1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. TVR nu va mai transmite competiţiile majore de handbal în următorii 3 ani! Fetele s-au întors acasă de la Euro

TVR nu va mai transmite competiţiile majore de handbal în următorii 3 ani! Fetele s-au întors acasă de la Euro

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-12-17 22:06:31

image TVR nu va mai transmite competiţiile majore de handbal în următorii 3 ani! Fetele s-au întors acasă de la Euro

Televiziunea Română a ieșit din cursă și nu va mai transmite competiţiile de anvergură din handbal! Astfel, în următorii 3 ani televiziunile care vor transmite turneele finale europene şi mondiale (masculin şi feminin) sunt Digi Sport și Telekom Sport!  

Plasează pariuri pe handbal la casele de pariuri online recomandate de PariuriX! 

Cele două televiziuni de sport din România îşi vor face debutul pe semicerc odată cu Mondialul de handbal masculin, programat în perioada 10-27 ianuarie 2019.

Turneul final este găzduit de către Danemarca şi Germania, iar marea noutatea este că în premieră pentru o asemenea competiţie de anvergură la startul întrecerii se va alinia o echipă unificată a celor două Corei (de Sud şi de Nord)!

Pe 4 la Euro2018 după înfrângerea cu Olanda din finala mică, (foto: fra2018.ehf-euro.com) naţionala de handbal feminin a României atacă titlul mondial iarna viitoare. Turneul final este programat să se desfăşoare în Japonia, între 30 noiembrie şi 15 decembrie 2019. Următoarele mari competiţii care vor fi transmise de către Digi Sport şi Telekom Sport sunt Campionatele Europene din 2020.

Turneul final feminin se va disputa în Norvegia şi Danemarca (3-20 decembrie 2020), în timp ce competiţia rezervată băieţilor se va desfăşoară între 9 şi 26 ianuarie 2020. Peste doi ani, la turneul final european masculin se vor califica, în premieră, 24 de echipe - urmând să se joace 65 de partide (în loc de 47).

Numărul mai mare de echipe este unul dintre motivele care i-au făcut pe şefii EHF să decidă ca Euro2020 la băieţi să fie organizat de trei ţări (foto: funadhandball.com). Decizia forului european este una de bun augur pentru naţionalele considerate cu şanse mai mici de calificare, iar din păcate aici a ajuns şi România. 

Programul următoarelor mari competiţii din handbal la nivel de naţionale:

10-27 ianuarie 2019: Campionatul Mondial de handbal masculin (Danemarca şi Germania)
30 noiembrie -15 decembrie 2019: Campionatul Mondial de handbal feminin (Japonia)
10 - 26 ianuarie 2020: Campionatul European de handbal masculin (Austria, Norvegia şi Suedia) 
3 - 20 decembrie 2020: Campionatul European de handbal feminin (Danemarca şi Norvegia)
ianuarie 2021 (încă nu au fost stabilite datele): Campionatul Mondial de handbal masculin (Egipt)
decembrie 2021 (încă nu au fost stabilite datele): Campionatul Mondial de handbal feminin (Spania)

(Aici ai toate marile competiţii sportive din 2019 - Calendarul principalelor evenimente sportive din 2019. România - gazdă a două mari competiţii)

Handbalistele din naţională, primite cu flori la întoarcerea acasă de la Euro

Revenind la evoluţia fetelor la Europeanul din Franţa, să spunem că jucătoarele lui Ambros Martin au fost întâmpinate de zeci de oameni, prieteni, rude şi oficiali pe Aeroportul "Henri Coandă". Naţionala de handbal nu a fost primită, însă, la salonul oficial - conform obiceiului din ultimii ani atunci când vine vorba de mari competiţii. Afectată de cele petrecute, Cristina Neagu a preferat să păstreze tăcerea, lăsând ca acest lucru să-l facă celelalte colege din lot. (foto: Sabin Malisevschi / Sport Pictures)

Cel mai bun pivot de la Euro şi noua componentă a campioanei Europei, Gyor, Crina Pintea a declarat că este deja cu gândul la competiţiile care vor urma. "Cred că s-ar fi putut mai mult la acest European, le felicit pe fete pentru cum s-au bătut. Mă bucur de acest rezultat şi atât. Acum avem o perioadă de pregătire, nu vom avea meciuri o perioadă destul de lungă. Noi ne gândim deja la ceea ce va urma pe viitor", a spus pivotul naţionalei României. 

"Faptul ca ne-am calificat la Mondiale este un lucru foarte bun pentru noi. Acum vom avea doar o perioadă de pregatire. Nu vom mai avea meciuri o perioadă lunga, iar asta ne va ajuta foarte mult. Acum putem să ne gândim la viitor şi să scoatem la Mondiale un rezultat mult mai bun decât cel de la Euro", a spus şi Madalina Zamfirescu.

Tadici: "Am făcut prea mult caz pe lipsa Cristinei Neagu"

Fost selecţioner al naţionalei de handbal feminin, Gheorghe Tadici (foto: Mihaela Bobar/Sportpictures.eu) a spus că trebuie şi puţin noroc la asemenea competiţii, dar e de părere că echipa nu a fost unită în momentele grele. "Am făcut prea mult caz pe lipsa Cristinei Neagu, e joc de echipă până la urmă. Nu echipa joacă pentru o jucătoare, ci jucătoarea joacă pentru echipă. Şi echipa trebuie să fie vedetă şi nu 'x' sau 'y'.

Faptul că ar fi trebuit să fie mai multe jucătoare care să fie lidere... e o necesitate. Neagu e valoroasă, are un palmares care nu trebuie contestat, dar inclusiv ea trebuie să joace pentru echipă. Neagu trebuie să fie serioasă după ce îşi revine. Depinde de modul în care-şi face operaţia, pentru că acest proces reprezintă o muncă imensă", a declarat Tadici în cadrul emisiunii la ProSport Live.

Cristina Neagu (foto: fra2018.ehf-euro.com) a vorbit pe teren foarte bine la Euro2018. Cu cele 44 de reuşite în poarta adversarelor până în momentul accidentării, starul naţionalei noastre a terminat pe locul 3 în topul golgheterilor - după o altă româncă (Eliza Buceschi, locul doi cu 45 de goluri).

"Nu poate să garanteze nimeni că dacă eu aş fi fost în teren, dacă aş fi jucat, ne-am fi calificat în finală. Asta nu poate s-o garanteze nimeni. Eu eram, oricum, foarte obosită. Nu ştiu care ar fi fost performanţa mea în ziua respectivă. Nu poate garanta nimeni că România ar fi jucat finala sau că ar fi câştigat medalia de bronz cu mine în teren", a spus Cristina Neagu la finalul competiţiei din Franţa. 

Tadici n-a ratat ocazia să-l "atace" pe selecţionerul Ambros Martin (foto: Sportpictures.eu) şi a dezvăluit că spaniolul câştigă de 20 de ori mai mult decât a încasat el pe vremea când stătea pe banca "tricolorelor". "Mai mulți colegi mă întrebau ce s-a schimbat în jocul echipei de când este el la echipă. Față de un antrenor român, care în trei ani primea vreo 18.000 de euro, aici e vorba despre 130.000 de euro pe an!", a declarat Gheorghe Tadici în Prosport.

În vârstă de 50 de ani, Ambros Martin a pus condiţia când a acceptat postul să antreneze şi echipe de club - momentan, pe rusoaicele de la Rostov. 

Pariază pe meciurile de handbal la această casă de pariuri online şi încasează un bonus atractiv de bun venit!

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan Ștefanescu
+59.84
Câștigate
18
Pierdute
7
2
Tudor Cosma
+51.84
Câștigate
40
Pierdute
24
3
Gabriel Morariu
+38.68
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX