1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Suspiciune de blat la pariuri în Liga 2 din România! Meciul a intrat în vizorul poliţiei!

Suspiciune de blat la pariuri în Liga 2 din România! Meciul a intrat în vizorul poliţiei!

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2017-04-24 20:27:36

image Suspiciune de blat la pariuri în Liga 2 din România! Meciul a intrat în vizorul poliţiei!

Deşi pedepsele sunt aspre în astfel de cazuri, se pare că blaturile la pariuri continuă să fie pentru unii o preocupare. Altfel nu se explică cum un meci care la prima vedere nu trebuia să "găzduiască" nimic necurat a devenit suspect! E vorba despre meciul din Liga 2 din România dintre Sepsi Sf. Gheorghe şi ASU Poli Timişoara, câştigat cu 2-1 de gazde după ce oaspeţii au condus cu 1-0 la pauză.

Sub semnătura lui Costin Ştucan, Gazeta Sporturilor scrie că jurnaliştii respectivei publicaţii au fost avertizaţi de oficialii Federbet (agenţie internaţională de monitorizare a pariurilor) că există indicii care conduc către faptul că meciul cu pricina ar fi aranjat la pariuri! Preşedintele Federbet a declarat că evoluţia pariurilor pe acest eveniment a fost una bizară - “Modul de pariere a fost foarte inteligent. S-a pariat în modulul live, nu înainte de meci. Inițial, se părea că jocul se duce spre o victorie la scor a gazdelor, apoi la un moment dat cineva a început să parieze insistent pe faptul că oaspeții vor conduce la pauză”, a spus Francesco Baranca.

Gazdele au întors rezultatul în 5 minute

Timișoara a deschis scorul surprinzător, cu 4 minute înainte de pauză, prin Blănaru, după o fază la care fundaşul oaspeţilor Cristian Taub a degajat o minge din preajma propriului careu, iar Ursu (fundașul central al gazdelor) a luftat ca un începător. Urmarea - Blănaru a scăpat singur și a îndeplinit o simplă formalitate. 

(Foto: facebook.com/osksepsi)

După pauză, jocul s-a schimbat radical. Lucru confirmat şi de preşedintele Federbet: "A fost foarte clar din evoluția cotelor că Sepsi va câștiga jocul!”, a mai spus Baranca. Zis şi făcut...Pentru că într-un interval de numai cinci minute (70-75) gazdele au întors rezultatul! Mai întâi a egalt Greu, iar mai apoi Huiban a adus fericirea pe banca gazdelor după o centrare la care fundaşul oaspeţilor, Taub s-ar fi întors cu spatele. Aşa că din "2" la pauză, meciul s-a terminat "1"! Un pariu care, în mod normal, aduce câştiguri şi de 20 de ori mai mari decât suma pariată!

Cazul sesizat de Federbet și investigat de Gazeta Sporturilor face acum obiectul unui dosar penal deschis de poliție. Agenţia condusă de italianul Francesco Baranca este aceeaşi care a atras atenția și asupra meciurilor amicale disputate în februarie în Cipru și Antalya de echipe din Liga 1 şi care au fost arbitrate de români "deghizați" în turci, bulgari sau lituanieni...Tot Feberbet a atras atenţia anul trecut în privinţa unui meci jucat de Viitorul şi câştigat cu 6-1 de constănţeni în faţa celor de la ASA Tg. Mureş şi care a fost raportat inclusiv în faţa unei comisii a Parlamentului European. 

Ce spun timişorenii

Gazeta l-a contactat pe Sebastian Novovic, președintele Asociației Suporterilor care susține financiar clubul ASU Politehnica Timișoara, care a dezvăluit faptul că şi în sânul echipei au fost discuţii după acest meci.

Au fost și la noi destule discuții după meci. Pe forumul suporterilor s-a discutat că ar fi fost aranjat, dar de la fața locului nu a părut așa. Noi am mai avut o ocazie la 1-0, înainte de pauză. Suntem foarte implicați la echipă, noi o susținem. Știm ce discuții am avut cu jucătorii, pe care i-am avertizat din start în privința pariurilor.

În regulamentul de ordine interioară, se merge până la acționarea în judecată a fotbalistului care a prins. E clar că se poate paria prin interpuși. Situația noastră din clasament a dat naștere în ultimul timp la tot felul de discuții. O să investigăm acest caz, pentru că am urmărit activitatea domnului Baranca de la Federbet și știu că e ceva serios,

---a declarat Sebastian Novovic pentru Gazeta Sporturilor

Aflat în Slovacia, patronul lui Sepsi Sf. Gheorghe - Laszlo Dioszegi a exclus varianta de blat la pariuri: “Nici nu se discută așa ceva!...E ceva de neimaginat! Exclud sută la sută!.. Noi vrem să mergem în prima ligă. Cine s-a uitat la televizor putea să vadă. La pauză, eu am fost foarte supărat și le-am zis băieților că dacă lucrurile merg așa, nu va fi foarte bine. S-au mobilizat și s-a văzut asta în a doua repriză. La noi nu există aşa ceva!”, a spus Laszlo Dioszegi.

Foarte interesant e şi faptul că meciul suspectat de blat la pariuri a fost cât pe ce să fie amânat din cauza zăpezii căzută din abundenţă cu o zi înainte şi care a făcut terenul impracticabil.

Gazdele au dat "alarma" pe facebook şi i-au chemat pe suporteri la deszăpezit (Foto: facebook.com/osksepsi) - aşa că terenul acoperit cu un strat gros de omăt, de aproape 30 de centimetri, a fost degajat la foc automat. 

Cu victoria în faţa Timişoarei, Sepsi Sf. Gheorghe a rămas pe doi în clasament, la doar un punct în faţa locului trei ocupat de UTA. De partea cealaltă, ASU Politehnica Timişoara e pe locul 15, ultimul care asigură prezenţa în Liga 2 şi la anul. 

Tu ce crezi, s-a jucat corect meciul dintre Sepsi Sf. Gheorghe şi ASU Poli Timişoara?

 

Foto: facebook.com/osksepsi

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX