1. Home »
  2. Transferuri »
  3. Transferuri in Superliga României: "U" Cluj a adus un închizător școlit la AC Milan

Transferuri in Superliga României: "U" Cluj a adus un închizător școlit la AC Milan

Caramavrov
Caramavrov

2023-09-24 10:45:37

image Transferuri in Superliga României: "U" Cluj a adus un închizător școlit la AC Milan

Universitatea Cluj l-a transferat pe mijlocașul defensiv Marco Fossati (foto), care are 200 de meciuri jucate în primele două ligi din Italia. UTA s-a înțeles cu un fundaș convocat în trecut la naționala României, iar Petrolul a renunțat la un sârb.

Deschide cont și joacă acum la una din casele de pariuri online recomandate cu un superpachet de bun venit!

Marco Fossati (mijlocaș defensiv italian, 30 de ani, cotă de piață 800.000 de euro) a venit la "U" Cluj liber de contract. Până la 1 iulie a fost legitimat la Hajduk Split (Croația). Noul închizător al „șepcilor roșii” a evouat în 17 din Serie A, în sezonul 2017/2018, pe când evolua pentru Verona. Atunci a avut și cea mai ridicată cotă de piață, 2,6 milioane de euro.

Format la școala de fotbal a lui AC Milan și promovat la echipa mare, a mai fost legitimat la Ascoli, Bari, Perugia, Cagliari și Monza. În total, a strâns 173 de partide în Serie B și 15 în Cupa Italiei. Pentru Hajduk Split, a jucat 66 de meciuri în campionat (un gol marcat și 4 pase decisive, două titluri câștigate) și 10 în Cupa Croației. Fossati a fost în discuții în trecut cu CFR Cluj, dar părțile nu s-au înțeles în privința contractului.

Tiberiu Căpușă (fundaș dreapta, 25 de ani, cotă de piață 700.000 de euro) s-a transferat la UTA din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Chindia Târgoviște. Apărătorul format de Academia Hagi este la apogeu în ceea ce privește valoarea de piață. A mai jucat la Universitatea Cluj și la Viitorul/Farul. În iunie 2021, a intrat în amicalul disputat în deplasare de naționala României contra Angliei (0-1). A fost singura selecție de până acum pentru prima reprezentativă.

Căpușă are 106 meciuri în prima ligă, două goluri marcate și 5 assist-uri.

Stefan Purtic (mijlocaș defensiv sârb, 25 ani, cotă de piață 350.000 de euro) a plecat de la Petrolul Ploiești la Zeleznicar Pancevo (Serbia). Semnase cu „lupii” în ianuarie 2023, dar nu a reușit să se impună în echipa antrenată de Florin Pîrvu, pentru care a avut numai 14 apariții în Superligă.

Credit foto: facebook.com/marcoeziofossati

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX