Englezii de la "Telegraph" continuă dezvăluirile. Jimmy Hasselbaink este acuzat că a luat şpagă!

Englezii de la "The Telegraph" sunt hotărâţi să facă ordine şi curăţenie în fotbalul englez. La doar câteva zile după ce l-au forţat pe Sam Allardyce să-şi dea demisia de la naţională ca urmare a scandalului transferurilor ilegale de jucători, jurnaliştii de la cotidianul mai sus amintit au venit cu alte dovezi care arată corupţia din fotbalul din Anglia.

Acum a venit rândul lui Jimmy Floyd Hasselbaink! Actualmente antrenor la Queens Park Rangers, fostul mare jucător al lui Chelsea este acuzat că a luat şpagă 64 de mii de euro de la un grup de "investitori" ca să-i facă pe anumiţi jucători de la echipă să semneze cu aceştia. În realitate, "investitorii" erau aceiaşi jurnalişti de la "The Telegraph"!! Aceştia au publicat imagini cu Hasselbaink care îşi negociază şpaga. Hasselbaink a zburat chiar la Singapore să se întâlnească cu "grupul de investitori", interesaţi de semnăturile unor fotbalişti din Anglia. Jurnaliştii englezi s-au dat drept reprezentanţii unei companii de impresariat, care i-au propus lui Hasselbaink să fie reprezentantul lor în relaţia cu jucătorii.

Iniţial, "investitorii" i-au oferit 40 de mii de euro, sumă considerată prea mică de către Jimmy Hasselbaink. (Foto: Press Association)

Ia uite la el, încearcă să mă facă fericit! Pentru că tot eşti aşa amabil, ştii...Cei 35 de mii de lire..ştii..? Cred că merit mai mult.., 

---i-a spus Hasselbaink unuia dintre jurnaliştii sub acoperire

Pus în faţa faptelor, antrenorul lui QPR a negat orice acuzaţie care i se aduce. "Nu am făcut nimic ilegal!", s-a apărat Jimmy Hasselbaink.

Patronul lui Leeds, Massimo Cellino, şi antrenorul interimar al celor de la Barnsley, Tommy Wright, au fost şi ei prinşi "în ofsaid". Wright a fost deja suspendat de către clubul său după ce au apărut în presă dovezi cu el primind o şpagă de 6000 de euro din partea unui "grup de investitori" din Orientul Mijlociu.

Wright (Foto: Empic Sports) a avut trei runde de negocieri cu reporterii sub acoperire până să accepte cei 6000 de euro. Şi totul pentru a-i convinge pe anumiţi jucători ai echipei să semneze cu o companie din Orientul Mijlociu. Şi mai grav este faptul că la întâlnirile "de taină" au luat parte atât proprietarul clubului Barnsley, Patrick Cryne, cât şi managerul sportiv Paul Heckingbottom. Cu toţii riscă excluderea din fotbalul pentru o perioadă lungă de timp pentru încălcarea regulilor de transfer ale jucătorilor.

Massimo Cellino, în timpul întâlnirii cu jurnalişti sub acoperire (Foto: Telegraph)


Patronul lui Leeds, Massimo Cellino a găsit o altă modalitate să facă de bani de pe urma transferurilor de jucători. Le-a dat ideea "investitorilor" să creeze o firmă fictivă care să devină acţionar la clubul său. În schimb, aceştia ar fi primit cote părţi din transferurile jucătorilor, lucru interzis de regulile Federaţiei engleze, dar şi ale FIFA.

Cellino este poreclit "Devoratorul de antrenori". 43 de antrenori a concediat în cei 23 de ani de când investeşte în fotbal! Mai este cunoscut însă şi pentru limbajul său colorat. "Nu va f...cu mine! Sunt italian, nu englez!", le-a spus jurnaliştilor sub acoperire la negocieri. Aceştia au povestit că Cellino a folosit cuvântul "f..." de mai bine de 50 de ori în discuţiile purtate.

Şefii fotbalului englez s-au autosesizat şi au deschis o anchetă împotriva celor trei. 

 

Foto: Press Association

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi