Fabinho, ”ultimul mohican” al lui Monaco. Cine a intrat în cursă pentru brazilian

Fabinho a fost om de bază sezonul trecut la Monaco, punând umărul la câștigarea titlului în Ligue 1 de către monegasci. Aflat din 2015 în Principat, brazilianul e tentat să plece pe această ultima sută de metri a perioadei de transferuri. Și-a exprimat chiar public dorința și a anunțat că nu va sta pe gânduri dacă după el va veni o echipă mare. ”Mă simt pregătit pentru o nouă provocare. Dar asta nu înseamnă că voi accepta prima ofertă venită. Orice jucător își dorește să joace la cluburi mari”, a spus Fabinho (foto: asmonaco.com).

 

Problema e că Monaco nu vrea să renunțe acum la el, ci la vară. Vicepreședintele clubului, Vadim Vasilyev a recunoscut că de Fabinho se interesează trei mari cluburi, dar că abia la vară vor putea declanșa tratativele. Iar presa din Franța a aflat că cele două mari rivale din Manchester sunt în cursă pentru semnătura fotbalistului de 24 de ani. Fabinho a fost martorul unui exod de jucători ”cheie” ai lui Monaco vara trecută, în frunte cu Kylian Mbappe, Benjamin Mendy și Tiemoue Bakayoko. 

Brazilianul a bifat 217 partide pentru gruparea de pe ”Stade Louis II, timp în care a marcat 28 de goluri, și e gata de o schimbare pentru a progresa în carieră. "Sigur că sunt interesat în cazul unei oferte dintr-un campionat mai puternic, de la o echipă de top. Am petrecut clipe minunate la Monaco, dar simt că timpul meu aici se apropie de final. Știu că viziunea clubului este de a încerca să termine pe locul doi și să se califice în Champions League nu cu nume mari, ci cu tineri jucători. Am trecut prin acest proces, mi-am făcut datoria pentru club și cred că acum sunt îndreptățit să mă gândesc la o nouă provocare”, a declarat Fabinho (foto: asmonaco.com), care sezonul trecut a marcat 17 goluri. 

AS Monaco a fost în ultima vreme o veritabilă ”uzină” de talente pentru marile cluburi ale Europei. Rând pe rând, Kylian Mbappe, Bernardo Silva, Benjamin Mendy și Tiemoue Bakayoko au părăsit-o pe Monaco, echipă carea resimțit din plin loviturile. După 23 de etape scurse până acum în Ligue 1, trupa lui Leonardo Jardim este pe locul 4 în clasament, la 12 puncte în spatele liderului PSG. Se bate cu Lyon și Marseille pentru al doilea loc care duce direct în grupele Champions League la anul. 

The Express scrie că Man United a urgentat discuțiile cu șefii lui Monaco pentru Fabinho, jucător pentru care englezii sunt dispuși să plătească 38 milioane de euro. Monegascii ar fi stabilit un preț minim de 42 milioane de euro pentru fotbalist și acum e de văzut dacă ei vor accepta să lase ”ștacheta”.

Pe ultima sută de metri, în cursă pentru jucătorul brazilian a intrat și Atletico Madrid. Fabinho este dorința expresaă a antrenorului Diego Simeone (foto: atleticodemadrid.com), dar nu se poate spune că spaniolii sunt favoriți în disputa cu englezii. Brazilianul a recunoscut că anul trecut Man City și PSG au insistat pe lângă șefii clubului pentru un transfer, dar că aceștia au refuzat.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi