Este oficial: halterofilul Gabriel Sîncrăian a fost suspendat pentru dopaj

Federaţia Internaţională de Haltere a făcut lumină în cazul lui Gabriel Sîncrăian. Medaliat cu bronz la Rio, halterofilul a fost suspendat oficial pentru dopaj şi cel mai probabil va fi deposedat de medalia câştigată în august la Jocurile Olimpice din Brazilia, unde a picat un test antidoping. Informaţia a fost confirmată de Nicu Vlad într-o declaraţie acordată celor de la News.ro.

În urma cu câteva zile am primit, în sfârşit, o adresă oficială din partea forului internaţional de haltere în care ni se precizează că Gabriel Sîncrăian este suspendat temporar, începând cu data de 30 septembrie. Atât, nimic altceva. Aşteaptă şi ei, ca şi noi, detalii şi lămuriri suplimentare de la CIO.

Această adresă nu vine în urma interpelării pe care noi am făcut-o privind situaţia lui, nu a ajuns încă adresa noastră la ei. Era o informaţie confidenţială, eram obligaţi să o respectăm, dar dacă s-a aflat nu avem de ce să ne ascundem,

---a spus preşedintele FR de Haltere

Depistat pozitiv cu Epitestosteron, Sîncrăian a fost suspendat începând cu 30 septembrie. El a cucerit bronzul la Rio în concursul de la categoria 85 de kilograme. Acum, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va trebui să plătească o amendă de 100.000 de euro către CIO, aşa cum prevede regulamentul forului internaţional în astfel de cazuri. Pentru medalia câştigată în Brazilia, Gabriel Sîncrăian a fost premiat de statul român cu 42 000 de euro. În vârstă de 27 de ani, Sîncrăian a mai fost suspendat pentru dopaj în 2013, când a fost depistat cu Stanozolol. 

 

Foto: tvr.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi