Erdogan, dușman declarat al jocurilor de noroc. Măsurile anunțate

De când cu lovitura de stat eșuată, președintele Turciei - Recep Erdogan nu mai contenește cu noi reglementări și fel de fel de pedepse împotriva oponenților săi. Pentru ca toate planurile sale să își găsească finalitatea, el a pus la cale și o reformă constituțională menită să înlocuiască sistemul parlamentar creat în 1924 de fondatorul statului turc Mustafa Kemal Ataturk. Lucru reușit după Referendumul din 16 aprilie, în urma căruia s-a trecut la regimul prezidențial. Schimbarea a stârnit critici atât în interiorul, cât și în afara Turciei, întrucât va concentra prea multă putere în mâinile președintelui Erdogan. 

Dar, conform proverbului "cânii latră, ursul merge", Erdogan nu ține cont de nimeni și nimic pentru a-și impune punctul de vedere. Acum, președintele Turciei a pus ochii pe jocurile de noroc. Doi ani ar putea dura procesul de interzicere a unor operatori, după estimările specialiștilor. Iar primii vizați vor fi cei care nu dețin licențe atât pentru activitatea online, cât și pentru cea offline.

Ziarul pro-guvernamental Daily Sabah a anunțat luni că statul a adopatat deja noile măsuri cu privire la jocurile de noroc - măsuri care vor fi puse în aplicare de poliție, în colaborare cu Ministerul de Interne și cu cel de Justiție. Campania fără precedent va include și băncile, care au misiunea de a restricționa capacitatea jucătorilor de a transfera sume de bani de pe site-urile de jocuri de noroc ilegale. De asemenea, Agenția de Reglementare și Supraveghere Bancară (BDDK) va încerca să depisteze jucătorii care încearcă să-și finanțeze activitatea de jocuri de noroc online prin "metode alternative", inclusiv pe cei care apelează la Bitcoin și Ether.

Totodată, Autoritatea Națională pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor (BTK) va monitoriza activitatea oricărei persoane sau companie care promovează jocurile de noroc ilegale prin intermediul marilor motoare de căutare de pe piață sau prin alte căi de publicitate cum ar fi pagini de net care difuzează show-uri tv sau filme pentru adulți. 

Pariază la casele de pariuri online legale recomandate de PariuriX!

Actualii organizatori de jocuri de noroc din Turcia se vor confrunta cu mai multe "măsuri punitive", inclusiv "amenzi uriașe" pentru administrarea internet-cafe-urilor (foto) care permit clienților să acceseze site-urile de jocuri de noroc online ilegale. Guvernul va lansa și o campanie de conștientizare în rândul tinerilor, pentru ca aceștia să înțeleagă că astfel de activități nu vor mai fi tolerate de către stat. 

Viitorul este unul problematic pentru toți organizatorii de jocuri de noroc din Turcia, deoarece Guvernul a anunțat pedepse drastice împotriva oricărei persoane sau firme care se face răspunzătoare de activități ilegale de jocuri de noroc. În plus, autoritățile intenționează să închidă chiar și casele de pariuri legale care au permis unor organizatori de jocuri de noroc (care funcționează la adăpostul unor formațiuni politice) să-și reia activitatea după ce aceasta a fost suspendată de către poliție.

Măsurile anunțate vor limita și mai mult piața jocurilor de noroc din Turcia – și așa aproape inexistentă. În momentul de față, lista cu operatorii de jocuri de noroc licențiați este una extreme de scurtă, localnicii limitându-se să joace la Loteria Milli Piyango și la serviciul de pariuri sportive de stat SporToto.

Președintele Erdogan (foto: tccb.gov.tr) încearcă să-i convingă și pe alții să ia astfel de măsuri – recent, acesta l-a sfătuit pe președintele Georgiei să treacă la închiderea cazinourilor din țară, deoarece prea mulți cetățeni turci au trecut granița ca să parieze, iar la întoarcerea acasă, după un anumit timp, au divorțat de soțiile lor. 

credit foto: calvinayre.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi