Fanii din Brazilia strâng bani pentru reconstrucţia lui Chapecoense. PSG dă 40 milioane euro

Tragedia aviatică în care şi-au găsit sfârşitul 19 jucători ai echipei Chapecoense a unit o ţară întreagă. Un suporter al lui Gremio a declanşat o campanie de strângere de fonduri pe facebook pentru a-i ajuta pe şefii echipei greu încercate să reconstruiască clubul după tragicul eveniment.

Jorge Gloss îl cheamă pe bărbatul care a sfătuit pe toată lumea să intre pe site-ul lui Chapecoense, să se înregistreze în baza de date iar apoi să obţină datele necesare pentru a putea dona bani. În mai puţin de o jumătate de oră site-ul echipei s-a blocat din cauza avalanşei de cereri pentru donaţii.

Puteți să faceți mai mult decât doar să postați despre Chape. După tragedie, clubul va trebui să-și continue existența. Vor trebui făcute eforturi mari pentru a fi reconstruit. Familiile celor care nu mai sunt au nevoie de ajutor. Dacă intrați pe site, veți vedea cum puteți deveni membru și puteți dona între 16 și 185 de dolari pe lună. În loc să va cumpărați un prânz, puteți face o faptă bună,

---a scris suporterul lui Gremio pe facebook

Drama i-a impresionat pe doi dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii. Riquelme şi Ronaldinho s-au oferit să joace gratis, timp de şase luni, la Chapecoense! "Fratele şi prietenii mei m-au rugat să fac acest lucru", a declarat Roman Riquelme. Ronaldinho a dezvăluit că îşi pregătea retragerea din fotbal, dar a renunţat pentru a i se alătura fostului său coleg de la Barcelona. Flamengo, Palmeiras şi Sao Paulo au oferit, la rândul lor, jucători împrumut la Chapecoense. Italienii de la calciomercato.it mai scriu că francezii de la PSG vor dona 40 de milioane de euro pentru reconstrucţia clubului brazilian.

Familiile jucătorilor morţi au ajuns în Columbia pentru a le aduce acasă trupurile (foto: Reuters). "Campioni pentru totdeauna!", au scris columbienii pe pânze albe inscripţionate cu sigla clubului Chapecoense şi care au fost aşezate peste sicrie.

În urma tragediei aviatice de marţi din Columbia, toate competiţiile de fotbal din America de Sud au fost amânate. Doar doi dintre fotbaliştii care se aflau în avionul morţii au supravieţuit, în timp ce alţi patru nu au făcut deplasarea cu echipa. Printre aceştia se află şi portarul Nivaldo, care şi-a anunţat retragerea din activitate. 

Chapecoense se calificase în finala Copei Sudamericana. La propunerea columbienilor de la Atletico Nacional, care se pregăteau de finală, şefii Confederaţiei Sud-Americane de Fotbal au decis să le acorde trofeul brazilienilor. Asta înseamnă că în 2017 Chapecoense este calificată automat în două dintre cele mai importante competiţii din America de Sud, Copa Libertadortes şi Recopa Sudamericana. 

Daniel Nepomuceno, preşedintele clubului Atletico Mineiro, a anunţat că echipa nu se va prezenta la meciul cu Chapecoense, din ultima etapă a campionatului Braziliei. 

Credem în sport. Nu este momentul să cerem fotbaliştilor să joace meciul. Măcar atât putem face pentru familiile celor îndureraţi, pentru oraş şi pentru ţară,

---a spus preşedintele lui Mineiro

În Brazilia au fost declarate şapte zile de doliu naţional, iar oficialii ligii profesioniste de fotbal au reprogramat meciurile din ultima etapă a campionatului pe data de 11 decembrie.

 

Foto: oglobo.oglobo.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!