1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Totul despre Australian Open. Jackpot de 50.000RON CASH la pariuri pentru ediţia din 2019!

Totul despre Australian Open. Jackpot de 50.000RON CASH la pariuri pentru ediţia din 2019!

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2019-01-11 11:25:39

image Totul despre Australian Open. Jackpot de 50.000RON CASH la pariuri pentru ediţia din 2019!

Simona Halep porneşte la Australian Open 2019 din postura de favorită nr. 1. Nu de aceeaşi părere sunt bookmakerii, care au plasat-o pe româncă pe o poziţie care nu face cinste unui lider mondial în exerciţiu. În schimb, pentru Caroline Wozniacki va fi primul turneu de Grand Slam în calitate de campioană en-titre şi primul după ce a dezvăluit că suferă de artrită reumatoidă.

Pariază pe Australian Open și câștigă premii în bani cash!

Toate jucătoarele din top100 şi-au anunţat participarea la ediţia din 2019 de la Australian Open, trei dintre aceste beneficiind de ”clasamentul special” - Timea Bacsinszky (23), Laura Siegemund (32) şi Bethanie Mattek-Sands (90). Serena Williams (foto: usatoday.com) este favorita bookmakerilor la câştigarea titlului - al 24-lea de Grand Slam din carieră. De 7 ori s-a impus până acum Serena la Melbourne, ultima dată în 2017 - o ediţie specială, în care a bătut-o în finală pe Venus fiind însărcinată.

În afara greilor Djokovic, Federer şi Nadal, în competiţia masculină va lua startul şi Andy Murray - unul dintre cei mai ghinionişti jucători din istorie, în ceea ce priveşte Australian Open. Scoţianul nu a reuşit să se impună nici măcar o dată la Melbourne în cele cinci finale disputate până acum: 2010, 2011, 2013, 2015, 2016!  În plus, Murray a ratat trei din ultimele patru turnee de Grand Slam din cauza unei accidentări la şold. Ajuns la 31 de ani, scoţianul tocmai şi-a anunţat retragerea - a izbucnit în lacrimi când le-a spus jurnaliştilor că acesta este ultimul său sezon ca jucător. (foto: straitstimes.com)

Liderul actual al clasamentului ATP, Novak Djokovic este principalul favorit la casele de pariuri să se impună în 2019 la Australian Open. Ar fi al 7-lea său titlu în primul Grand Slam al anului după victoriile din 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016. Pe de altă parte, elveţianul Roger Federer ţinteşte şi el tot al 7-lea titlu la Australian Open. Din acest punct de vedere, vom avea de- face cu un record în competiţia masculină. 

Multe schimbări în 2019 la Melbourne

Organizatorii ediţiei din acest an au decis să facă mai multe schimbări. Cele mai importante decizii se referă la:

- majorarea premiilor până la 60,5 milioane de dolari australieni

- pauza dintre servicii să fie de 25 de secunde

- un sistem electronic de reluări pe toate cele 16 terenuri

- majorarea tabloului de calificări la feminin de la 96 la 128 jucătoare

- seturile decisive să nu se mai încheie la minimum două game-uri (începând de la 5-5), ci se vor termina cu un tie-break dacă se ajunge la scorul de 6-6

- introducerea unei pauze de 10 minute între seturile 2 și 3 la meciurile de pe tabloul feminin și de pe cel al juniorilor sau chiar suspendarea partidei în cazul unor temperaturi extreme

Indisponibil din luna septembrie din cauza unei accidentări la genunchi, Rafa Nadal (foto: atptour.com) a avut la dispoziţie timpul necesar pentru a se reface în perspectiva participării la Australian Open. "Am fost în contact tot timpul cu el şi va reveni în plină formă”, a declarat Craig Tiley - directorul Australian Open, competiţie unde printre cei calificaţi din oficiu se vor afla Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray, Alexander Zverev, dar şi românul Marius Copil.

Cea de-a 107-a ediţie a Openului Australiei se desfăşoară în acest an la "Melbourne Park" în perioada 14-27 ianuarie 2019, timp în care pe Eurosport şi EurosportPlayer vor fi transmisiuni care vor totaliza nu mai puţin de 300 de ore de tenis! Echipa Eurosport va analiza tot ce "mişcă" în acest an la Melbourne cu ajutorul unor experți precum John McEnroe (Comisarul Tenisului), Boris Becker sau Patrick Mouratoglou.

Totodată, Mats Wilander și Barbara Schett vor continua să prezinte tradiționala emisiune "Game, Schett și Mats" - care va beneficia de o nouă prezentare. Astfel, imaginile live vor fi susţinute de materialele disponibile pe platformele Eurosport din România: pagina de Facebook Eurosport și site-ul https://www.eurosport.ro/. 

"Acoperirea Australian Open este masivă, având în vedere acțiunea disponibilă pe Eurosport Player și conținutul exclusiv de pe platformele digitale. Vom dezvălui și un nou studio, care va oferi experților noștri mai multă flexibilitate în a analiza momentele cheie și vom interacționa cu fanii din Europa mai mult ca oricând", a dezvăluit Emir Osmanbegovic - Eurosport SVP Sports Content & Production.

"Sunt atât de multe puncte de interes în tenis, încât mi-e greu să numesc unul singur. Va începe declinul lui Roger Federer?...Îl vom vedea pe Alexander Zverev îndeplinindu-și potențialul?...Va rămâne Novak Djokovic în forma de la finalul anului trecut?...Va cuceri Serena Williams al 24-lea său Mare Șlem.?...Vom vedea”, a declarat şi legenda din tenis a americanilor, John McEnroe.

Australian Open este unul dintre cele mai populare evenimente din tenis în rândul fanilor din întreaga lume. În ceea ce-i priveşte pe cei de la Eurosport, 20,7 milioane de telespectatori au urmărit finala turneului din 2017 dintre Roger Federer și Rafael Nadal! Totodată, evoluţia Simonei Halep (foto: wtatennis.com) la ediţia de anul trecut a făcut ca audienţa să crească cu aproape 70% în România, comparativ cu ediţiile anterioare.

Din acest punct de vedere, e de urmărit cum vor arăta datele din turneul la care bookmakerii nu-i acordă prea multe şanse să ridice trofeul deasupra capului. Cota Simonei la casele de pariuri online recomandate a scăzut dramatic - spre exemplu, aici liderul mondial a primit cota 18.00 să câştige titlul la Melbourne în 2019.

Românca este devansată de Serena Williams (5.50), Angelique Kerber (9.00), Aryna Sabalenka (10.00), Naomi Osaka (12.00), Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Ashleigh Barty - toate trei cu o cotă de 15.00.

Pariază și câştigă un Volkswagen Touareg sau unul din celelalte 499 de premii!  

România va fi reprezentată în acest an de 6 jucătoare pe tabloul principal de simplu feminin (Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu), în vreme ce în competiţia masculină avem un singur reprezentant - Marius Copil (foto: atptour.com), care se va lupta în primul tur cu spaniolul Marcell Granolers (110 ATP). 

LUNI, 14 ianuarie:
Irina Begu (76 WTA) vs Andrea Petkovic (61 WTA)
Monica Niculescu (88 WTA) vs Amanda Anisimova (87 WTA)
Sorana Cîrstea (84 WTA) vs Rebbeca Peterson (62 WTA)

MARŢI, 15 ianuarie:
Simona Halep (1 WTA) vs Kaia Kanepi (70 WTA)
Mihaela Buzărnescu (25 WTA) vs Venus Williams (37 WTA)
Ana Bogdan (81 WTA) vs Madison Brengle (89 WTA)

Australian Open - o competiţie "altfel"

Prima ediție a turneului de la Melbourne s-a desfăşurat în 1905, la "Warehouseman’s Cricket Ground" din St. Kilda Road, Melbourne. De atunci, şapte oraşe au găzduit Australian Open. Astfel, cinci orașe din Australia și două din Nouă Zeelenda au găzduit una dintre cele mai tari turnee din tenis: Sydney, Adelaide, Brisbane, Perth, Christchurch (în 1906) și Hastings (în 1912).

Începând cu ediţia din 1972, însă, Melbourne a devenit "casa" primului turneu de Grand Slam al anului. Succesul tot mai mare al competiţiei i-a făcut pe australieni să construiască un complex mai mare, pentru a satisface cererea masivă de bilete. Aşa s-a "născut" "Melbourne Park" (fost "Flinders Park") - arenă care a găzduit pentru prima dată competiţia în anul 1988. În trecut, la Australian Open se ajungea extrem de greu ca sportiv. Primele ediţii (foto: madmoizelle.com) au fost unele exclusiviste şi asta în principal din cauza costurilor cu deplasarea şi a numărului extrem de mare de zile petrecute pe drum.

Spre exemplu, în 1920 călătoria cu vaporul din Europa dura aproximativ 45 de zile - este motivul pentru care foarte mulţi sportivi au şters din agenda lor participarea la Melbourne. Prima deplasare cu avionul în Australia a fost posibilă începând cu ediţia din 1946, iar cei care au făcut asta au fost membrii echipei de Cupa Davis a Statelor Unite. 

10 jucători la ediţia din 1906. Profesioniştii, acceptaţi din 1969 în turneu

Cel mai uşor titlu la Australian Open s-a câştigat la ediţia din 1906, atunci când la startul competiţiei s-au aliniat doar 10 sportivi! Din aceştia, doar doi au fost australieni. Campion a ieşit Anthony Wilding (foto: independent.co.uk) - un fost număr 1 mondial din Noua Zeelandă. "Aglomeraţie"mare la startul turneului a fost înncepând cu ediţia din 1969 - atunci când organizatorii Australian Open i-au acceptat în competiţie şi pe jucătorii profesionişti.

Mulţi dintre campionii din acei ani au refuzat până atunci să participe la Australian Open şi din cauză că turneul este programat într-o perioadă aparte a anului - în perioada sărbătorilor de iarnă şi a Anului Nou. Foarte interesant e şi faptul că primul turneu de Grand Slam al anului s-a disputat în mai multe anotimpuri! De-a lungul anilor, turneul de la Melbourne s-a desfăşurat în decembrie (1976), martie (1920) și în august (1923). Actuala perioadă a fost introdusă începând cu ediţia din 1987. 

Suprafața de joc a suferit multe modificări

30 mai 2007 constituie un moment de cotitură a turneului de la Melbourne. Atunci, organizatorii au anunțat că "Plexicushion Prestige" este noua suprafața de joc la Australian Open, noua cucerire a ştiinţei înlocuind "Rebound Ace" - suprafața folosită la Melbourne din 1988. Americanii sunt "vinovaţi" de această schimbare. "Plexicushion" (o marcă înregistrată a companiei "Plexipave" din Massachusetts) este o suprafață alcătuită dintr-o combinație din latex, cauciuc și particule de plastic.

Producătorii se laudă că "Plexicushion" (foto: plexipave.com) conferă o mai mare stabilitate jucătorilor indiferent de condițiile meteo, oferindu-le îna celaşi timp participanţilor o mai mare siguranță la deplasare. Iar cel din urmă aspect se reflectă în accidentările din ce în ce mai puţine în ultimul timp.

Australian Open este al doilea turneu de Grand Slam care programează dispute pe "hard" - o suprafaţă inferioară totuşi, din punct de vedere al rapidităţii, faţă de terenul de joc de la US Open. Australian Open a debutat, însă, cu meciuri pe iarbă (1905 -1987), pe "Rebound Ace" (1988 - 2007) şi pe  "Plexicushion" din 2008 și până în prezent. Fanii tenisului din România sunt cei mai dezavantajaţi, din punct de vedere al diferenţei de fus orar. Cele mai multe meciuri se desfăşoară la ore târzii în România, diferenţa de fus orar fiind de 9 ore. 

PARIAZĂ LIVE PE CEA MAI BOGATĂ OFERTĂ DE PARIURI LA TENIS! VEZI OFERTA >>

Recordul deţinut de Australian Open

Australian Open este turneul care beneficiază de cele mai multe arene cu acoperiş. Trei sunt stadioanele de la Melbourne care pot fi acoperite în orice moment, graţie celui mai performant sistem retractabil din circuitul profesionist. "Rod Laver", "Margaret Court" și "Hisense" sunt arenele pe care australienii le pot acoperi rapid.

"Rod Laver Arena"

Pe "Rod Laver Arena" se joacă finalele de pe cele două tablouri şi care poate găzdui în tribunele sale 14.570 de spectatori. "National Tennis Centre at Flinders Park" a fost primul nume dat arenei, după care din 1988 a devenit  "Centre Court". Cu actualul nume a fost botezată începând cu ediţia din 2000 - gest în memoria fostului mare jucător australian Rod Laver (foto: pinterest.com).

Actuala arenă a fost inaugurată pe 11 ianuarie 1988 şi renovată 7 ani mai târziu. Preţul iniţial al arenei a fost de 94 milioane de dolari, dar actualmente costul total a ajuns la aproximativ 230 milioane de dolari.  
  
"Hisense Arena"

"Hisense Arena" (foto: abc.net.au) este al doilea stadion ca mărime de la "Melbourne Park" - cu o capacitate de 10.000 de locuri. Arena a fost inaugurată în 2000 și i-a costat pe australieni 65 milioane de dolari australieni. În timp, arena a purtat mai multe nume în funcție de sponsorii de moment.

Cei de la "Vodafone" nu au putut ţine pasul cu oferta chinezilor de la "Hisense" - un gigant care produce electronice şi electrocasnice. Anul trecut, jurnalilştii de la ABC au dezvaluit ca 20% din exteriorul arenei a fost acoperit cu materiale periculoase combustibile, dar acestea au dispărut în doar câteva luni - graţie unor noi lucrări de modernizare. 
  
"Margaret Court Arena"

A treia, din punct de vedere al capacităţii, "Margaret Court" (foto: wikipedia.org) a fost inaugurată în 1988 şi renovată în 2014. Arena are o capacitate de 7.500 de locuri şi a costat 336 milioane de dolari australieni (după ultimele estimări). De la "Show Court One", arena a fost rebotezată în 2003 în onoarea fostei jucătoare australiene Margaret Court - câştigătoare a 24 de titluri de Grand Slam - utimul în 1973).

Trofeele pentru care se bat cei mai mari jucători din lume

Trofeul acordat în competiţia feminină se numește "Daphne Akhurst Memorial Cup" - după Daphne Jessie Akhurst, o altă fostă mare jucătoare de tenis din Australia, care a câștigat de cinci titluri la Melbourne (1925-1930). Australianca, a treia jucătoare a lumii în 1928, a murit însă foarte tânără (la 28 de ani) din cauza unei sarcini extrauterine.

Cupa rezervată campionului de pe tabloul masculin este cunoscut drept "Norman Brookes Challenge Cup" (foto: tennis-buzz.com) - numit astfel după un alt fost campion din tenis al australienilor.

Sir Norman Everard Brookes a fost numărul 1 mondial în 1907, iar la Australian Open a câştigat în 1911. El a triumfat de două ori și la Wimbledon (1907, 1914) şi a ocupat și funcția de președinte al Federației de Tenis din Australia.  

Căldura - coşmarul sportivilor la Australian Open

Căldură excesivă pe durata ultimelor două ediţii i-a făcut pe organizatorii de la Australian Open să schimbe regulile jocului. Avertizaţi şi de suferinţele jucătorilor dar şi la sfatul şefilor circuitului mondial, australienii organizatorii au decis introducerea unor reguli stricte în lupta cu temperaturile foarte ridicate din timpul turneului.

Măsurile au fost adoptate în urma unor cercetări amănunţite efectuate de specialişti australieni, care au analizat prognozele meteorologilor pentru ediţia din 2019 referitoare la căldură (foto: abc.net.au).

Cea mai importantă decizie se referă la o pauză de 10 minute între seturile 2 şi 3 (în întrecerea feminină şi în competiţia juniorilor) pentru hidratare şi ca sportivii să-şi mai tragă sufletul la vestiare, la răcoare. Dar se poate ajunge până la suspendarea meciurilor în cazul caniculei. 

Halep ştie pe propria piele ce înseamnă căldura excesivă la Melbourne. La ediţia de anul trecut, jucătoarea noastră a solicitat intervenţia medicilor de două ori în timpul finalei pierdute în faţa danezei Caroline Wozniacki (foto: wtatennis.com). Dar constănţeanca nu a fost singura jucătoare care le-a atras atenţia organizatorilor la ediţia din 2018, iar printre cei nemulţumiţi s-au aflat şi nume sonore din circuitul masculin, printre care şi Del Potro. 

"Starea de bine a jucătorilor este principala noastră grijă. Am reușit să elaborăm un sistem exact de măsurare a stresului termic. Cercetările și testele au durat luni bune, dar rezultatul este unul îmbucurător. Scala stresului termic va fi cuprinsă între 1 și 5, fiecare având măsuri exacte sugerate. Ultimul nivel, al cincilea, duce la suspendarea tuturor jocurilor", a anunţat Craig Tiley, directorul Australian Open.

Pariază pe Australian Open și câștigă marele premiu de 50.000RON!

2009 - cea mai călduroasă ediţie 

Ediţia din urmă cu 9 ani de la Australian Open a fost cea mai călduroasă din istoria competiţiei, cu o medie zilnică maximă de 34,7 grade Celsius. La polul opus se află ediţia din 1986 - cea mai răcoroasă din istorie, cu o medie zilnică de 22,5 grade Celsius. A existat şi cea mai ploioasă competiţie, în 1963. 

Australienii s-au gândit la toate de-a lungul timpului, inclusiv la mămicile cu copii. Astfel, pe lângă alte multe facilităţi oferite spectatorilor, organizatorii au pus la dispoziţie mămicilor locuri speciale pentru schimbarea scutecelor bebeluşilor. Nu au lipsit, însă, nici indicaţiile organizatorilor în ceea ce priveşte îmbrăcămintea spectatorilor.

Oamenii au fost îndemnaţi în ultimii ani să se îmbrace cât mai "colorat", fără nicio restricţie. "Mai multe culori, mai multă bucurie", au scris australienii pe site-ul competiţiei la ediţia din 2018 - unde spectatorii au fost sfătuiţi să nu-şi uite acasă pălăriile sau șepcile (de aur în tribune, sub soarele arzător).  

Organizatorii de la Australian Open au întocmit şi o listă cu lucrurile interzise. Printre acestea, se număra: animalele (cu excepția celor de pază), mingi de plajă și alte dispozitive de plajă, biciclete, scutere, skateboard-uri, patine, trepiede, camere video, băuturi și produse alimentare (gen cutii de conserve), scaune, baloane cu heliu, instrumente muzicale sau echipamente de amplificare, orice dispozitive de sticlă.

De asemenea, spectatorii nu au voie să distribuie/ transmită celor din exterior evoluția scorului în timp real, încercând astfel să fie împiedicate anumite fraude la pariuri. 

Halep - cea mai bună performanţă din istoria tenisului românesc

Simona Halep (foto: Sportpictures.eu) a ajuns anul trecut până în finală, unde a pierdut în faţa Carolinei Wozniacki. Performanţa constănţencei este cea mai bună din istoria tenisului românesc. Virginia Ruzici (managerul Simonei) deţinea cea mai bună performanţă la Australian Open - sferturi de finală în 1980. Performanța acesteia a fost egalată, ulterior, de Simona în 2014 și 2015.

Primul număr 1 mondial din istoria tenisului românesc, Ilie Năstase nu a fost atras de turneul de la Melbourne. "Nasty" a participat la o singură ediţie la Australian Open, în 1981, atunci când a fost eliminat din primul tur în. 

Premii majorate din 2019

Australienii au anunţat că la ediţia din acest an de la Melbourne (foto: tennis-tourtalk.com), premiile au fost majorate cu 14% faţă de cea din 2018. Astfel, valoarea totală a premiilor se ridică acum la 62,5 milioane de dolari australieni (43,95 milioane de dolari americani). Este a doua majorare a premiilor pentru jucători oferită de australieni în decursul a două luni şi jumătate.

La începutul lunii octombrie, oficialii de la Australian Open anunţau că premiile pentru 2019 vor creşte de la 55 de milioane de dolari australieni la 60,5 de milioane. Acum, acestea au crescut cu 2 milioane de dolari. Dar ultima mărire are un fundament serios - compensarea deprecierii dolarului australian faţă de cel american, în ultimele luni.

Valoarea totală a premiilor la Australian Open s-a dublat în ultimii şase ani, în 2013 sportivii fiind recompensaţi cu 30 milioane de dolari australieni (foto: pinterest.com.au). Cele mai importante măriri se referă la primele tururi ale competiţiei - spre exemplu, cine va ajunge pe tabloul principal se va alege cu un cec în valoare de 75.000 de dolari australieni. Pe de altă parte, campionii din 2019 vor fi recompensaţi cu câte 4,1 milioane dolari australieni fiecare.

Recorduri la Australian Open de-a lungul timpului 

- jucătorul cu cele mai multe titluri până în 1969: Roy Emerson (Australia) - 6.
- jucătorul cu cele mai multe titluri consecutive până în 1969: Roy Emerson - 5. După 1969 - Novak Djokovic: 3 (2011, 2012, 2013). 
- jucătorul cu cele mai multe titluri la dublu până în 1969 - Adrian Quist (10). După 1969: Bob și Mike Bryan - 6 (2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013). 
- jucătorul cu cele mai multe titluri consecutive la dublu înainte de 1969: Adrian Quist (10). După 1969: Bob și Mike Bryan: 3 (2009, 2010 și 2011). 
- jucătoarea cu cele mai multe titluri înainte de 1969: Margaret Court - 7. După 1969: Serena Williams - 7 (2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015, 2016). 
- jucătoarea cu cele mai multe titluri consecutive înainte de 1969: Margaret Court și Evonne Goolagong Cawley (cu câte 3). După 1969: Steffi Graf (1988, 1989, 1990 / foto: abc.net.au), Monica Seleș (1991, 1992, 1993) și Martina Hingis (1997, 1998, 1999). 

- jucătoarea cu cele mai multe titluri la dublu înainte de 1969: Thelma Coyne Long - 12. După 1969: Martina Navratilova - 8. 
- jucătoarea cu cele mai multe titluri consecutive la dublu înainte de 1969: Thelma Coyne Long și Nancye Wynne Bolton, ambele cu câte 5. După 1969: Martina Navratilova și Pam Shriver (ambele cu 7 titluri). 
- cel mai tânăr câștigător în proba de simplu: Ken Rosewall: 18 ani și două luni (titlu câştigat în 1953). 
- cel mai tânăr câștigător în proba de dublu masculin: Lew Hoad: 18 ani și două luni (1953). 
- cea mai tânără câștigatoare în proba de simplu: Martina Hingis: 16 ani și 4 luni (1997). 
- cel mai în vârstă câștigător în proba de simplu: Ken Rosewall: 37 de ani și 8 luni (1972). 
- cel mai în vârstă câștigător în proba de dublu: Norman Brookes: 46 de ani și două luni (1924). 
- cea mai în vârstă câștigatoare la simplu: Thelma Coyne Long: 35 de ani și 8 luni (1954). 
- cea mai în vârstă câștigatoare la dublu: Thelma Coyne Long: 37 de ani și 7 luni (1956). 
- cel mai în vârstă câștigător în proba de dublu mixt: Horace Rice: 52 de ani (1923). 
- cea mai în vârstă câștigatoare în proba de dublu mixt: Martina Navratilova: 46 de ani și 3 luni (2003 / foto: tennisworldusa.org)

Lista câștigatoarelor la Australian Open în ultimii 29 de ani: 

2018    Caroline Wozniacki vs Simona Halep 7-6 3-6 6-4
2017    Serena Williams vs Venus Williams 6-4 6-4 
2016    Angelique Kerber vs Serena Williams 6-4 3-6 6-4 
2015    Serena Williams vs Maria Sharapova 6-3 7-6(5) 
2014    Li Na vs Dominika Cibulkova 7-6(3) 6-0 
2013    Victoria Azarenka vs Li Na 4-6 6-4 6-3 
2012    Victoria Azarenka vs Maria Sharapova 6-3 6-0 
2011    Kim Clijsters vs Li Na 3-6 6-3 6-3 
2010    Serena Williams vs Justine Henin 6-4 3-6 6-2 
2009    Serena Williams vs Dinara Safina 6-0 6-3 
2008    Maria Sharapova vs Ana Ivanovic 7-5 6-3 
2007    Serena Williams va Maria Sharapova 6-1 6-2 
2006    Amelie Mauresmo vs Justine Henin-Hardenne 6-1 2-0 reț. 
2005    Serena Williams vs Lindsay Davenport 2-6 6-3 6-0 
2004    Justine Henin-Hardenne vs Kim Clijsters 6-3 4-6 6-3 
2003    Serena Williams vs Venus Williams 7-6(4) 3-6 6-4 
2002    Jennifer Capriati vs Martina Hingis 4-6 7-6(7) 6-2 
2001    Jennifer Capriati vs Martina Hingis 6-4 6-3 
2000    Lindsay Davenport vs Martina Hingis 6-1 7-5 
1999    Martina Hingis vs Amelie Mauresmo 6-2 6-3 
1998    Martina Hingis vs Conchita Martinez 6-3 6-3 
1997    Martina Hingis vs Mary Pierce 6-2 6-2 
1996    Monica Seleș vs Anke Huber 6-4 6-1 
1995    Mary Pierce vs Arantxa Sanchez Vicario 6-3 6-2 
1994    Steffi Graf vs Arantxa Sanchez Vicario 6-0 6-2 
1993    Monica Seleș vs Steffi Graf 4-6 6-3 6-2 
1992    Monica Seleș vs Mary Joe Fernandez 6-2 6-3 
1991    Monica Seleș vs Jana Novotna 5-7 6-3 6-1 
1990    Steffi Graf vs Mary Joe Fernandez 6-3 6-4 

Lista câștigătorilor la Australian Open în ultimii 29 de ani:

