Euro 2016 - Unde ne uităm la meciuri?

Vezi ce posturi TV transmit meciurile de fotbal de la Euro 2016. Pe 10 iunie 2016 începe a 15-a ediție a Campionatului European de fotbal, ediție care în premieră aliniază la start 24 de echipe. România și Franța deschid balul în acea zi cu începere de la ora 22:00 pe Stade de France, stadion pe care se va juca și marea finală de pe 10 iulie.

Vezi oferta de pariuri pentru EURO 2016? Pariază acum!

În total ne așteaptă 51 de meciuri de foc, printre care și minim trei ale naționalei tricolore, deși cu toții sperăm ca trupa lui Iordănescu să ajungă cât mai departe în această competiție. În orice caz se anunță a fi un Campionat European mai încins ca niciodată, iar de aceea orice iubitor al sportului "rege" nu trebuie să rateze vreun meci! Dar unde ne uităm la meciuri Euro 2016? În cele ce urmează îți voi arăta ce variante există, în funcție de modul în care vrei să urmărești jocurile preferate. 

euro-2016-la-tv.jpg

Ce post TV transmite Euro 2016?

Cei pe care nu i-a interesat acest subiect până acum și nu sunt la zi cu ultimele noutăți vor fi surprinși să afle că pentru prima dată de când turneele finale sunt transmise la televizor în România, TVR nu deține pachetul majoritar. Televiziunea Română se confruntă de ceva timp cu probleme financiare grave care au dus la o astfel de situație, iar cei de la Dolce Sport n-au ezitat să profite de oportunitatea creată pentru a achiziționa drepturile exclusive de transmisie a tuturor celor 51 de meciuri de la Euro 2016 din Franța. 

Urmărește meciul în direct și pariază live în timpul acțiuni la cea mai bună agenție!

Prin urmare, pentru a putea urmări integral Campionatul European de fotbal 2016 este necesar să prinzi Dolce Sport, ceea ce înseamnă că trebuie să te abonezi la Telekom, asta dacă nu ești deja abonat. Așa cum era normal, cei de la Telekom vin cu pachete promoționale foarte atractive lunile acestea pentru noii abonați, deoarece sunt destui cei care sunt dispuși să-și schimbe firma de cablu pentru a putea urmări turneul din Franța în cele mai bune condiții. Recomand să consulți site-ul telekom.ro pentru mai multe detalii. 

Ar mai trebui spus că sunt și anume firme de cablu mai mici care au contract cu Telekom ce le oferă dreptul de a oferi în grila de programe posturile Dolce Sport 1 și Dolce Sport 2. Toate partidele de la Euro 2016 vor fi transmise în format HD. 

Vom putea urmări meciurile de la Euro 2016 și la TVR?

Cei de la UEFA n-au fost chiar încântați de ideea că un post care n-are acoperire națională a câștigat drepturile exclusive de a transmite integral Euro 2016, motiv pentru care a fost pus la bătaie și un pachet secundar care conține 23 de meciuri ce poate fi achiziționat de o altă televiziune. TVR are prioritate în acest caz, dar la momentul scrierii acestui articol încă nu exista o confirmare oficială că Televiziunea Română chiar va achiziționa acest pachet. 

Euro 2016 prin satelit

Presa italiană a anunțat de curând că operatorul italian Tivusat va transmite în format 4K Ultra HD șapte partide de la Euro 2016: toate meciurile începând cu faza sferturilor de finală plus partida de debut Franța vs România. În acest format este folosită o rezoluție de 2160p (3840 x 2160 pixeli), ceea ce garantează o calitate excepțională a transmisiei. În România însă nu există momentan furnizori care să transmită în format 4k Ultra HD, deci singura posibilitate de a te uita la meciuri în acest format este pe Tivusat prin satelit.  

Însă nu este chiar simplu. Ai nevoie de un televizor 4K compatibil HEVC care să aibă tuner DVB-S2. De asemenea este necesar un CAM cu card Tivusat sau serviciul de streaming video TivuOn, iar prețul de achiziționare a acestora nu este deloc mic, în jur de 450-600 RON. Recomand să consulți site-uri de specialitate pentru mai multe detalii legate de acest subiect. 

Unde ne uităm la meciuri Euro 2016 pe internet?

Dacă vrei să te uiți la meciurile de la Euro 2016 direct din browserul calculatorului tău atunci există mai multe variante. Dacă ești abonat Telekom atunci poți urmări meciurile direct pe https://telekomtv.ro/. Atunci când intri prima dată pe site va trebui să descarci un plug-in pentru a putea urmări posturile disponibile online. 

Dacă nu ești abonat Telekom există întotdeauna alternativa site-urilor care transmit meciuri în mod gratuit. Poți căuta astfel de site-uri direct pe Google; sunt convins că oferta va fi destul de bogată. Vei găsi atât transmisii flash, cât și prin Sopcast. Totuși trebuie să înțelegi că aceste transmisii live gratuite sunt departe de a fi perfecte. În primul rând transmisiile în pagini flash vor fi pline de reclame deranjante. Să zicem că această problemă poate fi depășită ușor instalând Adblock. Însă există și alte probleme pe care nu le poți combate la fel de ușor. Calitatea transmisiei va fi cu siguranță destul de slabă și este foarte posibil ca aceste transmisii să se blocheze când îți este lumea mai dragă. Plus că o astfel de transmisie poate avea un delay și de 30 de secunde, astfel încât ai șanse mai mari să afli că s-a marcat un gol după strigătele vecinilor decât după ce vezi pe teren. Recomand o astfel de soluție doar în cazuri excepționale, când din diferite motive chiar n-ai alte alternative. 

Unde ne uităm la meciuri Euro 2016 pe telefon / tabletă?

Din nou, abonații Telekom sunt privilegiați deoarece aceștia pot urmări toate meciurile Euro 2016 de pe orice telefon sau tabletă prin intermediul aplicației ”Telekom TV Web & Mobile”. Aceasta poate fi descărcată pe Iphone și Ipad direct din AppStore, în timp ce utilizatorii de Android o pot găsi în Google Play. Chiar și cei care au un telefon cu Windows precum Microsoft Lumia pot descărca aplicația, ceea ce este un lucru important ținând cont că foarte multe aplicații nu sunt compatibile cu astfel de telefoane. 

Vezi oferta de pariuri pentru EURO 2016? Pariază acum!

Cei de la TVR au oferit în 2014 o aplicație prin care meciurile de la Campionatul Mondial din Brazilia puteau fi urmărite direct de pe telefon sau tabletă. Dacă aceștia vor achiziționa în final pachetul minoritar este posibil ca meciurile transmise la televizor de Televiziunea Română să poate fi urmărite și pe dispozitive mobile, dar mai este mult până acolo. În rest nu cred că există alte alternative de a urmări meciurile de la Euro 2016 de pe mobil. 

Discută acum despre EURO 2016 cu alţi membrii ai comunităţii PariuriX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi