Ema Zajmovic e prima femeie din istorie care câştigă un turneu în cadrul World Poker Tour. Câţi bani a luat

Ema Zajmovic a devenit prima femeie din istorie care să câştige un eventiment din cadrul World Poker Tour Championship event. Calificată de pe internet, Ema s-a impus în cadrul turneului WPT Playground (Canada), competiţie care a adunat la start 380 de jucători. Ea s-a ales cu un premiu extrem de consistent, în valoare de 241.500 dolari.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI CONCURSURI!

Pe 1 iunie 2002, Gus Hansen devenea primul jucător care să îşi treacă în palmares un trofeu în World Poker Tour. De atunci, au trecut aproape 15 ani şi nicio femeie nu a reuşit să învingă într-o competiţie de asemenea anvergură. Până acum, când sportiva din Canada, Ema Zajmovic, s-a impus la turneul care a avut un buy-in de $3500. 

Încă de toamna trecută, compatrioata lui Negreanu îşi arătase clasa, în noiembrie 2016 ea reuşind o neaşteptată masă finală la WPT Montreal, unde a terminat pe cinci. Competiţia aceea a fost câştigată de Mike Sexton, care acum a fost printre primii care au felicitat-o pe Ema pentru victoria sa. "Am cel mai mare respect pentru ea, nu este doar o pasă bună pe care o traversează. Sunt convins că în viitorul apropiat vom avea parte de alte rezultate mari din partea Emei. Atât de bună este, încât poate să câştige orice turneu", a spus Sexton pentru reporterii WPT.

Paşii spre trofeu

Zajmovic a dominat de o manieră impresionantă WPT Playground, intrând în ultima zi de concurs - a patra -, ca chip leader. Ea şi-a menţinut acest statut până când în concurs mai rămăseseră 6 jucători, îmbunătăţindu-şi constant stack-ul.

În ultimii şase, Ema a avut mici emoţii într-una dintre mâini, când ar fi putut să îşi piardă tot stack-ul, într-o dispută cu învingătorul de la WPT Seminole Hard Rock Poker Showdown, Eric Afriat. Acesta din urmă deţinea un număr de fise apropiat de al Emei (în acel moment tocmai îi cedase lui Eric poziţia de chip leader, fiind a doua). Cu A-A, Eric a mărit, iar Ema s-a apărat cu doar o pereche de decari (10-10.). Pe un flop 10-3-2 cu două pici, eroina noastră a lovit setul, iar all-in-ul la care s-a ajuns l-a lăsat cu foarte puţine chip-uri pe cel mai periculos adversar de la masă. De notat că acesta totuşi a mai rezistat în turneu, dublându-se succesiv, înainte de a încheia pe locul 3. 

Cu atât de multe fise în faţă, canadianca nu a avut vreo emoţie să ajungă în heads-up, unde a plecat cu o paritate de 3:2 la fise în faţa lui Jean-Francois Bouchard. După 61 de mâini de bătălie pe muchie de cuţit, s-a ajuns la un all-in pre-flop: Bouchard a împins cu A pică - 9 pică, iar Ema, după aproape două minute de gândire, a decis că sunt suficiente argumente pentru a-l plăti, deşi deţinea o carte inferioară: K pică - Q pică. Plecată cu doar 40% şanse să câştige mâna, Ema Zajmovic a întors procentele în favoarea sa încă din flop, când un popă a fost coborât (K-10-7). Turnul i-a adus două perechi câştigătoarei noastre, după ce pe board şi-a făcut apariţia şi o damă (Q). Canadianca nu scăpase însă complet de emoţii, orice eventual valet pe river asigurându-i ace-high straight adversarului. Nu a venit, iar Ema şi-a scris cu litere de aur numele în istoria pokerului. 

"Să fiu cinstită, sunt extrem de fericită. Nu doar pentru victorie, dar şi pentru că am demonstrat tuturor că şi femeile pot câştiga un eveniment din circuitul WPT. Partea cea mai amuzantă e că de multe ori se spune că noi, femeile, suntem invidioase şi răutăcioase una cu alta. Ei bine, eu am avut parte în această seară de o galerie formată doar din jucătoare. Au fost tot timpul lângă mine spre finalul competiţiei şi m-au încurajat, aşa că acum nu pot decât să le mulţumesc din suflet pentru asta", a spus Ema, citată de cardplayer.com, pentru ca apoi să vorbească despre concurenţa între femei, în poker: "La început, era o competiţie enormă între noi, era foarte important cine rămâne ultima într-un turneu. Lucrurile au evoluat, în prezent suntem mult mai unite şi ne susţinem una pe alta, indiferent de vârstă sau de ţara de origine".

CLASAMENT WPT PLAYGROUND

Graţie succesului de la WPT Playground, Zajmovic nu a primit doar brăţara de campioană şi cecul în valoare de $241.500, dar s-a calificat şi la Turneul Campionilor WPT, care se anunţă încă de pe acum să fie un adevărat regal de poker.

În ciuda calităţilor excelente, Ema este o prezenţă nouă în elita hold'em-ului. Spuneam la început că, tot pe tărâm canadian, ea a obţinut în noiembrie 2016 un loc 5 la WPT Montreal. Atunci s-a ales cu 102.000 de dolari, însă anterior câştigurile cumulate din poker nu treceau pragul a $5000.

28 de femei au depăşit până în prezent graniţa milionului de dolari obţinut din premii, la turneele de poker, însă niciuna nu reuşise să câştige, până la canadianca Zajmovic un turneu WPT. Lideră detaşată la câştiguri este americanca Vanessa Selbst, care a cumulat aproape 12 milioane de dolari în întreaga carieră. Topul este dominat de sportive din SUA, prima jucătoare din Europa care şi-a făcut loc în topul celor mai bogate jucătoare fiind norvegianca Annette Obrestad. Învingătoare la 2007 World Series of Poker Europe (când a câştigat şi cel mai mare premiu al carierei, un milion de lire), tânăra de 28 de ani a strâns, în total, aproape 4 milioane de dolari din poker.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!