2018    Roger Federer vs Marin Cilic 6-2 6-7 6-3 3-6 6-1
2017    Roger Federer vs Rafael Nadal  6-4 3-6 6-1 3-6 6-3 
2016    Novak Djokovic vs Andy Murray 6-1 7-5 7-6 
2015    Novak Djokovic vs Andy Murray 7-6(5) 6-7(4) 6-3 6-0 
2014    Stan Wawrinka vs Rafael Nadal 6-3 6-2 3-6 6-3 
2013    Novak Djokovic vs Andy Murray 6-7(2) 7-6(3) 6-3 6-2 
2012    Novak Djokovic vs Rafael Nadal 5-7 6-4 6-2 6-7(5) 7-5 
2011    Novak Djokovic vs Andy Murray 6-4 6-2 6-3 
2010    Roger Federer vs Andy Murray 6-3 6-4 7-6(11) 
2009    Rafael Nadal vs Roger Federer 7-5 3-6 7-6(3) 3-6 6-2 
2008    Novak Djokovic vs Jo-Wilfried Tsonga 4-6 6-4 6-3 7-6(2) 
2007    Roger Federer vs Fernando Gonzalez 7-6(2) 6-4 6-4 
2006    Roger Federer vs Marcos Baghdatis 5-7 7-5 6-0 6-2 
2005    Marat Safin vs Lleyton Hewitt  1-6 6-3 6-4 6-4 
2004    Roger Federer vs Marat Safin 7-6(3) 6-4 6-2 
2003    Andre Agassi vs Rainer Schuettler 6-2 6-2 6-1 
2002    Thomas Johansson vs Marat Safin 3-6 6-4 6-4 7-6(4) 
2001    Andre Agassi vs Arnaud Clement  6-4 6-2 6-2 
2000    Andre Agassi vs Yevgeny Kafelnikov 3-6 6-3 6-2 6-4 
1999    Yevgeny Kafelnikov vs Thomas Enqvist 4-6 6-0 6-3 7-6(1) 
1998    Petr Korda vs Marcelo Rios 6-2 6-2 6-2 
1997    Pete Sampras vs Carlos Moya 6-2 6-3 6-3 
1996    Boris Becker vs Michael Chang 6-2 6-4 2-6 6-2 
1995    Andre Agassi vs Pete Sampras 4-6 6-1 7-6(6) 6-4 
1994    Pete Sampras vs Todd Martin 7-6(4) 6-4 6-4 
1993    Jim Courier vs Stefan Edberg 6-2 6-1 2-6 7-5 
1992    Jim Courier vs Stefan Edberg 6-3 3-6 6-4 6-2 
1991    Boris Becker vs Ivan Lendl 1-6 6-4 6-4 6-4 
1990    Ivan Lendl vs Stefan Edberg 4-6 7-6(3) 5-2 - abandon

Federer pariază pe victoria lui Djokovic în 2019

"Ceasul" Roger Federer este campionul en-titre de la Australian Open, după victoria de anul trecut din finală împotriva lui Marin Cilic (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1). Elveţianul este al doilea favorit la casele de pariuri online legale recomandate, cu cote între 5.00 şi 6.00. Federer este devansat de Novak Djokovic (foto: livetennis.com), jucător pe care pariază şi elveţianul! 

"Eu sunt unul dintre primii 10 favoriți și la fel sunt și alții. În ceea ce privește numele celui care ar putea câștiga, știm cu toții cine sunt "suspecții principali". Eu doar fac parte din grămadă. Fără niciun fel de îndoială, Novak Djokovic este favorit. E greu să bați un jucător de calibrul său, odată ce și-a intrat în mână", a declarat Roger Federer - câștigător al Cupei Hopman alături de Belinda Bencic.

Djokovic (foto: livetennis.com) a fost învins surprinzător în semifinalele turneului de la Doha de Roberto Bautista (24 ATP). A fost prima înfrângere a liderului mondial în noul sezon. Sârbul nu mai pierduse din noiembrie 2018, atunci când a ratat titlul în Turneul Campionilor în faţa lui Alexander Zverev.

Cotele favoriţilor la câştigarea Australian Open în 2019:
 
Feminin
1. Serena Williams 5.00 - 5.50
2. Angelique Kerber 8.50 - 9.00
3. Naomi Osaka 10.00 - 12.00
4. Aryna Sabalenka 10.00 - 13.00
5. Elina Svitolina 13.00 - 17.00
6. Karolina Pliskova 15.00
7. Simona Halep 18.00 - 19.00
8. Petra Kvitova 17.00 - 21.00
9. Sloane Stephens 15.00 - 21.00
10. Garbine Muguruza 22.00 - 26.00
 
Masculin
1. Novak Djokovic 2.15 - 2.30
2. Roger Federer 5.00 - 6.00
3. Rafael Nadal 8.00 - 9.00
4. Alexander Zverev 9.50 - 12.00
5. Karen Khachanov 26.00
6. Marin Cilic 26.00 - 28.00
7. Kei Nishikori 26.00 - 31.00
 

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+98.8
Câștigate
31
Pierdute
11
2
Curry
+58.72
Câștigate
11
Pierdute
4
3
Baicu Marius
+42.55
Câștigate
5
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX