”Extratereștri” la baschet, dar și la bani! Top5 salarii din NBA

Salariul mediu din NBA pentru sezonul 2017-2018 este de 6.611.555 de dolari. Doar 54 de jucători vor face mai puțin de 1 milion de dolari, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt fie debutanți, fie vor fi implicați în G-League - competiție care din aceast an a fost rebrănduită după numele noului partener de afaceri, Gatorade. 

Oricum ar fi, însă,”extratereștrii” din baschet (foto: ftw.usatoday.com) sunt foarte bine plătiți. Iar pe alocuri, salariile unora sunt absurd de ridicate..Să aruncăm o privire asupra jucătorilor care s-au descurcat cel mai bine în ultimul sezon, dar și asupra banilor pe care-i vor încasa pentru fiecare meci din campionat, înainte de impozitare.  

Notă: Se presupune că fiecare sportiv joacă în 82 de partide, deși ei vor primi bani chiar și în meciurile în care nu evoluează. Și Gordon Hayward ar fi fost pe această listă, dar jucătorul lui Boston Celtics s-a accidentat la picior în primul meci al noului sezon și probabil că el va rata tor restul sezonului. 

5. Kyle Lowry, Toronto Raptors - 350.045 dolari/meci

Valoarea totală a contractului lui Lowry (foto: raptorsrepublic.com) este mai mică decât celelalte salarii de pe această listă, dar în cazul lui vorbim de doar trei ani de contract în loc de patru sau cinci cât au ceilalți. Deși au înregistrat un punctaj ridicat pe tabelă, dar și în ceea ce privește recuperările, Raptors a făcut un pas...înapoi.

Dacă Lowry nu poate reveni la jocul lui de dinainte, va fi greu pentru fanii echipei să-și imagineze măcar ca favoriții vor putea depăși grupări precum Washington Wizards sau Boston Celtics. În vârstă de 32 de ani, Lowry nu are prea multe șanse anul ăsta să ajungă în fazele superioare ale campionatului. Dar poate că tocmai asta va fi o motivație suplimentară pentru el. 

4. Blake Griffin, Los Angeles Clippers - 359.513 dolari

După ce Chris Paul a plecat la Houston Rockets, majoritatea specialiștilor au spus că la fel va face și Griffin (foto: facebook). Fals! Mai mult, el a semnat chiar un nou contract pe cinci ani cu Clippers, pentru 178 milioane de dolari! Blake Griffin a jucat o singură dată până acum în carieră în 82 de partide.

Va fi foarte interesant de urmărit cum se va descurca echipă fără ”creierul” Chris Paul pe teren, cum va ”orchestra” Clippers ofensiva fără el. Dar Griffin este omul-minune, capabil să câștige de unul singur un meci. În același timp, el este unul dintre cei mai buni pasatori ai campionatului. 

3. Paul Millsap, Denver Nuggets - 375 234 de dolari

Deși a jucat de patru ori până acum în All-Star, Milsap (foto: facebook) nu a fost niciodată un superstar în NBA. Este, cu siguranță, un tip pe care mulți antrenori și l-ar dori în echipă, dar nu într-atât încât să fie considerat o necesitate.

Poreclit ”Anchorman”, el este eficient mai cu seamă datorită consecvenței sale pe teren. Dar el niciodată nu s-a aflat printre remarcații în mod deosebit ai campionatului. Ela avut sezonul trecut o medie de 18,1 puncte pe meci, o statistică prețioasă totuși. Iar Nuggets l-a recompensat cu un nou contract gras. 

2. LeBron James, Cleveland Cavaliers - 405.923 dolari

Ceea ce face din LeBron (foto: facebook) al doilea cel mai bine plătit jucător din NBA este valoarea sa individuală. Fără el, ”cavalerii” nu mai au chiar atâta farmec în joc. Iar de fiecare dată când apare în jocul echipei sale, el devine mai bogat cu aproape 406 mii de dolari! Asta va face din Cleveland o ”nucă” extrem de tare și sezonul ăsta. Iar în ceea ce-l privește pe Le Bron, s-ar putea la anul să câștige încă o dată aproape banii ăștia..

1. Steph Curry, Golden State Warriors - 422.958 dolari

Desemnat de două ori până acum MVP-ul campionatului, starul ”războinicilor” (foto: facebook) este jucătorul cu unul dintre cele mai mari contracte din istoria campionatului nord-american de baschet. El a câștigat 44 milioane de dolari numai în ultimele patru sezoane. Iar actualul salariu este ”vârful” de până acum.

De fapt, el va câștiga mai mult în acest ultim sezon de contract mai mult decât în întreaga afacere anterioară! Împreună cu Kevin Durant, Klay Thompson și Draymond Green, Steph Curry va lupta cu siguranță pentru un nou titlu cu Warriors. Ar fi al doilea consecutiv și al șaselea din istoria echipei. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!