Englezii nu vor să mai audă de jocuri de noroc nici în reclamele tv!

Într-o investigație pornită de jurnaliștii de la BBC, aceștia au dezvăluit că reclamele la jocurile de noroc difuzate în timpul transmisiunilor live ale meciurilor de fotbal au atins un procent de 95%. Pe de altă parte, cei de la Victoria Derbyshire au constatat că unul din cinci clipuri publicitare difuzate în pauza meciurilor de fotbal sau chiar în timpul acestora se referă la casele de pariuri. Iar în cazul altor evenimente, anunțurile ajung la mai mult de unu din trei pentru anumiți operatori. 

Același studiu a scos la iveală faptul că mai mult de 250 de anunțuri de noroc se difuzează în ziua în care se dispută etapa, inclusiv reclame pentru sponsorii echipelor și la producătorii de echipamente sportive. În momentul de față reclamele la jocurile de noroc difuzate la tv în Marea Britanie sunt interzise. Ele sunt permise, însă, în timpul emisiunilor sportive sau a transmisiilor live ale unor evenimente, dar și în cazul extragerilor bingo. Dar specialiștii sunt de părere că aceste excepții sunt cele care îi atrag în mod deosebit pe oameni. 

Activist în cadrul campaniei pentru jocuri de noroc mai corecte, Matt Zarb-Cousin a spus că reclamele la jocurile de noroc au ”înflorit” în Premier League. El a adăugat că pariurile sunt văzute ca parte integrantă din acitivitatea fotbalistică. ”Pe moment, suntem implicați într-o campanie care să-i ferească de riscuri pe copii și adolescenți, pe tineri în general, care sunt expuși sistematic unor ”bombardamente” cu reclame la jocurile de noroc în timpul meciurilor transmise live”. 

Ultimele semnale de alarmă trase i-a pus pe gânduri pe membrii Departamentului pentru Digital, Cultură, Mass-media și Sport. Acum, aceștia analizează dacă sunt necesare introducerea unor noi măsuri restrictive privind publicitatea în domeniul jocurilor de noroc. Iar raportul urmează să fie dat publicității în câteva săptămâni. 

Membru al Partidului Laburist, Jo Stevens a declarat că revizuirea ”este dictată cu întârziere” și a recunoscut că formațiunea politică din care și el face parte ”a greșit” atunci când a fost de acord cu legalizarea jocurilor de noroc cu un deceniu în urmă. ”În 2007 nu am știut cu adevărat ce schimbări va aduce tehnologia în cazul jocurilor de noroc”, a spis Stevens. Acum, deputatul cere interzicerea cu desăvârșire a reclamelor la jocurile de noroc, dar și inscripționarea echipamentului jucătorilor cu numele unor case de pariuri. 

Miliardarul Alan Sugar a decis cu ceva timp în urmă să se implice activ în lupta împotriva jocurilor de noroc și chiar a contribuit cu o sumă importantă la campania intitulată ”Joacă Responsabil!”. "Este convingerea mea personală că aceste anunțuri sunt responsabile de activitatea tinerilor la jocurile de noroc. Sincer, aceste reclame sunt prea deștepte și prea ademenitoare ca să nu le bagi în seamă!..”, a spus miliardarul. La începutul anului, Australia și Belgia au decis să interzică publicitatea la jocurile de noroc în timpul, dar și înaintea transmisiunilor sportive live. 

Joacă responsabil! Nu investi mai mult de 10% din venitul lunar în jocuri de noroc, nu se poate trăi din această activitate! Dacă te confrunți cu probleme de joc, apelează la jocresponsabil.ro!  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!