să ”șlefuiască” jucători de care aproape nimeni nu auzise, precum Lacina Traore, Emmanuel Kone sau Ousmane Viera.

Înaintea derby-ului cu CFR de duminică, Dică are o mare problemă - antrenorul FCSB-ului vrea să înceapă cu Gnohere (foto: sportpictures.eu) vârf împins, dar Becali (care a spus că s-a retras...) îl vrea pe Alibec în primul ”11” contra celor de la CFR.  

”Gnohere e mai potrivit pentru că se poate descurca cu mai multă uşurinţă în duelurile cu doi fundaşi centrali masivi, precum Vinicius şi Mureşan. E văzut de Dică drept omul potrivit şi pentru o tactică ce presupune aruncarea mingilor între linii, capitol la care Alibec nu face faţă. Nu în ultimul rând, Bizonul loveşte mingea mai bine cu capul decât Alibec, iar centrările din benzi sunt o parte importantă a pregătirii meciului”, a declarat pentru Prosport o sursă din cadrul FCSB.

Gigi Becali a cerut folosirea cu precădere a lui Alibec în primul ”11” până la finalul sezonului, în speranța că atacantul își poate mări cota prin evoluțiile sale în perspectiva unui transfer în străinătate. Iar până acum Dică s-a conformat, ”Bizonul” fiind rezerva lui Alibec în patru din cele șase etape jucate până acum în play-off. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi