Fantasy football după gratii! Portarul dorit de Chelsea, în afacere!

Adam Johnson a jucat ultimul său meci pentru Sunderland pe 6 februarie 2016, el marcând unul dintre golurile din meciul cu Liverpool, terminat egal 2-2. Cinci zile mai târziu, fotbalistului în vârstă de 29 de ani i-a fost reziliat contractul după ce acesta a pledat vinovat la tribunal pentru abuz sexual împotriva unei fetiţe de 14 ani şi jumătate. Condamnat la şase ani de închisoare, fostul jucător a fost încarcerat într-un penitenciar în apropiere de Doncaster, care găzduiește în principal infractori sexuali. A fost abandonat de către foştii săi colegi de echipă - niciunul nu l-a vizitat de când a fost trimis după gratii. 

 "Niciunul dintre băieți nu l-au vizitat, deoarece ei sunt pur şi simplu speriaţi de lucrurile pe care le-au auzit despre el. A rămas singur de când a fost încarcerat", a povestit o sursă pentru presa din Anglia la doar trei zile după ce fotbalistul a făcut apel la decizia curţii. El a fost apărat în momentul în care a fost acuzat de pedofilie de preşedintele de atunci al lui Sunderland - "Cred că e vorba de o gravă eroare de judecată. Johnson ar trebui lăsat să joace fotbal..", a şocat atunci Margaret Byrne, care ulterior a demisionat. Chiar dacă nu o făcea, urma să fie dat afară de patronii clubului. 

Aflat după gratii, fostul jucător a declanşat un nou scandal - este acuzat că administrează o ligă clandestină de fantasy football, numită "Demons League", în care are propria echipă "Bronson's 11". Echipa este înregistrată la adresa casei de 578 de mii de euro în care locuia fostul fotbalist în 2010, atunci când şi-a deschis contul online. 

Doi foşti colegi de-ai lui de la Sunderland şi-au făcut şi ei echipe în liga administrată de Johnson. Este vorba despre Jordan Pickford (Foto: safc.com), portarul de 35 milioane euro dorit de Chelsea, şi de Steven Fletcher (acum la Sheffield), ultimul fiind citat ca martor în procesul lui Adam Johnson. De asemenea, un fost ofiţer de presă al lui Sunderland, dar şi alţi câţiva angajaţi ai clubului, au echipe în liga fantastică a fotbalistului-pedofil. 

Conform anchetatorilor, "Demons League" este una dintre cele 3 milioane de ligi de fantasy football existente în întreaga lume, cele mai mari premii fiind acordate VIP-urilor care acceptă să găzduiască astfel de întreceri. Ultimele două transferuri în contul jucătorului, de câteva zeci de mii de lire, au fost efectuate chiar luna trecută!! Echipa lui Johnson "joacă" şi în alte ligi, create de fanii echipelor din Premier League - inclusiv de cei ai fostului său club, Sunderland.

Johnson a încălcat regulile din închisoare, care interzic orice activităţi online, cu excepţia celor monitorizate atent şi care au ca scop motive educaţionale. "Este inacceptabil ca un om condamnat pentru pedofilie să aibă acces în continuare la internet în închisoare, ştiute fiind faptele sale (nn - Johnson a abordat pe fetiţa de 14 ani pe o reţea de socializare)", a declarat Alec Shelbrooke, membru în Parlament. 

Fotbalistului-pedofil i s-a permis ca fosta lui soţie, Stacey Flounders (Foto: Press Association) să-l viziteze la închisoare o dată pe săptămână, ultima dată aceasta fiind însoţită şi de fiica lor. "Comportamentul lui Johnson este unul foarte îngrijorător. De aceea nu mă miră faptul că foştii lui colegi l-au uitat în închisoare, nevenindu-le să creadă că acesta a putut fi capabil e o asemenea faptă", a declarat Pete Saunders, reprezentantul Asociației Naționale pentru Persoanele abuzate în copilărie. 

Săptămâna trecută judecătorii de la Curtea de Apel au respins cererea avocatului apărării, care a solicitat anularea unuia dintre capetele de acuzare, în acelaşi timp judecătorii stabilind ca Johnson să achite cheltuielile judiciare în valoare de 1 milion de lire sterline.

Purtătorul de cuvânt al penitenciarului în care este încarcerat Adam Johnson a şocat pe toată lumea, acesta declarând că nu există dovezi care să sugereze că această ligă de fotbal online este administrată din interiorul închisorii. "Deținuții nu au acces la internet și vom aplica întotdeauna cea mai mare pedeapsă posibilă pentru cei care încalcă aceste reguli", a anunţat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Moorland, aflat în apropiere de Doncaster. 

 

Foto: wikipedia.org

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi