FCSB sau Steaua? Șpagă sau corectitudine?

Steaua sau FCSB, cum îi spunem echipei lui Becali? În acte e deja FCSB, pe site-uri și în grafica televiziunilor scrie la fel, însă comentatorii le mai încurcă.

Păi cum să zici FCSB, dacă atâția ani a fost Steaua? Departe de mine gândul de a-i lua apărarea lui Becali, mi-am mai spus punctul de vedere despre acest personaj sinistru, care s-a crezut mai presus de lege și a ajuns la pușcărie. Problema lui este că se crede în continuare deasupra legilor, n-a învățat mare lucru din anii de detenție.

Totul se întâmplă tocmai din cauza nerespectării acestor legi, de care vorbeam mai sus. Becali a preluat Steaua în condiții neclare. Nu s-a făcut o licitație pentru preluarea acestei echipe și, implicit, a brandului, au venit și niște bodyguarzi pe la uși, cred că unii dintre generalii care făceau parte din Consiliul de Administrație au votat și de frică, dacă n-au făcut-o pentru sacoșele.

Becali a profitat de naivitatea, de prostia și de înclinația spre șpagă a poporului român. Noi suntem născuți cu șpaga-n sânge. Ne e frică dacă nu dăm șpagă, nu ne simțim în siguranță, la spital, la școală sau oriunde altundeva. Alții sunt născuți ca să o ia, doctori, profesori, judecători, generali de armată, polițiști.

Așadar, Steaua s-a preluat cum s-a preluat, toată lumea a tăcut mâlc. Și-a luat fiecare ce a trebuit și gata. S-a trezit însă acest ciudat personaj Talpan, care a zgândărit rahatul după ani buni. Iar justiția română a decis că au existat niște scăpări. Nu tu nume la Gigi Becali, nu tu marcă, practic omul a luat niște jucători de la Steaua, și-a făcut altă societate (practic altă echipă) și a jucat ilegal cu acest nume. Eu asta înțeleg din ultima decizie a justiției.

Pentru că mulți dintre noi nu am respectat legile, ne pierdem brandurile, ne pierdem respectul de sine, dacă l-om fi avut vreodată, ne pierdem valorile, puține, câte erau ele.

Din cauza haosului din țara asta, Rapidul a încăput pe mâna unor impostori și a ajuns unde a ajuns, Craiova și Timișoara au fost împărțite în două, Steaua e acum FCSB.

Ne merităm soarta, pe guvernanți nu-i interesează, e un miserupism feroce în România, cine fură mai tare e un om important, dacă nu e prins.

Steaua sau FCSB? Autostrăzi sau drumuri proaste? Sănătate sau spitale cu infecții și gândaci? Corectitudine sau șpagă? Mereu alegem, din păcate,  a doua variantă.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi