1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Trofeul ATP Țiriac Open 2024 a ajuns în Ungaria

Trofeul ATP Țiriac Open 2024 a ajuns în Ungaria

victorpartan
victorpartan

2024-04-22 13:40:21

image Trofeul ATP Țiriac Open 2024 a ajuns în Ungaria

Marton Fucsovics a câștigat tuneul ATP 250 „Ion Țiriac”, competiție găzduită de baza „Năstase/Marica” din București, în perioada 14-21 aprilie. Ungurul s-a impus după 2 ore și 6 minute de joc în finala cu argentinianul Mariano Navone (6-4, 7-5). 

Punctele câștigate la București l-au ajutat pe Fucsovics să urce 29 de locuri în clasamentul ATP, până pe locul al 53-lea. „Este una dintre cele mai bune săptămâni din cariera mea și un început bun pentru o revenire puternică. Câștigasem precedentul trofeu acum 6 ani, am 32 de ani, nu mai sunt atât de tânăr, dar cred că mai pot avea un impuls mare în jocul meu, îmi voi mai acorda o șansă”, a declarat tenismenul maghiar, care apreciat nivelul turneului și ospitalitatea de care a avut parte la București.

Proba de dublu din cadrul ATP Țiriac Open 2024 a fost câștigată de perechea Sadio Doumbia/Fabien Reboul (favoriții nr. 2). Francezii au învins în finală perechea Harri Heliovaara (Finalanda)/Henry Patten (Marea Britanie), cu 6-3, 7-5. A a fost a șasea finală pentru Doumbia și Reboul, care s-au mai impus la Chengdu 2023 și Montpellier 2024. 

Ajuns la ediția cu numărul 25, ATP Țiriac Open este singurul turneu de acest tip desfășurat la noi în țară, fiind și cel mai longeviv. Totuși, ATP 250 „Țiriac Open” nu s-a mai ținut în România din 2016, când trofeul a fost ridicat de spaniolul Fernando Verdasco. Ediția din 2016 a turneului de la București, ultima jucată în România, a fost transmisă de televiziuni din 96 de țări. În ultimii opt ani, competiția s-a desfășurat peste granițe: în Ungaria (Budapesta), între 2017 și 2019, și în Serbia (Belgrad), în 2021 și în 2022. 

În viitor, competiția va fi găzduită de baza sportivă pe care Ion Țiriac o proiectează în Otopeni, lângă patinoarul pe care l-a inaugurat în decembrie 2016. „Stadionul de tenis se face, academia de tenis se face, însă durează până luăm aprobările. Arena de tenis va fi la Otopeni, împreună cu academia alături de cele 20 de terenuri de tenis. Deci tot ce s-a promis se face, la fel şi piscina olimpică şi sala pentru Nadia. Iar dacă Lucescu vrea o şcoală de fotbal, n-am glumit, îi fac şi teren de fotbal tot acolo”, a anunțat miliardarul.

O săptămână specială pentru Ilie Năstase

Marton Fucsovics și Mariano Navone au fost premiați de organizatorul Ion Țiriac și de la Ilie Năstase, unul dintre proprietarii bazei și primul număr 1 din istoria ATP, cel căruia i-a fost dedicat filmul documentar „Nasty”, lansat pe 18 aprilie. La lansare au participat Gheorghe Hagi, Ion Țiriac, Nadia Comăneci și Boris Becker, venit special din Germania.

„Pentru mine, pentru toţi din generaţia mea, Ilie Năstase a fost un idol. El ne-a inspirat, ne-a arătat că poţi fi cel mai bun. A reprezentat România la cel mai înalt nivel. A fost un sportiv de nota 10, a făcut la maximum tot ce a făcut pe teren. El, în afară de jucat tenis, avea şi o tehnică foarte bună. Atât cu racheta, cât şi cu mintea”, a considerat Hagi, în timp ce Nadia a observat că ea se descurcă ceva mai bine pe terenul de tenis decât s-ar descurca Ilie Năstase la proba de bârnă...

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Curry
+68.8
Câștigate
12
Pierdute
4
3
Boogie-Alexandru-Ștefan
+64.8
Câștigate
12
Pierdute
15

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX