FCSB sau Viitorul, cine merită titlul?

FCSB și Viitorul, două cluburi cu filozofii diferite despre fotbal, se întâlnesc luni într-un meci care poate decide campioana.

FCSB este condusă de un egoist și un egocentrist, care a distrus un brand național pentru că nu a știut să discute și să negocieze. FCSB este creația înfricoșătoare a lui Gigi Becali, care a călcat în picioare tradiție, foste glorii, stadion, fani și și-a făcut o echipă pentru satisfacerea propriei vanități, fără nicio legătură cu principiile morale și sportive.

FCSB a devenit o echipă formată din mercenari, interesul față de juniorii clubului lipsind cu desăvârșire. Nici marile echipe de mercenari din Europa nu ignoră acest aspect, ba din contră, au Centre de copii și juniori excepționale, în care se investesc o grămadă de bani. Numai lui Becali îi merge și așa, în țara asta în care a făcut ce a vrut dintotdeauna, chiar dacă în ultimul timp i-a mai fost tăiat din elan.

FCSB are cel mai bun lot din țară, nu există nicio discuție aici. Becali a câștigat bani mulți datorită brandului Steaua și era logic să investească pentru a se bate la titlu și pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar a investit de multe oti haotic, și nu în momentele cruciale, înainte de partidele decisive din această competiție. Tocmai de aceea s-a și fript de multe ori, Steaua ratând titluri și pierzând în preliminariile europene în fața unor echipe mai slab cotate.

Oricine privește actualul lot, în comparație cu cel al Viitorului, se întreabă cum de a ajuns FCSB să mai tremure încă pentru titlul din acest an.

Viitorul lui Hagi are o strategie și o concepție total diferite despre fotbal, despre cum să respecți acest sport și despre cum să te dezvolți natural. Investițiile în copii și juniori, munca asiduă depusă în ultimii ani au adus și rezultate, locul 2 ocupat de această echipă în Liga 1 fiind consecința tuturor acestor factori.

Iar Viitorul are în continuare șanse la titlu! Chiar și cu un egal în meciul cu FCSB, de luni. Trebuie să câștige apoi toate cele trei meciuri până la final, iar Steaua să piardă unul, cu Dinamo, cu Astra sau cu Craiova. La egalitate de puncte, Florinel Coman și ai lui ar fi avantajați de meciurile directe cu FCSB din play-off (3-1 la Ovidiu și acest ipotetic egal de luni, de la care am pornit teoria de față). Și nu e un scenariu exagerat.

Dacă ținem cont de jucătorii foarte buni din lot, FCSB ar trebui să câștige campionatul. Dacă ținem cont de muncă, seriozitate și strategie, Viitorul ar trebui să ia titlul. Luni vom avea măcar o parte din răspuns.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!