FCSB, adio titlu? Cristea o face pe CFR mare favorită! Becali: ”Antrenor și jucători fricoși!”

S-a dus un ”război rece” înaintea meciului de la Iași, bătălie la care s-au antrenat ambele grupări. Gazdelor le-a fost promisă o primă de victorie de 20.000 de euro, iar pe de altă parte steliștii au anunțat că s-au înțeles cu vedeta gazdelor, Qaka, albanezul urmând să semneze cu FCSB după finalul acestui sezon. 

FCSB a știut că orice pas greșit în Copou echivalează cu pierderea titlului, dar primii care au fost la un pas de deschiderea scorului au fost jucătorii lui Flavius Stoican - după 5 minute, Frăsinescu a fost blocat în ultim moment într-o fază clară de gol. Treziți de ratarea ieșenilor, oaspeții s-au apropiat și ei periculos de poarta lui Rusu, extrem de norocos la ocazia uriașă a lui Bălașa - care a reușit ”performanța” să trimită pe lângă poartă din mai puțin de 6 metri..

După pauză, fotbaliștii lui Stoican au ieșit cu o doză și mai mare de curaj. La cinci minute de la reluare, Andrei Cristea a irosit o ocazie foarte bună pe un contraatac. Scăpați cu fața curată, steliștii au revenit în atac și au pus mai multă presiune la poarta gazdelor.  

Finalul s-a jucat pe contre, fiecare echipă încercând să dea lovitura de grație adversarului. Prudența s-a văzut mai mult în jocul oaspeților, care nu s-au aruncat cu capul înainte spre poarta gazdelor. Și, totuși, FCSB o putea păți din nou pe un contraatac, și tot cu Andrei Cristea în prim plan. 

În minutul 74, Iașiul a primit o lovitură neașteptată - jucătorul despre care Becali a spus că este ca și transferat la FCSB, Qaka a făcut un fault dur și a fost eliminat (pentru două galbene) de către centralul Radu Petrescu. Absența albanezului s-a simțit în jocul celor de la Iași, care au fost supuși unei presiuni mari pe finalul meciului. Și totuși, jucătorii lui Flavius Stoican au stat bine pe picioare. Mai mult, au reușit să marcheze golul care o face pe CFR Cluj campioană în proporție de 99%! 

Steliștii au încasat lovitura sub centură chiar de la Andrei Cristea, fotbalist care a jucat pentru echipa lui Gigi Becali timp de două sezoane. Cu două etape rămase de jucat din acest play-off, CFR Cluj este lider cu 44 de puncte - cu unul peste FCSB, aflată pe locul doi.

Asta face ca ultimele două etape să fie unele de foc, cu un plus mare totuși pentru echipa lui Dan Petrescu. CFR mai are de jucat cu Astra (deplasare) și acasă cu Viitorul, în vreme ce echipa lui Dică le va întâlni pe CSU Craiova (deplasare) și cu Astra (acasă). Un program evident mult mai greu pentru FCSB!

Video AICI cu cele mai importante momente ale meciului dintre CSM Poli Iași și FCSB 1-0. 

DECLARAȚII

ANDREI CRISTEA: ”Nu știu dacă mai are rost să le răspundem unora. Va dați seama că nu a fost ușor, când lumea a vorbit urât de noi. Poli Iași a arătat că este o echipă cu onoare și sper că cei care ne-au aruncat cuvinte urâte să-și ceară acum scuze. Ei se știu foarte bine! Noi nu am fost interesați de cine ia titlul. Am jucat pentru noi și pentru acești suporteri minunați care au venit la meci!  Așa se întâmplă în fotbal când ești concentrat, când joci ca o echipă. Mă bucur că am marcat, deși am fost trimis la plimbare la 22 de ani de Steaua. Nu am jucat ca să demonstrez ceva, eu doar îmi fac treaba pentru echipa mea".

Jucătorii lui Dică au fost atât de supărați la finalul meciului, încât au spart ușa de la vestiar. 

NICOLAE DICĂ:  "Nu cred că e titlul jucat. Dar dacă vom arăta ca în seara asta, nu avem nicio șansă. Dacă ne mai prezentăm așa, nu vom mai câștiga niciun meci până la final. Nu se poate să jucăm un meci atât de important și să ne prezentăm așa. Nu am înțeles de ce! 

La astfel de jocuri nu ai nevoie de nicio motivație, nu contează ce-ți spune antrenorul și ce spune patronul. La astfel de meciuri trebuie să arăți caracter și să bați. Dacă luam măcar un punct, depindeam de noi. Normal că îmi reproșez și eu lucruri, că antrenorul e întotdeauna primul vinovat. Noi jucăm numai pe teren. Din păcate, le-am dat celor de la CFR șansa să ia campionatul. Dar noi vom munci până la final".

FLAVIUS STOICAN: ”Am demonstrat cine este Iașiul, cine suntem noi, cei care conducem această echipă, cine sunt acești jucători, care nu au salarii exorbitante, dar care joacă din pasiune! Nu am un mesaj pentru CFR, dar simt că ei se bucură. Ei au aruncat anumite vorbe, dar sunt convins că au făcut-o din cauza presiunii care este acolo, pentru că s-au investit foarte mulți bani. Am arătat că nu suntem cu nimic mai prejos decât Steaua. Am reușit ce nu au reușit celelalte echipe. Mulți dintre jucătorii noștri sunt doriți de alte formații. Eu mi-aș dori să rămână aici și la anul să ne batem pentru mai mult".

GIGI BECALI: ”Nu avem valoare! De fapt, avem valoare, dar suntem fricoși! Budescu, marele fotbalist, nu putea să facă o preluare! Tănase simula! Singurul care e fotbalist e Teixeira! CFR nu are valoare, dar are războinici în teren! Cum să pierzi titlul când Iașiul joacă în 10?!...Nu am niciun jucător cu bărbăție. Tănase se aruncă!..Toată lumea fricoasă! Teixeira a fost singurul jucător. Antrenor fricos, jucători fricoși!”

”O să fac și eu că Negoiță, să vând tot. CFR-ul să-mi dea 1 milion pe Budescu și gata. Îl vindem și pe Alibec, Teixeira pleacă și el, că are 20 de mii salariu, și aia e...Asta e echipă de bărbați, care nu bate Iașiul? Cum să joci în Liga Campionilor atunci? Ce să cauți acolo? CFR-ul o să mănânce foc acum, când știe că are campionatul în mână”, a încheiat Becali într-o intervenție la Digisport.

(Credit Foto: Dragoș Pășcăneanu / Sportpictures.eu)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!