Este suspendarea lui Șumudică prea dură în condițiile în care Demichelis a scăpat doar cu o amendă pentru fapte similare?

Astăzi Ovidiu Ioanițoaia a scris un articol pe blogul propriu de pe gsp.ro prin care se întreabă dacă suspendarea de două luni dată de FRF lui Marius Șumudică pentru că a jucat la pariuri nu este cumva prea dură? Reamintesc că Șumudică a fost suspendat inițial șase luni după ce a recunoscut că a pariat pe mai multe meciuri de fotbal, suspendare ce a fost diminuată la două  luni și care intră în vigoare începând cu prima etapă a sezonului 2016 / 2017.

Domnul Ioanițoaia remarcă același lucru care l-am remarcat și noi în urmă cu câteva zile atunci când am prezentat decizia luată de Football Association, care l-a amendat pe Martin Demichelis cu suma de 22,000£, dar fără a îl suspenda. Interesat este că lui Demichelis i-au fost aduse inițial 12 capete de acuzare, el plasând 29 de pariuri pe durata a trei săptămâni.

De altfel acesta nu a fost primul jucător din Premier League prins că ar fi jucat la pariuri. Cameron Jerom a primit în 2013 o amendă de 50,000£, iar Dan Gosling a fost amendat și el cu 30,000£ în 2014, dar ambii au scăpat de suspendare. Singurul care nu a fost atât de norocos a fost Andros Townsend care în 2013 a fost amendat cu 18,000£, și a primit o suspendare inițială de patru luni care eventual a fost redusă la o singură lună.

marius-sumudica.jpg

Dar nu doar în fotbalul englez avem astfel de situații. Un alt exemplu celebru este cel al lui Gianluigi Buffon, care în cadrul unei anchete din 2014 a recunoscut că a jucat zeci de mii de euro la pariuri, și totuși acesta nu a primit absolut nici o sancțiune. Este adevărat că toți acești jucători enumerați nu au pariat pe propriile echipe și nici nu au participat la aranjarea vreunui meci de fotbal, dar nici Șumudică nu a făcut așa ceva. Cum chiar el recunoștea, a pariat doar pe două meciuri din Liga 1, ambele pariuri fiind pierzătoare.

Suspendarea lui Șumudică pare cam drastică și dintr-un alt punct de vedere. Antrenorul campioanei Astra Giurgiu a recunoscut că a pariat, în timp ce alți antrenori care au fost luați în colimatorul celor de la FRF precum Nicolò Napoli sau Flavius Stoican nu au recunoscut acuzațiile aduse, ei spunând că alte persoane le-au utilizat conturile de pariuri. Acești antrenori nu au primit nicio suspendare. 

Pe de altă parte, dacă ar fi să fiu avocatul diavolului și ar trebui să găsesc un argument în favoarea celor de la FRF, atunci aș invoca faptul că ei nu sunt obligați să ia decizii identice cu cele luate de federațiile similare din Anglia sau Italia, și au dreptul de a stabili propriile sancțiuni. Dar totuși FRF pare că a cam dat dovadă de exces de zel. 

Ce este cert este că Astra Giurgiu va trebui ori să se descurce două luni fără antrenorul Marius Șumudică, ceea ce ar îngreuna pregătirea echipei pentru preliminariile Ligii Campionilor, ori să își caute alt antrenor, ceea ce nu ar fi chiar normal după ce Șumudică a adus primul titlu din istoria clubului giurgiuvean. 

Tu ce crezi? Este suspendarea primită de Șumudică prea dură, sau din contră, consideri că și-a făcut-o cu mâna lui și că acum trebuie să suporte consecințele? Poți posta o părere mai jos.

Nu mai face compromisuri, vezi acum care este agenția de pariuri sportive online recomandatã de PariuriX.com 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi