1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Unde s-a făcut diferența la România - Ungaria

Unde s-a făcut diferența la România - Ungaria

Marius Huțu
Marius Huțu

2024-12-09 01:46:59

image Unde s-a făcut diferența la România - Ungaria

România se apropie de punctul final la Campionatul European de Handbal Feminin, după ce a fost învinsă de Ungaria, cu 29-37. A fost și meciul de până acum în care tricolorele au contat cel mai puțin, doar vreo 20-25 de minute în prima repriză.

Ungaria are echipă de top 4 pentru mai mulți ani

După mai multe turnee finale câștigate la junioare și tineret în ultimul deceniu, Ungaria a izbutit în cele din urmă să-și construiască o echipă națională puternică și la senioare. Și pare pregătită să rămână pentru mai mulți ani în top 4. Deocamdată a scos Suedia din „careul de ași”, după ce a câștigat toate cele șase jocuri de la Euro 2024.

Disputa contra România a fost în nota obișnuită, selecționata maghiară fost dinamică, puternică fizic și a pus o presiune constantă până în minutul 60. Ungaria s-a desprins în învingătoare cu vreo 15-20 de minute mai devreme, dar a alergat la fel de mult și la ultimele acțiuni ale jocului.

Ratările din extremă și de la 7 metri au costat

România a încercat să se ridice la nivelul Ungariei, dar într-un meci cu mare miză s-a văzut mai mult de această dată lipsa de experiență la acest nivel. Poarta a mers bine, Bianca Curmenț a scos nu mai puțin de 15 mingi. Apărarea nu a putut însă bloca atacurile în valuri ale Ungariei, care a reușit să tragă de 58 de ori la poartă. Dar cele mai mari probleme au apărut în atac, la aruncările din extremă și la… 7 metri, capitol la care echipa a stat foarte bine până la acest joc. S-au ratat opt din mingi din extremă (șapte din dreapta) și trei aruncări de la 7 metri. Așadar, 11 situații de unu la unu care cântăresc mult în situații limită. Ungaria a profitat aproape de fiecare astfel de moment și s-a desprins la 8 goluri din primele minute ale reprizei a doua. Greu să mai întorci un adversar pe val dintr-o astfel se situație.

S-a ratat mult prea mult în prima repriză, în fața unui adversar de talia Ungariei. Se întâmplă, dar dacă eram mai eficienți la finalizare și intram cu un rezultat mai strâns la pauză (n.r. diferența a fost de 5 goluri), poate altfel ar fi stat lucrurile în repriza a doua. Sigur, am mai revenit de la 5 goluri în acest turneu final, dar nu am reușit același lucru și în fața Ungariei, o echipă completă pe toate posturile. Am încercat, dar cred că s-a simțit acum și puțin oboseala, am pierdut mai multe dueluri unu la unu”, a declarat selecționerul Florentin Pera după joc.

Urmează un meci cu Polonia pentru o clasare între primele opt națiuni

România își încheie parcursul la Debrecen marți, de la ora 16:30, în fața Poloniei, când va încerca să-și treacă în cont a patra victorie de la acest turneu final. Înaintea ultimei runde, naționala feminină ocupă locul 4 în Grupa 1. Așadar, cu un rezultat pozitiv va înregistra cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani la o competiție majoră. După locul 4 la Euro 2018, România a ieșit din top 10 de la turneele finale continentale și Mondiale ce au urmat. De asemenea, a ratat două calificări la Jocurile Olimpice.

Ungaria - România 37-29 (20-15)

Bode-Biro, Szemerey; Fuzi-Tovizi 3, Csikos 1, Szollosi-Schatzl 1, Marton 4, Papp, Pasztor, Toth, Vamos 3, Klujber 10, Faluvegi 2, Bordas 1, Kuczora 4, Gyori-Lukacs 5, Simon 3. Antrenor: Vlagymir Golovin

Curmenț, Kelemen; Stoica 5, Coteț, Bazaliu 3, Necula 2, Bucur, Dindiligan, Boiciuc 4, Ostase 6, Seraficeanu 5, Bors 1, Popa, Gogîrlă 1, Lupei, Grozav 2. Antrenor: Florentin Pera.

Photo Credit: Kolektiff Images

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+162.38
Câștigate
46
Pierdute
14
2
Constantin Dinu
+89.45
Câștigate
15
Pierdute
12
3
Marius Huțu
+46.27
Câștigate
11
Pierdute
3