Eto'o a "driblat" fiscul spaniol şi acum riscă 10 ani de închisoare! Urmează Alexis Sanchez..

Acuzaţiile împotriva actualilor sau foştilor jucători de la Barcelona curg în valuri. La o zi după ce Neymar a aflat că poate face 2 ani de închisoare pentru că a păcălit fiscul spaniol şi nu a declarat suma reală de transfer, Samuel Eto'o a fost acuzat şi el de către procurorii spanioli că a comis o fraudă fiscală. Conform acestora, camerunezul a "uitat" să plătească circa 3,5 milioane de euro în perioada în care a jucat pe "Camp Nou", între 2006 şi 2009. În cazul lui Eto'o, însă, procurorii au fost neiertători - nu mai puţin de 10 ani şi jumătate de închisoare au cerut aceştia! Găsit vinovat pentru patru capete de acuzare, fostul "extraterestru" al Barcei va trebui să plătească şi o amendă de 14 milioane de euro!

Conform anchetatorilor, Samuel Eto'o a "driblat" fiscul spaniol printr-o "inginerie" ilegală, care vizează drepturilor sale de imagine. El este acuzat că a condus 2 companii, una în Spania (Bulte 2002) și una în Ungaria (Tradesport), companii care i-au permis să își transfere drepturile de imagine și să evite astfel plata taxelor.

De asemenea, Eto'o trebuie să răspundă şi acuzaţiilor legate de fostul său sponsor. Cei de la Puma l-au "premiat" cu câteva milioane bune de euro pe camerunez, fără ca acesta să treacă pe la fisc să-şi plătească taxele aferente tranzacţiei. Presa spaniolă scrie că Eto'o ar fi primit de la fostul său sponsor o sumă cuprinsă între 1,5 şi 3 milioane de euro pe sezon! 

Un alt fost jucător al Barcei, Alexis Sanchez (foto: Reuters), îşi aşteaptă şi el pedeapsa. Internaționalul chilian este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală pentru o fraudă de 980 000 euro din impozite neplătite în anii 2012 şi 2013, în timp ce se afla sub contract cu Barcelona. 

Alexis ar fi transferat drepturile sale de imagine la o companie numită Numidia Trading, din care deținea 99%, deși el nu recunoscuse că se află în proprietatea acesteia. Inițial, acesta a transferat drepturile de imagine către o altă companie, cu sediul în Chile, pe care de asemenea o deținea în proporție de 99%. Dar niciuna dintre aceste companii se pare că nu avea o structură operațională adevărată...Actualul jucător al lui Arsenal este al şaselea pe lista numelor mari care au păcălit fiscul spaniol, după Messi, Neymar, Mascherano, Eto'o şi Adriano. 

 

Foto: goal.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi