Emery, noul antrenor al lui Arsenal! Pellegrini a preluat-o pe West Ham

Supriză de proporții! Deși presa din Anglia a anunțat că Mikel Arteta urmează să fie prezentat oficial în această săptămână ca noul manager al lui Arsenal, londonezii s-au sucit pe ultima sută de metri și l-au adus pe ”Emirates” pe Unai Emery! Spaniolul (foto: arsenal.com) a lăsat-o pe PSG pentru o nouă etapă a carierei sale. 

"Sunt încântat să mă alătur unuia dintre marile cluburi din fotbal. Arsenal este cunoscută și iubită în toată lumea datorită stilului ei, modul în care se dedică jucătorilor tineri, stadionul fantastic, modul prin care este condus clubul. Sunt foarte entuziasmat că am responsabilitatea de a începe un nou capitol important în istoria lui Arsenal" a spus Emery la sosirea la Londra.
  
The Telegraph scrie că Unai Emery nu era în planurile șefilor lui Arsenal ca înlocuitor pentru Arsene Wenger, dar că spaniolul a devenit principala țintă după ce parizienii nu i-au mai oferit prelungirea contractului. În vârstă de 46 de ani, Emery a ajuns astfel la a șaptea echipă din cariera de antrenor. Marea consacrare a cunoscut-o pe banca Sevillei, echipă alături de care a cucerit trei titluri consecutive în Europa League (2014, 2015, 2016) - record în istoria competiției. 

Emery (foto: psg.fr) a plecat, apoi, în vara lui 2016 la Paris și a reușit să aducă în vitrina lui PSG un titlu de campioană (2018) și câte două trofee în Cupa Franței (2017, 2018), Cupa Ligii (2017, 2018) și Supercupa Franței (2016, 2017). Englezii mai notează că șefii lui Arsenal l-au contactat pe Emery prima dată în urmă cu 10 zile, iar seara au și parafat înțelegerea - una care îi va aduce în cont antrenorului spaniol un salariu anual de aproape 7 milioane de euro!
  
Unai Emery le-a luat-o înainte șefilor lui Arsenal și a anunțat primul, pe contul său de socializare, parafarea înțelegerii pe doi ani cu ”tunarii”. Spaniolul a postat o imagine cu Stadionul ”Emirates” și alături mesajul:  ”Mândru să fac parte din familia Arsenal!".

Manuel Pellegrini, noul antrenor al lui West Ham!

Încântat de propunerea venită din Anglia, chilianul Manuel Pellegrini (foto: whufc.com) i-a lăsat pe chinezii de la Hebei China Fortune și a plecat val-vârtej în Anglia să o preia pe West Ham după plecarea lui David Moyes - apărat de fanii echipei când s-a anunțat că se renunță la serviciile lui. A fost momentul în care vice-președintele echipei, David Sullivan le-a promis fanilor că va aduce un nume la fel de ”greu” pe bancă. Iar fostul producător de filme porno s-a ținut de cuvânt. 

În vârstă de 64 de ani, Pellegrini revine în Premier League după o pauză de doi ani - în vara lui 2016 a lăsat-o pe Manchester City, echipă alături de care a câștigat titlul în 2014 și Cupa Ligii Angliei (2014, 2016). Până să ajungă în Anglia, el a antrenat-o timp de un sezon și pe Real Madrid. În cariera sa de antrenor a mai trecut și pe la alte echipe mari, precum San Lorenzo, River Plate sau Villarreal. 

Pellegrini (foto: whufc.com) a semnat un contract pe trei ani cu West Ham, unde a avut parte de o primire de gală din partea lui David Sullivan. ”Sunt încântat să vă prezint unul dintre cei mai respectați antrenori de fotbal din lume! A fost important pentru noi să numim pe cineva cu cunoștințe și experiență în Premier League, care deja știe foarte bine ce se petrece aici. În plus, ambițiile noului antrenor coincid și cu ale clubului West Ham”, a anunțat șeful grupării din Premier League. 

Clubul de pe ”London Stadium” are în vedere participarea într-o cupă europeană în maxim doi ani, bazându-se pe experiența lui Manuel Pellegrini în campionatul Angliei. Odată cu numirea sa, Manuel Pellegrini a devenit primul antrenor din istoria lui West Ham cu un titlu în Premier League. ”Experiența sa, calitatea și atașamentul față de campionatul englezesc ne dau mare încredere că el va reuși aici”, a mai spus Sullivan. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi