FCS Bulibășeala

Asta e impresia din jocul FCSB, de bulibășeală generală. Dezordine. Harababură. Și totul vine de sus, de la Împărăție. Sau, ca să fim în ton cu titlul, de la Bulibașa, că tot nu-i plac „Ți” și negrii veniți din Africa.

Acuma, noi vorbim așa, ca să ne aflăm în treabă. Omul oricum face cum vrea și ce vrea, e echipa lui, proprietate personală, fanii vin rar în număr mare sau apar doar la meciurile importante, când devin nostalgici după Steaua lor de altădată. Am mai discutat, nu îi pasă de fani, de ce să-l înjure ăștia? Mai bine să nu fie. El își face banii cu transferuri și cu calificările în grupelel Europa League, pe care ar fi culmea să nu le obțină după ce cumpără cam tot ce e mai bun în țara asta.

Stadionul ăla mare și gol e sinistru. E ca și cum te urci la volan, dar n-ai volan sau roți, să te poarte pe stradă.

Bulibășeala vine de sus, e creată de acest personaj care se joacă mereu cu emoțiile oamenilor și cu slăbiciunile lor, ale propriilor angajați și ale suporterilor.

Știu că sunteți mulți cei care îl divinizați, că face, că drege, că ajută. Nu zic nu, chiar cred că a făcut și lucruri mărețe pentru un om atât de batjocoritor cum e el, dar trebuie să privim și la origini, și pe parcurs: cum a făcut acești bani, de unde au venit ei, prin ce mijloace. Ăsta e un aspect la care ar trebui să se pronunțe Justiția. Cum a făcut Becali averea, cum și-a consolidat-o, cum a mărit-o, ce retrocedări a primit el, ce schimburi de pământuri a făcut, cum le-a achiziționat, de unde, prin ce metode.

Mulți bani din fotbal i-a făcut în primul rând datorită brandului, a transferat de la Steaua, fanii au venit să vadă Steaua, sponsorii au dorit să apară pe tricourile Stelei.

Cu el patron, a dispărut acest mare brand. Poate nu e numai vina lui, dar nici nu a făcut mare lucru ca să nu-l piardă. Nu i-a păsat de istorie, de tradiție, a fost mereu doar el. Nu i-a păsat nici de Steaua mai mult decât ca afacere.

Impresia e de bulibășeală, de haos, de amalgam. Se vor așeza probabil pe parcurs, dar va avea el grijă să-i amețească iar pe toți, antrenori, jucători, adversari, fani - dacă vor mai veni.

Și pentru că tot circula o glumă pe net, să încheiem cu zâmbetul pe buze: Becali ar trebui să cumpere toată echipa CFR-ului, ca să nu iasă iar pe locul 2 și la finalul actualului campionat. Perioada de transferuri se încheie pe 4 septembrie. Încă se mai poate!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!