Eurovision 2018: favorite, cote și ofertele de pariuri!

Anul acesta Eurovision se va desfășura în Portugalia, marea finală fiind programată sâmbătă, 12 mai. Organizatorii competiției din acest an au venit cu o schimbare revoluționară de imagine - tema concursului o constituie oceanele, iar lusitanii au decis să înlocuiască tradiționalul covor roșu cu unul albastru, culoarea simbol a mărilor și oceanelor. 

Reprezentanții celor 43 de țări participante vor păși pe ”Blue Carpet”, de unde concurenții vor merge direct la recepția găzduită de Primăria Capitalei Portugaliei. În acest moment mai au de concurat 18 ţări, care vor intra în a doua semifinală de pe 10 mai.

În marea finală de la Lisabona au obținut deja biletele șase națiuni (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, calificate direct alături de ţara gazdă. Acestea sunt cunoscute drept grupul ”Big Five”, pentru că respectivele sunt principalele finanțatoare ale competiției. 

Cele cinci țări și-au câștigat dreptul de a evolua direct în finală începând cu anul 2000. Germania este prima care a câștigat concursul de când a apărut această regulă, în gala finală din 2010. În fiecare semifinală, votarea se face de către țările participante în acea semifinală și jumătate din țările calificate automat (în urma unei trageri la sorți, care va decide în care semnifinală li se va duce votul).

”The Humans” - speranța României. Cote la pariuri 

Toate țările participante își vor exprima votul în finala de pe 12 mai, indiferent dacă s-au calificat sau nu la ”masa bogaților”. La ediția din acest a Eurovision, România este reprezentată de trupa ”The Humans” - care își va prezenta piesa, “Goodbye”, pe data de 10 mai, în a doua semifinală, și va intra în concurs cu numărul 2. 

Pentru reprezentanții țării noastre, însă, veștile nu sunt deloc bune. ”The Humans” sunt pe locul 37 din 43 de țări, iar cotele pentru câștigarea marelui trofeu sunt de domeniul fantasticului. Cea mai ”pământeană” cotă pe victoria României este 80.00 și o găsești aici, în vreme ce la polul opus se situează această casă de pariuri - care oferă cota 301!

PARIAZĂ PE EUROVISION 2018 LA AGENȚIA RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

Și asta nu e totul...Conform cotelor pentru calificarea în finală, România este sub linie - ceea ce înseamnă că, după mulți ani, nu vom termina în Top26 și vom rata finala de duminică. La această casă de pariuri, România are cota 26.00 pentru o clasare între locurile 1-5, în vreme ce pentru câștigarea trofeului cota este 251. Sunt și cote mult mai ”acide” pe The Humans - de exemplu, reprezentanții României au aici cota 301 la cucerirea trofeului! 

Puteți vedea tot ce se întâmplă la ediția din acest an în fiecare seară pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional până duminică, de la ora 20.50 (în zilele de concurs, de la 21.30). O altă variantă este cea online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR. 

Eurovision 2018 LIVE VIDEO ONLINE

Anul acesta, Nicu Patoi, Anca Lupeş, Alexandra Cepraga, Gabriel Cotabiţă şi Mihai Alexandru au fost aleși să acorde voturile juriului României în concurs. Cei cinci vor vota pe parcursul ultimei repetiţii, chiar în ziua show-ului televizat, în vreme ce în marea finală vor vota toate ţările înscrise în concurs - 43 de jurii formate din 215 de membri de specialitate.

Ca să meargă în etapa finală, trupa ”The Humans” are nevoie ca de aer și de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50%. Restul procentelor ține de verdictul juraților. 

Cote la câștigarea trofeului în 2018 

Reprezentanta Israelului, Netta este mare favorită la câștigarea Eurovision în acest an, cu o cotă de 2.75 - 3.25. Vecinii noștri, bulgarii sunt în Top8 pentru marele premiu, cu o cotă între 12.00 și 21.00. Și ”frații” de peste Prut ne-au luat-o înainte în preferințele bookmakerilor, cu o cotă minimă ce pornește de la 8.00. Mai jos sunt cotele oferite de principalele case de pariuri online licențiate pentru câștigătoarea Eurovision 2018. 

Unibet

 

Winmasters

 

Betfair

 

Betano

Netbet

Puțină istorie 

Eurovision este o competiţie organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, în Elveţia. În toți acești ani, pe scenă au urcat nume care, ulterior, au devenit adevărate legende, precum ABBA, Julio Iglesias sau Celine Dion.

Membră a EBU, TVR este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţie din 1993. Cele mai bune performanţe ale României în istoria participărilor au fost două locuri 3 (Luminiţa Anghel și Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi un loc 4 (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). 

Majoritatea caselor de pariuri care se respectă au prins în ofertă pariuri pe Eurovision 2018. Iar ofertele sunt pentru toată lumea, inclusiv pentru cei mai pretențioși jucători. Astfel, la casele de pariuri online legale recomandate de noi sunt oferte pe câștigător, câștigător fără Israel, Top3, Top5, țara care câștigă prima sau a doua semifinală sau națiunile care ajung în finală. Sunt foarte multe lucruri de spus, așa că te sfătuiesc să accesezi aceste agenții pentru a-ți alege pariul care crezi că ți se pare cel mai potrivit pentru tine: 

 

(Credit Foto: eurovision.tv)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi