FCSB, noul lider din play-off după un gol fabulos ”marca” Budescu

FCSB a avut mari emoții în meciul cu CSM Iași. Moldovenii au cedat greu în partida în care gazdele au reclamat un henț la Bădic în careu după numai 7 minute. Apoi, Dică a sărit ca ars la un fault al lui Pedro Mendes asupra lui Junior Moraes, nesancționat de arbitru. A fost meciul în care Dică a ales să înceapă cu Denis Alibec în atac, în ciuda faptului că Gnohere a adus fericirea în confruntarea cu CFR Cluj. 

Alibec (foto: sportpictures.eu) putea deschide scorul după 8 minute, dar a luat bara la țintă dintr-o poziție foarte bună. După prima jumătate de oră, moldovenii și-au arătat și ei ”colții”. Andrei Cristea a ratat în două rânduri din poziții bune să modifice tabela, ultima dată mingea trimisă de el lovind bara porții lui Bălgrădean. 

Jucătorii lui Dică au condus cu 10-0 la cornere în prima repriză, dar imediat după pauză au fost băgați în corzi de moldoveni. În minutul 49, jucătorul cu nume de fotbalist celebru - Platini a fost la un vârf de bocanc să deschidă scorul la o fază la care Bălgrădean (foto: sportpictures.eu) a salvat excelent. 

După o paradă a portarului Iașiului, Bălgrădean și-a salvat din nou echipa - a scos excelent peste transversală la șutul frumos al lui Cioinac. Apoi, steliștii au avut o șansă nesperată să înscrie. În minutul 63, centralul Adrian Comănescu le-a făcut cadou gazdelor o lovitură liberă indirectă din careu după o fază la care Platini a respins corect un balon din preajma porții sale în fața lui Junior Moraes. 

Alibec a ratat apoi cu nonșalanță cea mai mare ocazie a gazdelor pe un contraatac, iar atacantul lui FCSB a fost fluierat copios de suporterii din tribune. Budescu (foto: sportpictures.eu) a fost cel care până la urmă s-a lipit de gol cu o execuție fabuloasă din lovitură liberă, cu 20 de minute înainte de final. A fost al 9-lea gol stagional pentru Budescu, cel care a devenit al doilea cel mai bun marcator al lui FCSB din acest sezon după Gnohere (13 goluri). 

Rămași în 10 după eliminarea lui Cioinac (pentru două galbene), jucătorii lui Flavius Stoican au făcut tot ce-au putut pentru a reveni în meci și chiar au fost aproape la capătul unui contraatac în ultimele trei minute. Defensiva gazdelor a scăpat însă cu fața curată și trupa lui Dică a bifat a doua victorie în play-off după cea cu Viitorul lui Hagi.

FCSB a devenit acum noul lider al clasamentului - bucureștenii au același numpr de puncte ca și CFR Cluj (35), dar au un golaveraj mai bun decât echipa lui Dan Petrescu. Etapa viitoare se joacă partidele: CSM Iași - Viitorul, CFR Cluj - Astra și FCSB - CSU Craiova.

NICOLAE DICĂ, antrenor FCSB: ”Cel mai important lucru e că am reuşit să câştigăm. M-a deranjat că cei de la Iaşi au rămas în zece oameni şi n-am reuşit să marcăm golul doi. Este o presiune mare, ne dorim să câştigăm campionatul. Cei de la Iaşi au jucat relaxaţi şi pe o primă mare pe care au avut-o.

Eu am văzut că foarte multă lume l-a aplaudat pe Denis. Azi a avut o atitudine bună, şi-a ajutat echipa, dar n-a reuşit să marcheze. Sper să înscrie în meciurile următoarea. Am avut un schimb de replici cu Flavius, dar îl pun pe seama nervilor”.

CONSTANTIN BUDESCU, FCSB: ”Nu mai înscrisesem de mult din lovitură liberă..E mult spus că sunt singurul jucător care poate decide meciuri. Toți încercăm să dăm maximum. S-a vorbit foarte mult despre plecarea mea. Nu mă gândesc la nimic, doar să-mi fac treaba aici. Despre transfer se va vorbi doar în perioada de transferuri.

Am avut ofertă bună din străinătate înainte să vin la Steaua, dar am preferat să rămân în România, unde îmi place stilul de joc. Mă felicit că am luat această decizie și că îmi merge bine aici. Alibec a avut ocazii, dar a avut și ghinion. E pe drumul cel bun și trebuie să-l ajutăm cu toții pentru a-și reveni”.

FLAVIUS STOICAN, antrenor CSM Iași: ”Sunt bucuros pentru că jucătorii au ajuns la un nivel la care nici ei nu credeau că pot ajunge. Punem probleme oricui, am pus probleme şi în inferioritate. Nu sunt cu nimic mai prejos decât celelalte contracandidate. Am avut situaţii în care i-am dominat, dar a fost un joc echilibrat. 

Sunt supărat că am pierdut. Cioinac a aplaudat şi i-a dat galben. Mi se pare că a fost dat cu mare uşurinţă. E deranjat! Muncim, alergăm, facem antrenamente, să jucăm un fotbal plăcut, dar se rupe echilibrul cu mare uşurinţă”.

IONUȚ CIOINAC, CSM Iași: ”Dacă Steaua se chinuie cu Poli Iași, are nevoie de un asemenea arbitraj pentru a câștiga, nu mai am ce să comentez. Nu știu ce a auzit el (nn - centralul Adrian Comănescu). I-am spus doar atât: cum poți să dai asemenea fault?..

MM Stoica mi-a zis pe tunel că trebuia să fiu eliminat din prima repriză, dar să stau liniştit că o să fiu eliminat în a doua repriză. Pe mine mă cheamă Cioinac, nu Teixeira. Joc la Poli Iași, nu la FCSB...Când vede Comănescu FCSB, e nebunie!..Cred că meritam să câștigăm la cum s-a jucat, nu doar un egal. Părerea mea e că FCSB nu merită să fie pe primul loc. Noi și Craiova am merita”.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!