FC U Craiova a făcut primul transfer din pauza de iarnă

2021-12-24 19:20:16 703 0

FC U Craiova a făcut prima mutare din perioada de mercato din această iarnă, aducându-l pe Gabriel Enache (foto). La Dinamo, după demiterea lui Mircea Rednic, lista jucătorilor „disponibilizați” s-a schimbat.

Deschide cont și joacă acum la una din casele de pariuri online recomandate cu un superpachet de bun venit!

Gabriel Enache (mijlocaș dreapta, 31 de ani, cotă de piață 200.000 de euro potrivit transfermarkt.com) a venit la FC U Craiova de la Zhetysu Taldykorgan, din Kazahstan. Jucătorul de bandă are 5 selecții la naționala mare a României și 7 jocuri/2 goluri marcate pentru naționala de tineret.

Piteșteanul are în palmares un titlu de campion, o Cupă și o Supercupă ale României, toate în tricoul Astrei, Cupa Ligii cu FCSB, plus o Cupă a Serbiei, cucerită pe când juca la Partizan Belgrad. Lansat în fotbalul mare de Dacia Mioveni, Enache a mai jucat la FCSB, Rubin Kazan, Dunărea Călărași și Qyzyljar (Kazahstan). În februarie 2016, FCSB plătea 500.000 de euro pentru a-l aduce de la Astra. Pe atunci avea o cotă de piață de două milioane de euro.

La Dinamo s-au oficializat plecările lui Tomas Vestenicky (atacant slovac, 25 de ani, cotă de piață 150.000 de euro) și Petar Gluhakovic (fundaș dreapta austriac, 25 de ani, cotă de piață 150.000 de euro). Steliano Filip și Cosmin Matei au fost reprimiți în lot după demiterea lui Mircea Rednic. În schimb,  Michel Espinosa (mijlocaș central francez, 28 de ani, cotă de piață 250.000 de euro) și Nikos Kenourgios (mijlocaș ofensiv grec, 23 de ani, cotă de piață 300.000 de euro) au șanse minime să rămână la clubul din „Ștefan cel Mare”. 

„Am început deja să vorbesc cu Flavius (n.r. - Stoican, noul antrenor al „câinilor”) despre lot, despre transferuri, dar nu vor pleca 15, așa cum dorea Mircea Rednic. Probabil că vor pleca patru sau cinci jucători și vor veni alții la schimb”, a spus Iuliu Mureșan, președintele lui Dinamo.

Credit foto: sportpictures.eu

Autor

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la Sport.ro de peste 8 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pentru... citeste mai mult