EXCLUSIV. Veste excelentă pentru pariorii online: s-a aprobat impozitarea la sursă a retragerilor! Posibil să se aplice de la 1 ianuarie 2018!

O superveste pentru toți pariorii online: Comisia de Buget-Finanțe a Senatului a aprobat azi, în unanimitate, impozitarea la sursă a retragerilor de la agențiile online, ceea ce înseamnă că vom scăpa de acele declarații anuale care trebuie depuse anual la Fisc!

Odeta Cristinela Nestor, fostul șef al Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, actualmente președinte al Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță, a fost cea care a propus impozitarea la sursă în Comisia de Buget-Finanțe, ea susținându-și ieri punctul de vedere în fața membrilor acestei comisii.

Din câte se pare, Ministerul Finanțelor s-a opus. „Mi-am susținut punctul de vedere și am reușit să-i conving pe toți senatorii din Comisie că impozitarea la sursă din online este benefică pentru toată lumea, și pentru jucători, și pentru Statul român, și pentru operatori. Propunerea mea a fost aprobată până la urmă în unanimitate”, a declarat Odeta Nestor în exclusivitate pentru Pariurix.

Acum, propunerea va urma parcursul normal până la modificarea de Cod Fiscal: se va dezbate în plenul Senatului și apoi la Camera Deputaților. Dacă totul va decurge normal, este foarte posibil ca modificarea Codului Fiscal privind impozitarea la sursă a retragerilor din agențiile online să se facă începând chiar cu 1 ianuarie 2018!

Fiind aprobată în unanimitate la Comisia de Buget-Finanțe, propunerea va fi, aproape sigur, votată pozitiv la Senat și apoi la Camera Deputaților. 

Vă vom ține la curent cu desfășurarea evenimentelor.

Într-un interviu realizat recent de Pariurix cu actualul președinte ONJN, Dan Iliovici, acesta spusese cu privire la subiectul impozitării la sursă a jocurilor de noroc că "totul este în sarcina ANAF-ului. Dacă ei ne cer o opinie, noi le putem da una, cum că ar fi benefic pentru toată lumea, și pentru jucător, și pentru Stat, și pentru operatori, dar este atribuția ANAF-ului și a Ministerului Finanțelor".

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi