Eric de Oliveira: „Am zis că Barcelona le dă șase celor de la PSG!”

Eric de Oliveira (31 de ani) a marcat de curând golul victoriei Viitorului în fața FCSB, are două reușite și o pasă decisivă în acest campionat, dar obiectivul său este să-l depășească pe Wesley în clasamentul all-time al marcatorilor străini din Liga 1.


Creditg foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Eric, ești în formă, ai slăbit 8 kilograme, ce ți-a făcut Hagi?

Mi-a spus să alerg mai mul și am făcut-o. Am un nutriționist de care țin cont cu strictețe, un preparator fizic extraordinar la echipă. Totul merge bine.

Ți-ai propus un anumit număr de goluri anul acesta pentru Viitorul?

Mi-am propus să dau 10 și vreau să mă apropii de Wesley, în clasamentul golgheterilor străini din Liga 1, și, poate la anul, să-l depășesc. Aș avea nevoie de încă 14, pentru că el are 64, iar eu – 51. Trebuie să muncesc mult.

Tu ce părere ai de fenomenul pariurilor printre antrenori și sportivi?

E un mod ușor de a câștiga bani. Probabil că unii își dau seama că după atâția ani de muncă nu au primit ce și-au dorit sau nu au bani nici să trăiască decent. Unii au viciul ăsta și joacă mult sau toți banii... Cam nasol mi se pare.

Ai prieteni, colegi care joacă?

Am auzit, așa, colegi care jucau, dar niciodată pe echipele lor. Nu am auzit ceva dubios. Eu, de exemplu, i-am zis finului meu, la Barcelona cu Paris Saint Germain, după ce PSG câștigase în tur cu 4-0, să pună la mișto că Barca dă 6 goluri. Eram la el, iar la 3-1 am plecat. Am ajuns acasă în 10 minute, m-am dus la wc și m-am uitat pe flashscore. Era 4-1 și am zis că așa se termină. Apoi, mai stau un pic, mă uit din nou, 5-1! Am zis iar că așa se termină. M-am mai uitat la ceva pe telefon și zic să dau din nou pe aplicație, eram convins că s-a terminat 5-1. Când mă uit, 6-1. Imediat m-a sunat finu': „Băi, nu cred! Ai zis că dau 6!”

Păi și a câștigat, cred că a fost cotă peste 8!

Da, a câștigat, a fost cotă mare, așa mi-a zis. Și acum, înainte de meciul cu Steaua, a fost un amic pe la mine și citea în Gazeta sporturilor că am cotă 9 să dau gol și cu victorie a noastră, cotă 12. I-am zis prietenului ăsta, el e stelist, să bage că dau gol, dar el a început să râdă. I-am zis și că vom bate. După meci, ne-am întâlnit la stadion și mi-a zis: „Băi, ce fraier am fost!”.

N-a băgat?

Păi nu.

În Brazilia se pariază?

Nu prea. Nu văd lume pariind la meciuri. Cel puțin nu știu eu.

Ai ceva superstiții la meciuri?

Intru pe teren doar cu piciorul drept, iar dacă nu sunt căpitanul echipei, intru ultimul. Cam astea sunt...

Top marcatori străini în Liga 1

  1. Wesley (Brazilia, FC Vaslui) 64 goluri

  2. Golubovic (Bosnia, Ceahlăul, Iași, Steaua, Gaz Metan) 53

  3. Eric (Brazilia, Gaz Metan, Pandurii, Viitorul) 51

  4. Kapetanos (Grecia, Steaua, CFR) 48

  5. Fatai (Nigeria, Farul, Astra) 41

Statistică: Răzvan Toma

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi