Dinamo, încă un transfer! Se salvează de la retrogradare?

2021-04-22 15:22:20 839 0

Dinamo a mai reușit un transfer în aceste zile, cel al fundașului dreapta Constantin Nica (28 de ani), care a mai evoluat pentru echipa din „Ștefan cel Mare” în sezoanele 2012-2013 și 2017-2018.

Nica este, de fapt, un produs al Centrului de copii și juniori de la Dinamo. El a fost promovat la echipa mare în 2012, pentru ca, un an mai târziu, să fie transferat la Atalanta, în Serie A, pentru 1,6 milioane de euro! A jucat 15 partide în două sezoane pentru această echipă, fiind apoi împrumutat la Cesena, Avellino și Latina Calcio. A revenit la Dinamo în sezonul 2017-2018, când a prins doar 3 jocuri!

Ultima oară, a evoluat la Vojvodina Novi Sad, în prima divizie din Serbia, dar s-a despărțit de această echipă în iulie 2020, iar de atunci este liber de contract, deci n-a mai disputat un meci oficial de aproape 10 luni! Cota lui de piață este acum de numai 50.000 de euro.

Sorescu avansează la mijloc

Nica a fost adus pentru a acoperi postul de fundaș dreapta, pe care a jucat până acum Sorescu. Antrenorul Dushan Uhrin a acerut expres un fotbalist pe acest post, pentru a-l avansa pe Sorescu în poziția de mijlocaș dreapta, pentru a-i specula calitățile ofensive.

Dinamo e pe locul 8 (din 10), de baraj, în play-out, nu a câștigat niciuna din ultimele 8 confruntări oficiale și are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, dar și câștigarea Cupei României, unde a jucat manșa tur a semifinalelor, 0-1 cu Astra Giurgu.

„Câinii” au mai făcut două transferuri în ultima lună: atacantul camerunez Akpala (34 de ani), care s-a accidentat după câteva zeci de minute juate în culorile roș-albe, și fundașul central spaniol Albentosa (32 de ani).

Autor

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la Sport.ro de peste 8 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pentru... citeste mai mult