FC Porto, implicată într-un scandal imens de meciuri trucate în Portugalia!

Autoritățile din Portugalia au confirmat declanșarea unei investigații ca urmare a unei plângeri care face referire la un posibil meci aranjat din sezonul curent dintre Estoril și FC Porto. Până acum, cele două cluburi au respins cu fermitate acuzațiile. Potrivit jurnaliștilor de la A Bola, care au dezvăluit că e vorba de o plângere anonimă, oficialii celor două grupări s-au întâlnit într-un hotel din Lisabona pentru a negocia rezultatul meciului din 21 februarie. 

Meciul a fost câștigat cu 3-1 de Porto (foto: aliez.me), iar în zilele imediat următoare cei de la Estoril au încasat și prima pentru acest favor - 784.000 de euro, notează sursa citată. Jocul trebuia să se dispute la jumătatea lunii ianuarie, dar a fost abandonat la pauză din cauza temerilor legate de stadionul nesigur din Estoril (FC Porto cera condusă cu 1-0..). Meciul s-a reluat la aproape o lună distanță, iar echipa lui Sergio Conceicao s-a impus cu 3-1. Oaspeții și-au trecut în cont cele trei reușite în mai puțin de un sfert de oră. 

"Este complet fals că ar fi avut loc o negociere pentru a doua jumătate a meciului rămasă de jucat”, au anunțat oficialii lui FC Porto. De partea cealaltă, cei de la Estoril au catalogat drept ”defăimătoare” aceste acuzații. Ulterior, directorul de comunicare al ”dragonilor” a explicat că banii la care se face referire au fost plătiți pentru transferurile a doi jucători de la echipa gazdă. Transferul de 784.000 de euro în conturile lui Estoril a reprezentat o datorie pentru Carlos Eduardo (ajuns între timp la Al Hilal) și a încă unui jucător" la Porto, a explicat Francisco Marques.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorului general al Portugaliei a confirmat că ”s-a primit o plângere anonimă în legătură cu un aranjament pentru a doua jumătate a meciului dintre Estoril și FC Porto” (foto: fcporto.pt) și care este în curs de investigare.

În decembrie anul trecut, cei de la Benfica s-au confruntat cu acuzații similare. Marii rivali au respins acuzațiile și au declarat că totul face parte dintr-o ”campanie disperată” a celor de la FC Porto, care vor să scape în câștigători cu câteva etape înainte de finalul campionatului. În acest moment, Porto este lider în clasament, cu 67 de puncte - cu cinci mai multe decât mari rivali aflați pe locul doi. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!