1. Home »
  2. Transferuri »
  3. Dinamo continuă campania de transferuri: a venit un atacant

Dinamo continuă campania de transferuri: a venit un atacant

Caramavrov
Caramavrov

2021-04-08 07:47:39

image Dinamo continuă campania de transferuri: a venit un atacant

După fundașul central spaniol Raul Albentosa, Dinamo a făcut al doilea transfer din luna aprilie. „Câinii” l-au adus pe atacantul nigerian Joseph Eneojo Akpala (foto). 

Deschide cont și joacă acum la una din casele de pariuri online recomandate cu un superpachet de bun venit!

Joseph Eneojo Akpala (atacant, 34 de ani, cotă de piață 150.000 de euro potrivit transfermarkt.com) s-a nascut în Nigeria (la Jos), dar are cetățenie belgiană. Charleroi (Belgia) l-a transferat din țara natală cu 300.000 de euro (de la Bendel Ins) și l-a vândut cu 3 milioane de euro lui Club Brugge (Belgia), doi ani mai târziu. De la Brugge, a plecat la Werder Bremen (Germania).

A mai jucat la Karabukspor (Turcia), Faisaly (Arabia Saudită) și Oostende (Belgia), acesta fiind ultimul club la care a fost legitimat, până în iulie 2020. Așadar, Akpala nu a mai jucat într-un meci oficial din vara anului trecut. El va avea tricoul cu numărul 9 la Dinamo, care i-a aparținut lui Magaye Gueye.

Noul „câine” are 7 selecții în naționala Nigeriei și un gol marcat, golul prin care naționala africană a învins-o pe Franța, într-un meci amical. De asemenea, a jucat în 23 de meciuri și a marcat 10 goluri pentru Nigeria U20. 

Cea mai mare cotă de piață (4,5 milioane de euro) a avut-o în sezonul 2008-2009, pe când era legitimat la Club Brugge. În acel sezon a marcat 15 goluri, performanță repetată și în campionatul 2011-2012. Echipa din Brugge a fost cea mai importantă din cariera sa (168 de jocuri/56 de goluri marcate).

Pe de altă parte, au existat și sezoane în care a înscris un singur gol: 2012-2013 (24 de meciuri jucate) și 2019-2020 (6 meciuri jucate).

Joseph Eneojo Akpala a susținut probe de joc la Dinamo, dar nu i-au trebuit decât câteva zile pentru a-l convinge pe Gheorghe Mulțescu să vorbească cu șefii pentru întocmirea contractului.

Credit foto: Facebook.com/FCDinamoOfficial

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Alin Buzărin
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Csaba Zsolt
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX