Fantasy Sports, problemă de stat peste Ocean! DraftKings reacționează

În America, părerile sunt împărțite în ce privește jocurile virtuale. În vreme ce anumite state au legalizat această activitate, în alte părți Fantasy Sports sunt considerate jocuri de noroc și intră sub incidența legii. E vorba de un joc de îndemânare sau un joc de noroc? Asta e întrebarea la ordinea zilei acum peste Ocean. 

Comisia pentru jocuri de noroc din Massachusetts și-a anunțat recent poziția declarând că sporturile virtuale (indiferent dacă această activitate implică sau nu bani) sunt jocuri de noroc."Trebuie să ne asigurăm că industria care operează on-line, luând banii oamenilor, face acest lucru într-un mod care să protejeze cât mai mult jucătorii", a declarat și senatorul democrat Eileen Donahue. În același timp, el este și vice-președintele acestei comisii - care le cere acum deputaților să definească în mod clar această activitate.

În același timp și vice-președintele Comisiei pentru jocuri de noroc din Massachusetts, Donahue solicită acum deputaților să definească în mod clar această activitate.

Reprezentanții DraftKings consideră că jocurile virtuale țin mai degrabă de îndemânarea jucătorilor atunci când utilizatorii aleg echipe virtuale de sportivi și câștigă bani în funcție de cât de bine se descurcă aceștia în viața reală. 

PLASEAZĂ PARIURI VIRTUALE LA AGENȚIA RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

"Problema este legată în întregime de titulatura folosită - jocuri. Asta pune sub semnul întrebării dacă partenerii noștri pot sau nu pot face afaceri cu noi”, spune James Chisholm, directorul de marketing al operatorului care oferă DraftKings. 

James Chisholm se teme acum că ”eticheta” de jocuri de noroc ar putea genera obligații fiscale și, în același timp, probleme pentru companiile cu care societatea face afaceri. Chisholm este îngrijorat și cu privire la restricțiile federale în materie de jocuri de noroc, în condițiile în care tot mai multe state își reconsideră poziția față de Fantasy Sports. 

Pe de altă parte, Steve Crosby (comisarul pentru jocuri de noroc din Massachusetts) spune că apreciază preocuparea DraftKings față de regulile federale și de stat, dar nu crede că ”eticheta” jocurilor de noroc va împiedica în vreun fel compania mamă."Cred că aproape toți vor spune că este vorba de jocuri de noroc și că nu este nimic în neregulă cu asta. Există multe jocuri de noroc legale în toată lumea, inclusiv în Massachusetts, și este totul în regulă. Iar noi dorim ca cei de la DraftKings să aibă un succes și mai mare în viitor, iar afacerea lor să crească", a declarat Crosby.

Raportul Comisiei pentru jocuri de noroc din Massachusetts (foto: calvinayre.com) se vrea a fi doar o recomandare adresată Legislativului statului, și nicidecum o cerință expresă de reglementare a acestei activități. În replică, DraftKings a declarat că va continua să lupte pentru ca parlamentarii să-și schimbe percepția și să renunșe la ”eticheta” de jocuri de noroc. În prezent, compania își desfășoară activitatea în regim temporar, anul viitor urmând ca licdență să expire. Acum, activitatea Fantasy Sports din Massachusetts sunt la mâna politicienilor, de la care se așteaptă un set de reguli permanente.

Joacă responsabil! Nu investi mai mult de 10% din venitul lunar în jocuri de noroc! Dacă ai probleme, poți apela cu încredere la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi