1. Home »
  2. Transferuri »
  3. Ultimele transferuri în Superliga României: Rapid aduce un atacant din Rusia, FCSB mai ia un african

Ultimele transferuri în Superliga României: Rapid aduce un atacant din Rusia, FCSB mai ia un african

Caramavrov
Caramavrov

2023-10-16 18:35:04

image Ultimele transferuri în Superliga României: Rapid aduce un atacant din Rusia, FCSB mai ia un african

Rapid se află în negocieri avansate cu atacantul sârb Djordje Despotovic (foto, în dreapta), după ce s-a aflat că Albion Rrahmani va sta pe tușă minim trei luni din cauza unei accidentări suferite la meciul naționalei țării sale, Kosovo. La rândul său, Gigi Becali a anunțat transferul unui atacant sud-african în viitoarea perioadă de mercato.

Deschide cont și joacă acum la una din casele de pariuri online recomandate cu un superpachet de bun venit!

Djordje Despotovic (atacant sârb, 31 de ani, cotă de piață 700.000 de euro) vine la Rapid liber de contract. În iulie 2023 și-a încheiat contractul cu Arsenal Tula (Rusia 2), iar de atunci nu a mai jucat. Situația sa este similară cu a altui atacant adus de giuleșteni pentru acest sezon, Kevin Soni, care nu mai evoluase de mult timp și care nu a debutat nici până acum. 

Înalt de 1.90 m., Despotovic a jucat 11 meciuri în liga a doua rusă campionatul trecut, fără să înscrie vreun gol. Cel mai prolific sezon al său a fost 2020-2021, când a marcat 14 goluri pentru Rubin Kazan (Rusia). „Recordul” anterior fusese stabilit în campionatul 2012-2013, de 12 goluri, pentru Spartak Subotica (Serbia).

Vârful de atac format la Steaua Roșie Belgrad a mai jucat pentru Sopot (Serbia), Lokeren (Belgia), Zhetsyu, Kairat Almaty, Tobol, Astana (Kazahstan) și Orenburg (Rusia). 

Djordje Despotovic a bifat selecții la naționalele U19 (4 / 2 goluri), U20 (1/0) și U21 (12/0) ale Serbiei. Are în palmares Cupa Belgiei cu Lokeren, 3 titluri de campion al Kazahstanului, cu Astana, și două Cupe ale Kazahstanului, cu Astana și Kairat.

Potrivit lui Gigi Becali, FCSB a ajuns la un acord pentru transferul unui atacant sud-african: „Unul din Africa e ca și luat. Are o viteză, e ca viteza luminii”. Florin Vulturar, agentul trimis în țara lui Ngezana pentru a găsi jucători pentru „roș-albaștri”, a confirmat tranzacția: „Da, m-am văzut cu reprezentanții clubului din Africa și, în mare, ne-am înțeles. Rămâne ca în perioada de mercato să rezolvăm cu jucătorul. Este un atacnt de profilul lui Garita, dar mai tânăr”. 

Credit foto: facebook.com/djordje.despotovic.984

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX