1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Topul celor mai surprinzătoare rezultate de la Campionatul Mondial de handbal feminin

Topul celor mai surprinzătoare rezultate de la Campionatul Mondial de handbal feminin

Marius Huțu
Marius Huțu

2023-12-10 12:50:04

image Topul celor mai surprinzătoare rezultate de la Campionatul Mondial de handbal feminin

Au mai rămas 12 meciuri de jucat din faza grupelor principale la Campionatul Mondial de handbal feminin, în urma cărora vom afla și ultimele trei echipe naționale în sferturile de finală. Și-au asigurat deja prezența în Top 8 următoarele națiuni: Suedia (Grupa 1), Franța, Norvegia (Grupa 2), Germania, Danemarca (Grupa 3). Încă nu s-a stabilit însă poziționarea lor pe tablou în fazele superioare. Înaintea de a afla și ultimele trei calificate, vă propunem să trecem în revistă cele mai surprinzătoare cinci rezultate de la Campionatul Mondial:

Danemarca - Japonia 26-27

A fost, fără doar și poate, „bomba” acestui turneu final. Danemarca venise la acest joc după un 39-23 cu România și erau premisele unui alt galop de sănătate. Japonia, în schimb, intrase cu zero puncte în Main Round, după înfrângeri cu Germania și mai ales Polonia. Selecționata niponă a jucat cu mare curaj, aproape tot meciul cu 7 vs 6, având controlul în permanență. Avansul a fost și mai mare pe parcurs, dar golul victoriei l-a izbutit în ultima secundă, dintr-o „aeriană”. După acest rezultat, Danemarca a avut două zile de neliniște, de presiune, dar a reușit să redreseze situația sâmbătă seara, contra Poloniei, pe care a învins-o cu 32-22, și să se califice în sferturile de finală. Iar dacă luni va trece și de Germania, atunci va ocupa și locul 1 în Grupa 3. În schimb, după succesul în fața Danemarcei, Japonia a fost învinsă ieri de România cu 32-28.

Croația - Senegal 22-22

A fost primul „șoc” al Mondialelor. Croația a venit cu ambiții mari la turneul final, având la dispoziție o generație interesantă, care a terminat pe locul 3 la Campionatul European din 2020, disputat tot în Nord, în Danemarca. Nu i-a ieșit însă jocul contra, fiind condusă tot meciul, chiar și la 4 goluri diferență. A salvat totuși un punct, care i-ar putea fi totuși de mare folos dacă luni învinge Ungaria, iar Muntenegru nu trece de Suedia. Ulterior, Senegal nu a mai reușit ceva notabil, fiind învinsă de Suedia, Ungaria și Muntenegru la cel puțin 8 goluri diferență.

Cehia - Spania 30-22

Dacă ar fi să alegem revelația acestui turneu final, atunci aceasta ar fi Cehia. Nimeni nu i-a dat șanse într-o luptă cu Spania și Brazilia în grupă, dar acum este la un pas de calificarea în sferturile de finală. Victoria cu Spania, mai ales prin proporțiile scorului, a surprins într-o mare măsură. Un succes la un gol cu Brazilia în ultimul meci din grupă o aduce și mai aproape de Top 8 și în mod sigur la turneele preolimpice. Cehia, la Jocurile Olimpice din 2024? Asta da mare surpriză!

Muntenegru - Ungaria 24-18

Ungaria a dominat handbalul juvenil în ultimii ani, având mai mult titluri mondiale și europene la junioare și tineret. Astfel, era așteptată să ajungă la Mondialul care dă calificarea la Jocurile Olimpice cu o echipă puternică, gata formată. Dar nu a fost cazul. Muntenegru i-a scos în evidență slăbiciunile. Ungaria a fost mare favorită înaintea jocului, dar Muntenegru a învins-o foarte clar, la 6 goluri diferență. A fost un rezultat ieșit din comun, prin proporțiile scorului, având în vedere că Bojana Popovici a venit cu un lot din care au lipsit cele mai importante jucătoare cu care a câștigat medalia de bronz anul trecut la Europene, Radicevic, Jaukovic, Raicevic.

Coreea de Sud - Austria 29-30

Coreea de Sud este una dintre cele cinci naționale calificate la Jocurile Olimpice din 2024. De asemenea, are o nouă generație cu care speră să revină la cel mai înalt nivel, câștigând titlul mondial la U20 în urmă cu un an și jumătate. În perioada 1984-2008 a obținut cinci medalii olimpice, dintre care două de aur, dar Coreea de Sud și-a compromis șansele de a realiza ceva notabil la acest Mondial chiar de la primul meci cu Austria. Selecționata condusă de Herbert Muller a ajuns la turneul final cu ajutorul unui wildcard din partea IHF, după ce ratase calificarea pe teren.

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX