FC Barcelona a înregistrat venituri impresionante în sezonul 2014/2015. Vezi şi tu datele din bilanţul catalanilor!

Clubul din capitala Cataloniei este un adevărat exemplu pentru managerii echipelor de fotbal din întreaga lume. Performanţele pe plan fotbalistic se regăsesc an de an şi în bilanţul contabil, iar asta pare a fi reţeta pentru un club de succes.

În vremuri în care multe cluburi se confruntă cu probleme financiare, Barcelona a declarat pentru anul 2014/2015 venituri de 608 milioane €. Încasările sunt în creştere şi oficialii grupării de pe Câmp Nou se aşteaptă ca în 2021 să ajungă la venituri de peste un miliard de euro.

Aşteptările sunt însă bazate pe un plan de dezvoltare bine pus la punct, prin care în perioada 2017-2021 clubul are următoarele priorităţi :

  • Renovarea stadionului şi mărirea capacităţii la 105.000 de locuri
  • Creşterea numărului de sponsori
  • Dezvoltarea platformelor online are clubului
  • Adăugarea de noi magazine şi restaurante în incinta stadionului
  • Creşterea numărului de magazine oficiale în toată lumea, pe modelul celui de la stadionul Camp Nou, care aduce anual încasări de 35 milioane €.

Prin aceste măsuri se estimează că veniturile vor creşte substanţial şi vor depăşi rata de 10% creştere pe an. În imaginea prezentată poţi vedea ce rată impresionantă de creştere a veniturilor a avul clubul în ultimii ani.

Bilanţul financiar al Barcelonei demonstrează că clubul a fost capabil să profite de pe urma succesului atins de echipă pe teren. Cu toate acestea, există în continuare potențial de creștere. Printre altele, reabilitarea mult așteptată a stadionului Camp Nou și noile contracte de sponsorizare ar putea creşte încasările din ziua meciului precum şi veniturile comerciale ale clubului.KPMG – firmă de consultanţă financiară

Pariză acum pe meciurile Barcelonei de pe mobil sau tabletă!

Trebuie precizat însă că sumele impresionante despre care am vorbit mai sus se regăsesc şi în contractele celor mai importanţi jucători ai Barcelonei. Dacă într-un articol precedent ţi-am prezentat ce salarii colosale plătesc granzii din Premier League, poţi vedea în imaginea ataşată şi grila de salarizare a clubului de pe Camp Nou. Leo Messi este evident cel mai bine plătit jucător din lot, fiind urmat de Luis Suarez, Neymar şi Iniesta.

Chiar şi în aceste condiţii, este de remarcat faptul că Barcelona este al doilea cel mai bogat club de fotbal din lume, fiind depăşit de marele rival Real Madrid. Vezi şi tu topul celor mai bogate cluburi sportive din lume.

Aşadar, este greu să nu faci performanţă pe teren când ai în spate o asemenea reţetă financiară, cu venituri de sute de milioane de euro anual. Pe când un asemenea bilanţ şi din partea cluburilor de fotbal româneşti? Probabil niciodată, deoarece conducătorii din campionatul nostru sunt preocupaţi mai mult să înşele statul, jucătorii şi antrenorii.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi