1. Home »
  2. Transferuri »
  3. UTA a transferat un român U21 din Italia

UTA a transferat un român U21 din Italia

Caramavrov
Caramavrov

2023-11-13 10:51:18

image UTA a transferat un român  U21 din Italia

UTA l-a transferat pe Andrei David (foto), un mijlocaș ofensiv eligibil pentru regula U21. Până acum, Mircea Rednic avea doar două variante viabile pentru acest loc din echipă, Rareș Pop și Cristian Mihai, și ei tot pe același post.

Deschide cont și joacă acum la una din casele de pariuri online recomandate cu un superpachet de bun venit!

Andrei David (mijlocaș ofensiv, 20 de ani, cotă de piață 25.000 de euro) a venit la UTA Arad liber de contract. Ultima oară a fost legitimat la Aglianese (Italia, Serie D). David este unul dintre numeroșii fotbaliști români născuți în diaspora care s-au format la cluburile din Occident, dar pot ajuta echipele naționale tricolore. El este din Asiago și a învățat fotbalul la Fiorentina. 

A evoluat pentru clubul din Florența de la grupele de copii până la nivel de U19, de la care a făcut trecerea la seniori prin transferul la Piacenza. Cel mai înalt nivel la care a jucat până acum ca senior este Serie D (4 meciuri). Cele mai multe goluri le-a marcat la Under 18 (8 goluri din 15 partide). Noua achiziție a „Bătrânei Doamne” și-a trecut în palmares o Cupă și a Supercupei Italiei la tineret, cu Fiorentina. 

Andrei David are o selecție la naționala U16 a României, în aprilie 2019, când a jucat 19 minute contra Rusiei U16 (1-0). Dacă se va remarca în Superliga României, este eligibil pentru naționala U21. Acest transfer continuă „moda” aducerii unor fotbaliști români din Italia necunoscuți pentru microbiștii români. Doi dintre cei care au confirmat până acum sunt Daniel Bîrligea, venit la CFR Cluj de la Teramo pe vremea lui Dan Petrescu, și Claudiu Micovschi, trasferat de Rapid de la Avellino și apoi împrumutat chiar la UTA până la finalul sezonului curent.

Mircea Rednic mai are în lot opt mijlocași ofensivi: Andrej Fabry (slovac, 26 de ani), Denis Dumitrașcu (28 de ani), Rareș Pop (18 ani), Cristian Mihai (19 ani), Eric Omondi (kenyan, 29 de ani), Reagy Ofosu (neamț, 32 de ani), Albert Stahl (24 de ani) și Claudiu Micovschi (24 de ani). 

Credit foto: facebook.com/uta1945arad

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX