Dinamo a adus un mijlocaș stânga și a cedat un atacant

2020-09-08 07:24:49 1,3k 0

Dinamo a continuat achizițiile pe filiera spaniolă și l-a adus pe mijlocașul stânga Borja Valle Balonga, de la Deportivo la Coruna. În schimb, „câinii” l-au cedat pe Daniel Popa la  Chindia Târgoviște, sub formă de împrumut. Tot împrumut a plecat și Mihai Butean, de la CFR Cluj la Gaz Metan Mediaș. 

Deschide cont și joacă acum la una din casele de pariuri online recomandate cu un superpachet de bun venit!

Borja Valle Balonga (mijlocaș stânga spaniol, 28 de ani, cotă de piață 800.000 de euro potrivit transfermarkt.com) a semnat cu Dinamo un contract pe două sezoane, după ce Deportivo a retrogradat în liga a treia spaniolă. 

Valle a mai jucat în carieră pentru Ponferradina, Celta Vigo B, Ourense, Real Oviedo și Elche, dar nicio mutare nu a fost însoțită de sumă de transfer. Ca și valoare de piață, vârful a fost atins în iunie 2019, când mijlocașul stânga îmbrăca tricoul lui Deportivo la Coruna și era cotat la 1,5 milioane de euro. Noul „câine” a jucat în 111 partide în LaLiga2, marcat 20 goluri și a dat 8 pase de gol.

În această campanie de transferuri, Dinamo i-a mai adus pe Alexander David González (fundaș dreapta venezuelean, 28 de ani, de la CD Mirandes, Ismael Lopez Blanco (fundaș stânga, 30 de ani, de la Tenerife), Adam Nemec (atacant slovac, 34 de ani, de la Pafos), Vlad Achim (mijlocaș central, 31 de ani, de la Viitorul Constanța) și pe Janusz Gol (mijlocaș defensiv polonez, 34 de ani, de la Cracovia).

Conducerea lui Dinamo a decis să îl împrumute pe atacantul Daniel Popa (26 de ani, foto, la minge) la Chindia Târgoviște. Popa a jucat 76 de minute în prima etapă din acest sezon, în meciul pierdut de „alb-roșii” chiar în fața Chindiei (0-1).

O altă mutare recentă din Liga I este trecerea lui Mihai Butean (fundaș dreapta, 23 de ani) de la CFR Cluj la a jucat la Gaz Metan Mediaş, tot sub formă de împrumut.

Autor

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la Sport.ro de peste 8 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pentru... citeste mai mult