FCSB exportă în Turcia, CFR Cluj cumpără de la Viitorul!

Au început să se miște ”apele” și în Liga 1 Betano odată cu primele zile ale perioadei de transferuri din această iarnă. Iar prima mutare a făcut-o Gigi Becali, care l-a vândut pe De Amorim în Turcia. Surpriza e că brazilianul a fost cumpărat de Kayserispor, echipa lui Marius Șumudică. De altfel, antrenorul român este cel care i-a convins pe bașkanii echipei că De Amorim (foto: sportpictures.eu) este un jucător care i-ar putea ajuta. 

Varianta ”Turcia” a venit ca un colac de salvare pentru William de Amorim, care nu mai făcea parte din planurile de viitor ale lui Nicolae Dică la FCSB. Inițial, brazilianul avea o ofertă concretă din Asia, dar în ultimul moment a apărut în cariera lui fostul său antrenor de la Astra.

Potivit DigiSport, înțelegerea este pentru un împrumut până la finalul actualului sezon, cu opțiune definitivă de cumpărare în cazul în care De Amorim va da randamentul scontat. 600.000 de euro va plăti Kayserispor pentru fotbalistul brazilian la vară dacă va activa clauza pentru un transfer definitiv. Până atunci, salariul lui De Amorim va fi suportat în întregime de către gruparea din Super Liga. 510.000 de euro e cota pe piața transferurilor a lui De Amorim (foto: sportpictures.eu), care a marcat patru goluri şi a bifat zece assist-uri în cele 53 de meciuri jucate înpentru echipa lui Gigi Becali. 

Și CSU Craiova a dat primele semne de viață în această fereastră de transferuri. Astfel, oltenii au reușit să aducă în conducerea echipei un om trecut prin curtea lui Manchester City! Prosport scrie că de academia clubului se va ocupa de-acum înainte Bruno Vienescu, un tehnician de 29 de ani care ultima dată a lucrat pentru gruparea de pe ”Etihad”. El a făcut parte dintr-un proiect al „cetăţenilor” în China, unde a antrenat echipe under 15 şi under 18. 

La Craiova, Vienescu va fi director tehnic şi va lucra alături de Dragoş Bon, cu care a colaborat în urmă cu câţiva ani la CS Turnu Severin. El și-a încercat norocul ca antrenor în Anglia, unde a început pe banca unei echipe de fete în liga a treia, Leamington, apoi a pregătit echipa de puști a celor de la West Bromwich până să fie inclus în proiectul celor de la City. 

Din ”peisaj” nu putea lipsi nici liderul din Liga 1 Betano. Potrivit unor informații lansate de presa sportivă din România, CFR Cluj este foarte aproape să-l legitimeze pe George Țucudean (foto: sportpictures.eu) de la Viitorul. Conform Look TV, campioana României va încasa în jur de 1 milion de euro pentru atacantul crescut de UTA Arad. Marius Bilaşco, unul dintre oficialii ardelenilor, a recunoscut că situaţia lui Ţucudean este clară, condiții în care anunțul oficial va fi făcut în cel mai scurt timp.

Pe de altă parte, Bilașco a ținut să precizeze că informația despre transferul lui Omrani la FCSB nu are o bază reală. Și asta pentru că, spune el, e falsă informația cum că atacantul francez a intrat în ultimele șase luni de contract cu CFR Cluj. Declarația oficialului de la CFR se cam bate cap în cap cu ultimele declarații ale francezului (foto: sportpictures.eu), care a dezvăluit într-un ultim interviu că a semnat cu gruparea ardeleană până în vara lui 2018. 

”Cu Ţucudean lucrurile sunt avansate, e o chestiune de timp până va semna. Negocierile s-au purtat până acum doar cu echipa de care aparţine, Viitorul. Ţucudean nu este doar cerinţa lui Dan Petrescu, ci a tuturor. E posibil ca anumiţi jucători să plece dacă vine Ţucudean. Lucrurile sunt în desfăşurare. E posibil să mai vină jucători. Nu am discutat cu FCSB despre Omrani şi nu este adevărat că se află în ultimele şase luni de contract", a spus Marius Bilaşco, pentru Telekom Sport.

Cotat la 1 milion de euro pe piața transferurilor de către cei de la transfermarkt.de, Billel Omrani a fost adus de CFR Cluj în 2016 de la Marseille, liber de contract. În actualul sezon, atacantul francez a marcat de cinci ori în 18 partide.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!